Pähkinöitä

 Pähkinöitä




Argentiina 1700-luku. Cuffe oli keräämässä kookospähkinöitä kun hänet tultiin pidättämään. Mitä nyt? Sinut on ostettu sokeriruokoplantaasille. Oli pelottavia tarinoita tarinoita plantaaseilta. Monia kuoli työuupumukseen. Cuffe lähtikin sitten raudoitettuna kohti plantaasia armeijan sotilaiden saattamina.


Perillä työt alkoi heti. Sokeriruokoa tarvittiin rommin valmistuksessa ja se jos jokin oli arvokasta kauppatavaraa. Kun karavaani tuli hakemaan ruokoja tislaamoon Cuffe myytiin karavaanin matkaan. Cuffe tuumi mahdollisuuksiaan. Ainakin raskas työ loppui hetkeksi. Karavaanin mukana oli eräs nainen joka pakotti Cuffen kantamaan vettä joesta ja kylvettämään hänet yöllä. Nainen vietteli Cuffen ja tämän vahva kuparin värinen kroppa muutamalla rujolla ruoskanarvella teki vaikutuksen. Nainen sanoi myöhemmin että jos tämä paljastuu hän ostaa Cuffen itselleen orjaksi mutta ei muuten. Karavaani jatkoi matkaa jälleen.


Tislaamolla Karavaani vaihtoi kuorman rommitynnyreihin ja Cuffe joutui tekemään raskasta työtä pitkän aikaa. Tällöin hän sai itselleen palkaksi ensimmäisen känninsä. Karavaanin johtaja sanoi että myy Cuffen merille mutta saa maistaa ensin rommia ja lautasellisen lihasoppaa johtajan kanssa. Pelottavat merimatkat olivat kauhua ytimiä myöten. Älä huoli johtaja sanoi. Olet vahva mies, varmasti selviät. Cuffe lastasikin tynnyrit jälleen laivaan ja lähti merille. 


Minne laiva on matkalla? Amerikkaan. Luvattuun maahan. Siellä myymme sinut puuvillapellolle. Ei perkele tätä elämän kurjuutta. Cuffe on matkustanut ruumassa rommitynnyreiden keskellä ja syönyt hedelmiä satunnaisesti kuormasta ja juonut rommia tynnyristä jossa oli halkeama joka vuoti tietyssä kulmassa.Kaksi päivää seilattuaan pohjoiseen merirosvot hyökkäävät. Laivalla on täysi härdelli. Tykit kumisivat, mutta merirosvot valtasivat laivan taistelun jälkeen. 


Sitten hampaaton merirosvo tuli musketin kanssa ruumaan tähdäten. Cuffe huusi varovasti. Liityn teihin, olen laivan orja. Kun merirosvoilla oli nyt kauppalaiva hallussa se piti viedä merirosvo satamaan Mexicoon. Cuffe tiesi jotain kauppareiteistä ja ehdotti että rommi vaihdettaisi Mexicossa tequilaan ja lähtisivät myymään tequilaa Miamiin. Niimpä Cuffesta tuli osa merirosvoporukkaa. Laiva saapui kuin saapuikin Mexicoon ja ensimmäisenä miehistö etsi itselleen vettä. Olivat juoneet aika paljon matkan aikana ryöstösaaliistaan. 


Perillä rommitynnyreitä myytiin puolet kuormasta ja tyhjäksi juodut tynnyrit täytettiin tequilalla. Kauppalaiva kunnostettiin ja lähdettiin uusilla tunnuksilla myymään gringoille juotavaa. Piraatit olivatkin nyt kunnostautuneita kauppalaivan omistajia.


Miamissa miehistö myi rommi ja tequilatynnyrit. Cuffe sai mukavasti rahaa ja olisi vapaa tekemään mitä haluaa. Cuffe jäi katsomaan Miamin rakentamista ja osti orjaksi tuodun naisen vapaaksi ja nämä rakastui toisiinsa. Eläkepäiviin asti he ylläpitivät mustille orjien jälkeläisille avattua koulua rahtikaupoista saaduilla rahoilla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave