Leppä

  Leppä



Pirkko ja Kerttu Leppä kuuntelivat black metallia viinitilansa konttorissa. Leppä oli vanha sana ja tarkoitti verta, se oli myös puulaji sekä heidän sukunimensä. Leppäkertut oli talvehtineet hyvin. Tulisi hyvä viinimarjasato kun leppäkertut söisivät kaikki kirvat. Pirkko kaatoi molemmille viinit laseihin ja synkät sävelet soivat taustalla. Kuunneltiin syvällisinä levy loppuun ja Kerttu laittoi viinipullon kassiinsa ja sanoi juovansa loput kotona. Enempää ei voi ottaa että ei olisi promilleja kotiin ajaessa.  Katsoi etikettiä. Lepän veriset luki tyylikkäästi ja kuvassa 7-pistepirkko söi kirvoja ja kuvassa oli pelottavia aaveita. Saadaan Halloween erikoissetti valmiiksi ajoissa. Tämä on ihan hyvää. Leppien suvussa oli juotu viiniä jo kaksisataa vuotta ja mehua sitäkin kauemmin. Samat pellot kasvattivat marjoja ja leppäkertut pitivät tuhohyönteiset poissa tilalta. Jos suvun nimilistassa oli tilaa niin nimettiin leppäkerttujen mukaan. Kohta lähestyisi myös Lepän suvun henkilökohtainen vuosipäivä. Satavuotispäivän kuinka monta Lepän viinitilallista joutui kieltolain aikana tulitaisteluun viranomaisten kanssa ja kukaan ei antautunut.. Eikä myöskään selviytynyt. Muistopulloon tulisi risti väärinpäin ja kalloja.


Kourallinen Leppiä muutti aavetilalle viljelemään jälleen viiniä 5.4.32 kello 10. Eli hetkenä jolloin ensimmäiset alkoholiliikkeet todistetusti avasi jälleen ovensa. Siihen oli suunnitteilla omaa viinisettiä myös. Vaihtuvat etiketti teemat kiinnostivat keräilijöitä. Leppiä kiinnosti leppäkertut ja black metal teemainen viini.


Valtion labrasta tulisi kohta vuotuinen ammattilainen tutkimaan leppäkerttuja ja selvittämään niiden hyvinvointia. Samalla kerättäisi pakastimeen leppäkertun munia. Annetaan hänelle mukaan shottilasillinen kärpässieniviiniä testilabrasta naiskaksikko pohti konttorissaan? Tehdään viralliset paperit oikeuksiin kun ötökkätutkija on vahvistanut. Tämän resepti sopi hyvin havuviiniin. Tutkija kieltäytyi kuitenkin viinistä mutta otti mielellään kaksi pulloa tilan vahvaa simaa jonka makeus tuli tilan hunajasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä