Striimaten

  Striimaten



Vuonna 2050 twitch palvelimelle ilmestyy striimi. Hiljalleen se kerää katsojia kun selviää että kyseessä on joku jolla on siru päässä ja se striimaa. Tiedoissa lukee että kyseessä on peli joka loppuu kun kuvaaja ja kuvattu löytää striiminsä. Henkilö kulkee metsässään ja puhuu epäselvästi murtaen englantia. Lisäksi henkilöllä on skitsofrenia johon hän ei saa hoitoa.


Striimi keräisi pottia jonka hän saisi kun löytäisi itsensä. Sana kulkee mutta seutua ei löydy millään karttapalveluista. Henkilölle ei tule postia ja hän kävelee tonttiaan ympäri. Maahan kaivettu asunto ei näkyisi satelliiteista metsän keskeltä. Katolla on asennettu aurinkopaneelit jotka tuottaa juuri sähköä ympäri vuoden yhden asunnon tarpeisiin. Tosin joskus sähkötkin katkesivat. Silloin ei kaivon pumppukaan toiminut.


Oli henkilöllä omat täydentyvät wikipedia sivutkin miten tietoa hänen liikkeistään tuli. Hän oli kuuluisa, mutta häntä ei löydetty. 


Hänellä ei ollut tietokonetta eikä hän kaivannut musiikkia koska päässä kuului jatkuvasti jotain. Oli vaikeuksia nukkua kun äänet jutteli koko ajan. Äänet kuvaili katseen spottia sanoilla ja lauseilla. Kun hän kävi välillä tarkastamassa katolla aurinkopaneeleja äänet selitti niiden hajoavan kohta ja niiden kosketuksesta voi lähteä henki. 


Unettomina öinä hän päivysti ikkunallaan konekiväärin äärellä tähystäen tietä joka kaarsi horisonttiin. Äänet toisti, ”Ne tulee kohta”. Ketkä? ”No ne” Perkele. Kaikki tiesi että se konekivääri toimii josta oli viilattu tuntonumerot. Välillä kuului kaiuttimista yksittäistä mutinaa. Ne on varmaan ne äänet? Sitten äänet kysyy, mitkä ne? No ne jotka tulee. Pitää olla valmiina. Siinä tähtäiltiin ja sitten orava tulee tielle. Siinä ne äänet on. Konekivääri puristui otteeseen ja tarkan tähtäyksen jälkeen lyhyt sarja ja orava lähestulkoon räjähtää. Sitten Luke menee hakemaan oravan palasia nurmelta äänten sanoessa että siinä minä nyt olen. Luke paistaa oravan palasia pannulla ja mietti että enään äänet ei tulisi näkyviin tänä yönä.


Potti olisi vuoden jälkeen jo kymmenen miljoonaa mutta kukaan ei ole löytänyt henkilöä. Mutta kisan aloittaja tiesi. Olivat siruttaneet henkilön kun tämä osti laillisesti Amerikkalaisesta marketista konekiväärin. Tämä erakoitui kun oli lauennut kannabisputken jälkeen skitsofrenia. Oli alkanut rakentamaan omavaraista erakoitunutta maailmaansa kunnes oli vain jättänyt muuttoilmoituksen tekemättä ja katosi.


Ruohonleikkurista oli polttoaineet loppuneet aikoja sitten ja trimmerin akku toimi noin 5 minuuttia kerralla tunnin latauksella. Viikatetta kuitenkin teroitti kivellään ja niitti kirkuvaa rikkaa takkaan poltettavaksi viileiksi talvi-illoiksi. Takan takaseinä oli hänen itselleen teettämä hautakivi josta puuttui kuolinpäivä. Siinä loimussa hän tunnelmoi äänten toistellen olet jo haudassasi. Luke ei ollut varma oliko jo kuollut kun äänet sitä välillä toisti. Se oli sitä kuolemanjälkeistä aikaa. Ainakin tuntui siltä.


Tiekin alkoi jo rehevöityä umpeen ja näkökenttä pihaa kauemmas katosi. Välillä niittäen näki tähdätä metsänreunaa öisin ja miljoonat seurasi verkosta. Välillä konekiväärillä sai nakutettua saaliin syötäväksi. Luke ei kokenut itseään masentuneeksi. Hän oli vain erikoisten tilanteiden vanki. Sairauden tuntoa ei juuri ollut.


Eräänä päivänä lähistöllä lentää pienlentokone josta kuuluu kaukaa vaimea pörinä. Luke ampuu varoituslaukauksia pitkiä sarjoja lentokonetta päin. Joku luoti osuukin vahingossa ja moottori alkaa savuttamaan. Lentokone katoaa savuvanan jättäen horisonttiin mutta ei putoa. Striimin katsojat pidättävät henkeään. Mistä tuota olisi voinut odottaa. 


Lentokone pääsee lentokentälle ja sitä aletaan tutkimaan. Siitä löytyy luodinreikiä ja sitten alkaa tarkemmat tutkinnat. Pian mekaanikot näkeekin videoklippiä kuinka konekiväärin piippu paukuttaa lentokonetta päin.


Peli olisi ohi. Twitchin ylläpito ilmoittaa tarkat koordinaatit mökille. Erikoisjoukot lähtevät pimeestä kulmasta helikoptereilla lähestymään kohdetta. Hänet olisi saatava elävänä kiinni. Luke kuulee kopterit ja menee pihalle. Samalla häneen osuu tainnuttava nuoli ja hän nukahtaa pihalle.


Hän herää mielisairaalassa. Mi-Missä mä oon? Olet sairaalassa. Nukuit aika pitkään, mikä olo?Miten sinusta tulee ääni ilman että kuulen sitä päästä, Luke sanoo. Olet saanut vahvoja psykoosilääkkeitä. Olet kuuluisa skitsofreenikko. Elämäsi on nyt parempaa. Onko se ollut huonoa? Lääkäri jatkaa: Sinulla on siru päässä ja olet tositv tähti. Ei haluttu häiritä mutta sinulle kertyi mukava potti. Ammuit lentokonetta mutta kukaan ei kuollut. Saat noin 10 miljoonaa dollaria ja twitcin ylläpito maksaa koneeseen tulleet vauriot. Luke jatkaa: Outoa kun en kuule ääniä. Tuntuu erillaiselta. Olenko nyt terve ja varakas? Voi olla. 


Luke harjoitteli elämän perustoimia uudelleen ja sopeutui sitten uuteen normaaliin siviilielämään. Hän ei saanut enään aseita eikä niitä myöskään halunnut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä