Vahvat vaahdot

  Vahvat vaahdot



Olavi oli innostunut kun 8% alkoholijuomat oli tullu Suomen marketteiheihin. Hän kuskasikin pimeesti bissee tilauksesta. Oli sitten käynyt hakemassa Lapista pakettiautollisen vahvoja erikoiskaljoja kesäloman viettoa varten. Nyt ei kalja loppuisi. Kieltolaki kumoon perkele. Hän kuunteli autossaan ääniohjattua youtube sovellusta. Black metal soi ja tunturit liikkuivat maisemassa. Kotiin päästessään aamuyöllä hän korkkasi yhden bissen ja kulautti sen nopeasti. Tämä ei perkele voi olla laitonta. Ammun jonkun jos on. Pitää rauhoittua. Olavi katseli väsyneenä pakettiautonsa lastia. Ne pitää kantaa ennen aamuaurinkoa maakellariin. Laittoi black metallia soimaan ja päätti kantaa yössä bisse kellarii ja tissutella samalla. Vaahdot vaikuttivat maagisilta valoisassa yössä. Aivan kuin vaahdot yrittäisivät keskustella aavemaisesti.



Aamulla kesäloma alkoi rullaamaan aamubissellä joka virkisti mukavasti. Kuohuvaa kaatui aamusta iltaan. Vaihtoi viileästä maakellarista bisseään safkaan kuten pizzoihin. Bisseä kului tasaiseen tahtiin. Kesälomaa oli kulunut jo kaksi viikkoa ja oli vaikeuksia olla juomatta. Sitten Vaahdot alkoi puhua että heidät täytyy pitää juomalla hengissä. Täytyi vähän kuohua. Ollaan läsnä.


Olavi oli varma että sen bisset oli noiduttu. Oli pakko lähteä selvittelee olotilaa taksilla kaupunkiin.

Pysähtyi ravintolaan lasillisille ja ottikin sitten nelos-oluen hanasta. Oli jotenkin sekava olotila. Aave ui oluen vaahdossa ja sanoi taikatempulla saavan safkan. Olavi tuijotti outoja puhuvaa aavetta silmät ammollaan. Sitten hänelle tulikin nälkä. Huikkasi tarjoilijalle että näyttää tempun ja saa sitten safkan. Minkälaista temppua tarkoitatte. Tälläistä.. Ja kiskoi pöytäliinan katetulta pöydältä. Sai ilmasta pihvin kiinni. Alkoi järsimään sitä kuin luolamies ja sanoi samalla että jätetään tämä haaskuusta kun sain kerran. Piti saada kyllä ateria. Jotenki tasapainoton olo. Pitääkin tästä lähteä. Otti pihalta taksin ja istui penkille nuollen sormiaan. Maistuuko jokin noiduttu Olavi kysyi kuskilta? Niinkuin mikä? Olutta.. Olisi laatikollinen ylimääräistä jos sillä voi maksaa kyydin. Toki. 


Kotona alkoi taas bissen kaataminen. Aamulla oli kova morkkis eikä muistikuvaa milloin menny nukkumaan. Kaikki ne lyhyet pätkät mitkä muisti illasta. Ei oo kukaan soittanut. Uus bisse auki. Aave huhuili vaahdossa. Se oli laitonta. Ota hörppy ja pidä Vahvat vaahdot sulla kuoma. Juotuaan aamuun asti ja hetkeksi unohtaen tapahtumat. Morkkis kuitenkin vahvasti läsnä ja aamulla on kiukkuinen ja vahva humaltunut olo. Olavi sopertaa sohvallaan. Vittu menee hermo jos nyt soittaa joku. Kahdeksalta puhelin soikin ja Olavi vastasi puhelimeen. Ollawi puhelimessa hän saa soperrettua. Onko Olavi? On. Tulisitteko poliisiasemalle? Mitä perkele? En varmasti. Poliisi sanoo lähettävänsä partion paikalle. Olavi sanoo poliisille että ampuu jokaisen saatanan virsien soidessa ketkä tulee paikalle ja käänsi black metal soittolistan pyörimään. Olavi jättää luurin auki ja menee katsomaan lapinsodan aikaista konekivääriä jonka miinojenraivaaja isoisä oli löytänyt raunioista. Meni aseen kanssa puhelimelle. Viritti sen ja sanoi tervetuloa, jonka jälkeen sulki luurin. Black metal soi samalla kun hän viritteli asettaan keittiöön jonne rakensi bunkkeria. Oli makuupussi ja biokäymälä. Ja vitusti bissee. 


Vaahto huojui pullossa ja vaati ottamaan uutta huikkaa että vaahto pysyy elossa.


Kun poliisit soittivat ovikelloa suora tulilinja ovelle käynnisti tajuttoman paukkeen. Ovi oli säpäleinä hetkessä. Poliisit välttivät osumat. Olavi laittaa kaasunaamarin naamalleen ja odottaa poliisien seuraavaa siirtoa. Korvissa soi kunnes ovelta viimein lentää kyynelkaasukranaatti sisälle asuntoon. Kranaatista vuotaa kaasua kämppä pimeeksi. Muutama lyhyt sarja ovelle ja vielä. Kuumat hylsyt rikkovat kaljapulloja lentäessään aseesta. Aaveet näyttivät pelottavilta lattialle leviävissä vaahdossa. Kunnes takaa tulee sinne kiertänyt poliisi ja laittaa Olavin järeästi nippuun. 


Olavi matkasi maijan kyydissä ja kärsi selvästi jo laskuhumalasta. Poliisi törmäsikin sitten hirveen ja Olavi näki takaikkunasta kuinka vauhko hirvi lopetettiin ampumalla tien varteen. Olavin ovi avattiin ja Olavi sai sanottua: Mul varmaa meni överiks? Kaunis kesäsää. Hirvi nakattiin maijan takaosaan eikä poliisit sanoneet mitään muutaku että matkustavat sovussa. 


Olavi saa paniikkikohtauksen hirven nykiessä ja sätkiessä hänen vieressään. Joutuu paniikkiin ja yrittää alkaa tappaa tätä. Alkaa mätkiä paniikissa hirveä turpaan nyrkeillä että se lopettaisi. Poliisit kysyvät mikä hätänä ja Olavi sanoo hirven olevan elossa. Auto pysähtyy ja poliisit avaavat taka-oven. Poliisi ampuu hirveä uudelleen mutta ei reagoi. On se kuollu. Poliisi sanoo Olaville että ehkä sä ite tapoit sen. Jatketaan.


Kuulusteluissa Olavi tajuaa että oli ampunut poliiseja päin pihvin takia. Jotenkin se paisui. Vaikea joskus itsekkään käsittää. Onneksi kukaan ei loukkaantunut mutta tästä tulee kyllä vankilaa. Liian pitkä putki ja katosi kontrolli.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä