Tomaattisirkus

 Tomaattisirkus




Lehdissä oli uutisia että kaupungissa vierailleelta sirkuksella epäillään tapahtuneen henkirikos. Klovnia oli puukotettu useita kertoja teräaseella. Viimeksi hänen nähtiin menevän grillaamaan simpanssinsa Kasperin kanssa. Simpanssi oli todennäköisesti varastettu. Puukkoakin etsitään.


Ompas erikoista tomaattitarhan farmari Vesa tuumi ja laski lehden. Henkirikos jäi mysteeriksi noin viikoksi kunnes Vesa huomasi apinan poimivan ja syövän hänen tomaattejaan. Kun apina näki Vesan hän otti tämän tomaattikorin mönkijän peräkärryltä ja keräsi sen täyteen. Vai niin. Taidat olla Kasper. Noh, voit jäädä keräämään tänne tomaatteja ruokapalkalla. Apina virnisti kuin olisi ymmärtänyt. Apina antoi pienestä pussukastaan usb tikun. Mitä siinä on? Kasper alkoi rummuttamaan ja pomppimaan. Onko täällä mitään terävää? Ei ollut. Vesa nosti mönkijästään radionsa peräkärrylle johon laittoi usb tikun kiinni. Alkoi kuulumaan vieraskielistä puhetta. Kasper osasi itse näppäillä seuraavan kappaleen ja kuului viiden sekunnin hiljaisuuden jälkeen aseen laukaus. Vesa säikähti. Apina virnisti ja painoi seuraava kappale. Alkoi kuulua sirkusmusiikkia ja apina keräili tomaatteja koriin traktorin peräkärrylle syöden niitä samalla. 


Pari päivää Kasper poimikin Vesalle tomaatteja kunnes kasvattamon johtaja tuli yllätysvisiitille. Miksi perkele apina tekee sinun työsi? Osaako se viljellä? Ei mutta se on loistava tomaatin kerääjä. Vai niin. Onko se saanut palkkaa? No tomaatteja… Ei riitä. Alennan palkkaasi 20 prosenttia ja valvot apinaa. 


Pari päivää niitä tomaatteja keräiltiin kunnes poliisi tulee pidättämään apinaa. Vesakin pidätetään. Kuulusteluissa Vesaa syytetään että on palkannut ilman työsopimusta apinan ja tarjonnut hänelle vain tomaatteja. Hänelle olisi kuulunut muitakin vihanneksia. Tomaatteja syövä Kasper laitetaan rautoihin ja saatetaan poliisiautoon. 


Oltuaan yön putkassa ja syötyään kulhollisen hedelmiä oli hieno olo. Jotenkin silti lukittu selli. Kasper hakkasi ovelle ja aamulla tätä tultiin hakemaan. Hänet tunnistettiin klovnin tappajaksi. Oli säikähtänyt kun punainen nenä suli grillissä vegemakkaran päälle ja tämä haukkasi sitä. Oli suuttunut ja puukottanut klovnin. Usb tikun muut äänet olivat videoista. Keskustelu apinakaupoista sirkukselle. Laukaus oli kun Kasper ampui nallipistoolilla. Siitä oli jäänyt muisto. Puukon hän oli haudannut farmin läheisyyteen.


Kasper päätettiin sitten sijoittaa suorittamaan tuomiotaan tomaattitarhalle tomaattipalkalla rikosseuraamusviraston valvonnassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä