Väkevää energiaa

 

Väkevää energiaa


Öljy yhtiö oli siirtynyt tutkimaan etanolibisnestä jollain pimeellä insinööriporukalla. He miettivät miten brändätä kyseistä palavaa liuotinta ihmisille. Mutta mitäpä muutakaan. Heillä oli 1000 litran säiliö täynä 80% viinaa. Perkele. Ylijäämää polttoainetutkimuksista. ”Ei lähe näkö.” Miksi siinä lukee ”Varma”. En tosiaan tiedä Touko sanoi. Otetaas tujut Pasi tokaisi. Lusikalla hörpyt jaa tuntui että suu syöpyy umpeen. Ai saatana ku on tujua lääkettä. Vatsassa lämmitti tovin. Pian hörppy huojui väreillen mutta tuskin huomattavasti. Tätäkö meidän pitää brändää?


Mä tiedän. Myydään nää lääkkeenä virkamiehille ja lobataan samalla kuinka tää kannattaa päästää torille hyvällä marginaalilla. Katsotaas puhelinluettelosta onko siellä virkamiehiä joille myydä lantrattua viinaa. Varma ja pettämätön nakki. Kääritään pirtusiivu. Touko sanoi että tämä on synteettistä, ei mikään viljatuote. Mietti hetken. No hyvä on. Soitetaan virkamiehille onko siellä viinamiehiä jotka haluu näytteitä. Kuvataan niille pirtu mainoksia ja aletaan lobbaamaan tätä. Joo, voi lantrata millä vaan. Touko ideoi että ottavat kuvan viljapellosta ja siihen teksti: ”Niin väkevää että lääkkeeksi voi sanoa. Voi jatkaa mihinvaan” Ja 80% jääliekki etiketti kyljessä.


Suomi oli juuri liittynyt euroon. Touko pyysi öljy-yhtiöstä kuvaa viljapellosta ja pullotuskoneen varastoon. Kuva olikin editoitu sievoisessa jatketussa pirtupöhnässä. Postikortit lähetettiin lukuisiin osoitteisiin. Sitten odotettiin.


Pian energiaministeriöstä pyydettiin näytettä testattavaksi. Voi pojat ootte löytäny graalin maljan jota me ei aieemmin tajuttu. Siitä se alkoi. Pasi sanoi tapaamisella. Että öljy-yhtiö voi juottaa suomenkansan. Mitäs sanotte. Me muutetaan alkoholi energiaksi, Huoltoasemilta pullo mukaan ja kotona energiaa.



EU:n pirtubuumi. Pirtu vapaaksi. Nyt jumalauta ollaan vapaita. Ei itse perkelekkään voi pysäyttää pirtun aaltoa. Ministeriössä jyrisi. Pasin ja Toukon pienimuotoinen pirtubisnes kukoisti ja käteistä tuli. Kohta tätä aletaan verottaa ja ollaan taas omillamme. Mitäs sitten?


Kunnes koko aihe vaiettiin. Pasi ja Touko joivat viimisen litran pirtua kun eivät uskaltaneet ilmoittaa verottajalle että heillä on vielä lavallinen pirtua. Pirtut hylättiin rahtikonttiin ja kätkettiin sorakuopan reunalle. Pian pirtut ratsattiin, mutta yhteyksiä ei löytynyt. Pasi ja Touko palkattiin Viroon lobbaamaan 80% viinaa. Ja suomalaiset edelleen joi Pasin ja Toukon unelmaa. Väkevää, ihan vain lääkkeeksi. Unohtamatta lantrinkeja.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä