Viimeinen tahto

Viimeinen tahto



Simo oli jo vanhuuttaan höperö. Hänen omaishoitajanaan toimi vaimonsa Sirkku. He olivat tehneet elinluovutuskortit. Kun Simo sitten sanoi että Sirkku hoitaa niin hyvin häntä niin hän testamenttaa omaisuutensa kaupungille. Sirkku totesi että ei ole hoitaja vaan vaimo. Läimäytti vielä höperöä rintaan moisesta loukkauksesta. Simon sydän sai iskusta rytmihäiriön. Sirkku soitti hädissään hätänumeroon että Simo sai sydänkohtauksen iskusta rintaan. Ambulanssi lähtee matkaan ja saapuukin poliisin kanssa paikalle. 


Poliisi kuvaa asunnon ja kysyy iskusta. No kun se luuli että olen kaupungin hoitaja niin Simo sanoi että testamenttaa omaisuutensa kaupungille. Samassa radiopuhelimen kaiuttimesta kuuluu ääni. Simo kuoli sairaalassa ja hänen elimensä luovutettiin eteenpäin. ZRZRZRZ Kysyppäs suostuuko mummo myymään miehensä luut liimaksi? Sirkku kuulee ja on kauhistunut. Mitä, liimaksi? Poliisi sanoo että mummo löi miestä motiivilla ja tuo hänet asemalle.


Asemalla mummo kuulustellaan surmasta epäiltynä. Mutta se oli vahinko. Missä Simo säilytti testamenttia? Ei sillä ollu kuin päiväkirjat joita ei saanut lukea mutta niiden kirjoittamisen hän lopetti kun sairastui dementiaan. 


Poliisit on myllänny asunnon ja löytänyt askarteluhuoneen kaapista päiväkirjat ja pistoolin. Mummo viettää yön putkassa järkyttyneenä. Aamulla kuulustelut jatkuu,  Sirkku herätetään ja pyydetään keskustelemaan. Jäikö ne testamentti sanat tosiaan hänen viimeisekseen? Harmi. Me vähän luettiin näitä päiväkirjoja? Mitä tiedät aseesta? Sen Simo oli takavarikoinut joltain vanhalta narkilta aijoilta jolloin heroiinin myynti kiellettiin Suomessa eikä sitä enään saanut mistään. Yritti harhoissaan ryöstää Simon ja Simo veteraanina sai narkin nippuun. Se on vanha muisto hänelle. Ase oli ryöstetty apteekin heroiinivaraston vartijalta. Eli se merkataan tutkituksi. Jatketaan. Sivut ovat kellastuneet mutta täällä on pimeän vodkan myyntitilastoja. Sirkku kertoo että ne oli hänen miehensä neuvostovankeja. Kertoivat että järjestävät sodan jälkeen vodkaa Neuvosto-Liitosta jos tulevat noutamaan leiriltä heti kun mahdollista. Simo kotiutui rintamalta niin osti kuorma-auton ja kävi hakemassa tutut vangit kyytiin. Ne trokas vodkaa sodan jälkee rajan yli niillä kontakteilla. Ovatko rahat tallessa? Markat..? Tosiaan markat. Olin jo unohtanut Sirkku kertoi. Ne on autotallin seinän sisällä, mutta niillä ei ole vaihtoarvoa nykyään. Tiesittekö että meillä on etsintäkuulutus miehestänne? Ei hän ole tainnut kertoa. No hän on nyt kuollut. Sirkku päästettiin kotiin kun selvisi että kyse ei ollut rikoksesta ja tai vanhentuneita rikoksia. Päiväkirjoista paljastuneet rikokset oli vanhentuneita. Ase takavarikoitiin. 


Sirkku sai poliiseilta kyydin kodilleen jossa poliisit jo kaivoivat seinistä setelipaaleja kuvaten niitä. Sirkku myi enimmät markansetelit keräilijöille ja säästi osan muistoksi. Niillä oli sittenkin arvoa vaikka olivat pitkään verottajalta piilossa. Ruumiista ja seteleistä saaduilla rahoilla hän sitten teetätti erikseen muistofiguurin miehestään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä