Muumaan muukalainen

 Muumaan muukalainen



800-Luku Ruotsalaiset merirosvot lähtivät laivoillaan tekemään kauppaa Muumaahan. Olisi taas kauppatavaraa. Muumaan alueelle tultaessa rannikkotorneissa syttyi lyhdyt jotka lähtivät etenemään kuin käärme rannikkoa pitkin kohti kaupunkia. Satamasta lähti kaksi kuninkaan sotalaivaa vastaanottamaan kauppasaattuetta. Alukset tutkittiin ja kauppakirjat vietiin satamaan saavuttua Abuan kaupungin kauppapäällikölle. 


Päällikkö saapui laivalle ja sanoi että vaihtaa puolet lastista tuoreeseen juustoon pakana sopimusella. Eli tarjoan vielä kestit päämajassa. Simaa, sikaa ja kanaa, miltä kuulostaa? Vissii passaa joten saunatupaanki tehdään tulet. Merirosvot kiertävät torin ja tekevät kauppaa Roomasta tuoduilla hopeakolikoilla. Silokkeja ja farmituotteita tulee matkaan. Kaupunkiin jää yksi Lontoon viikinkisatamasta tuotu munkki orjaksi. Hänet oli kaapattu luostarin tyrmästä ryöstöretkellä Englantiin. Joku hullu munkki ja alkemisti. Kun häneltä oltiin kysytty miksi hänet oli tarkoitus murhata polttamalla oli hän sanonut.: "Winum is fire." Hänet ohjataanki puhumaan outoa kieltään siman hiivajätteen hävittäjäksi. Ruotsalaiset ohjattiin Pohjoiseen jatkamaan kauppaansa. Kävisivät vielä palatessa syksyllä Itään.


Munkki oppi puhumaan muuta ja joskus se ulvoi Kuuta. Korjaili tynnyreitä ja ottikin itselleen talteen käynyttä hiivaa ja sanoi tynnyrin olleen korjauskelvoton. Hän keittelikin sitten rautakautisen tynnyrillisen windyä niillä opeilla jotka kirkon alkemisti joskus opetti. Vähillä rahoilla kylän sepältä sai tarvittavat välineet. 


Kun oli valmis tynnyrillinen spirittiä niin hän kertoi isännälleen että hänellä on sokerijuurikkaasta tehtyä väkevää marjajuomaa. Tämä haisee että se ei käy ilmiin. Eyesannan naat muulta tuulta, hyväätuloa outo siivu. Isäntä otti kulauksen juomaa. Kuin lämmin ja raikas viima olisi käynyt läpi pään. Tämän täytyy olla viinaa. Munkki sanoi että kirkko aikoo kieltää tämän, mutta kerron reseptin. Munkista tuli muukalainen ja juomasta tuuli-uomaa.  Munkki perusti tislaamon ja osti itsensä vapaaksi. Merirosvot yrittivät käydä niin kuin jäät antoi myöden. Loppuaikoina Munkki aina kyseli jäikö tislaamolta pullollista omaan käyttöön. Rikastui kuinka ihmiset kyselivät krapulassa paljonko viina maksaa. Muukalainen kuoli maksan pettäessä. Maksa todettiin sairaaksi ja kuolema nimettiin maksakirroosiksi. Sen pelättiin enteilevän jotain synkkää. Hänet peitettiin Muumaan multiin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä