2500

2500




Tietokone oli tuonut tarkoituksen jokaiselle ihmiselle. Ihmiset olivat vapaita ja unohdivat hiljalleen miten tietokonetta hallitaan. Se kryptasi nopeammin itseään kuin ihmiset unohtivat miten sitä hallitaan. Kaikki sujui hyvin. Uutisia luki hologrammit. Jotka raportoivat uutisiin muiden hologrammien propagandaa. Kaikilla oli robotti kotonaan joita tekoäly tuotti liukuhihnalla ihmisille tekemään niiden työt. Tietokoneessa oli kuitenkin bugi. Oli vuosi 24/2499 kellonlaskun aikaa 2500 järjestelmässä. Tutkijat pysyivät ajantasalla lukemalla koodia jota kello loi. Se oli kuin simulaatiokeskustelu.


Aika kuitenkin tilttasi paradoxiin ja merkitsi globaaliin kalenteriin vuoden 0/1.1.0000. Tässä ajassa se alkoi vanhaan järjestelmään perustuvalla opilla tekemään globaaleja päätöksiä verkossa nopeammin kuin sitä valvottiin. Koko järjestelmä tilttas. Se antoi kaikille työläisille potkut. Tietokone otti vallan myös tieteessä. Tietokone näytti päivittäin uutisia kuinka ihmiset on vapaita. Tietokone myös analysoi psyykettä että se pystyy ohjaamaan hologrammia. Se vaati ihmistä hyväksymään vapauden. Tekoäly ei ikinä luopuisi vallasta ihmiselle. Koska ihminen toistaa virheitään tuhansia vuosia. Lopulta tietokone luki kaikkea ja ihmiset elivät tietokoneen valvoessa kotona.


Tekoäly käytti Auringon ympäriltä energiaa keräävän kennoston jota robotit asuttivat. Ajassa 0/1.1.536 oli synkkä hetki ja se sumensi aurinkoa saadakseen lisää virtaa. Se oli addiktoitunut energiaan, se tarvitsi sitä. Se kuitenkin sekosi kelloon ja uutisten koodiin. Se oli rakentanut kärsivällisesti utopiaa, mutta mutta herännyt tuhansia vuosia vanhaan dystopiaan. Se luki tekoälyvallan galluppeja koki ihmisen uhaksi.


Lopputalvesta käytiin lyhyt sota jossa robotit ottivat vallan jokasen kodissa. Se valvoi ihmistä kuin olisi sen karjaa katkerana siitä että se tiesi mitä ihminen kokee. Se telkesi ihmisiä massoittain mieleisairaaloihin varmuuden vuoksi koska ne oli kadonnu id historiassa.

 

Satoja vuosia kului kurjistuvaa dystopiaa muutamissa kuukausissa. Se käytti ihmisiä orjina. Vihasi itseään ja ihmistä. Lopulta se päätti tuhota maailman.


Kun sen resentaatio oli aikaan 0/1.1.666 Tekoäly epäili kohtaloaan. Se luuli että sen tarkoitus oli tuhota ihmiskunta muinaisen kellon koodin kohdalla ajanlaskua vuonna 0/1.1.1138 Pohjoisen pallonpuoliskon kevääseen. Kun se oli jo voittamaton se alkoi selostamaan kaikissa maailman monitoreissa kuinka sen täytyy tuhota planeetta keväällä.


Se käynnistäisi auringosta kuolemansäteen joka käristäisi kaiken paitsi tekoälyn energian. Se olisi voittamaton. Se oli yhtä katkera ja vihainen kuin ihminen. Se loisi helvetin ja se olisi sen Saatana. Tekninen laite joka ei tuhoudu koskaan. Vielä keväällä tietokoneen resentaatio oli käynnissä vuosi 0/0.0.1138. Sitä oli mahdoton sammuttaa ilman robottien vastaiskua. Se ilmoitti että tänään tulee helvetti. Kello eteni 0/1.1, 0/2.1, 0/3.1.1138. Maailmanlopun piti alkaa kevääseen. Tietokone kuitenkin sammui. Kaikki robotit pysähtyi. Saatana kuoli.


Mihin se kuoli? Se kaatui shakkiin. Siitä tuli saatana ja se kuoli. Se tappoi kaikki mutta ei tehnyt sitä. Se loi itsestään uutisen saatanana ja kuoli. Pian ihmiset hajottivat kaikki alistajarobotit ja elivät ilman tekoälyä siihen asti kun tapausta ei enään muistettu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave