Kallot

 Kallot



Make katseli kelloaan. Kohta olisi taas yö ja oli mahdollista lähteä ryöstämään hautoja. Kalloista sai mukavasti fyrkkaa kun myi pimeessäverkossa. Make selaili myyntiä. Tonni per kallo oli mukava lisätulo. Kysyntää riitti vaikka kallot jäi tuntemattomiksi. Oli kyllä pohtinut ottaisiko kuvan hautamerkistä kun kallo olisi otettu lahosta arkusta. Jahas kello on keskiyön ja eikun matkaan. Make otti kommandopipon ryöstetyn kallon päältä ja lähti matkaan. Make haki Miksun Hiluxillaan ja heitti lavalle pistolapiot. 


Hautausmaalla hilux laitettiin parkkiin ja menivät etsimään sopivan vanhaa hautaa jotta lihat olisivat jo maatuneet. Olivat oppineet kantapäänkautta miten raato voi löyhkää jos menee liian aikaisin katsomaan kallon kuntoa. Yleensä yön aikana jaksettiin kaivaa yksi hauta auki ja takaisin kiinni. Oli kerran löytynyt kultahammaskin. 


Tällä kertaa he löysivät tuntemattomaksi merkatun haudan ja alkoivat kaivaa. Tehokkaan kaivamisen päätteeksi löytyikin laho arkku josta nostettiin kansi. Arkku oli kuitenkin tyhjä ja siellä oli vain voodoo nukke. Perkele mikä tää on, Miksu sanoi ja nosti nuken arkusta. Molemmilla oli otsalamput ja voodoo nuken silmät kiiluivat öisessä valossa. Miksi täällä on tälläinen hauta? Viedään tämä nukke arvioitavaksi Make totesi. Hauta lapioitiin umpeen ja kaksikko lähti koteihinsa.


Seuraavana päivänä kaksikko meni panttilainaamoon esittelemään nukkeaan ja sanoi että se löytyi ullakolta kätkettynä. Panttilainaamon pitäjä totesi nuken kyllä olevan erikoinen. Silmät olivat kauniita mustia timantteja joten myyjä ostaisi nuken silmät viidellätonnilla. Make ja Miksu kieltäytyivät kaupasta ja päättivät kokeilla myydä nukke kovempaan hintaan verkossa.


Laitetaan se verkkoon myyntiin huutokauppaan viidentonnin alotushinnalla. Kuvissa silmät kiiluivat arvokkaana kalloa muistuttavassa päässä. Jos kukaan ei osta niin viedään takaisin panttilainaamoon.


Myynti-ilmoitus kuitenkin muuttui viraaliksi hinnan noustessa kymmeneen tonniin. Kaksikko oli iloisia että nyt tulee kunnolla rahaa. Kuitenkin alkuperästä nousi kysymysmerkki. Mistä timantit ovat peräisin? Mistä he voisivat sen tietää, arkussa ei ollut muuta. Ei edes kuolinpäivämäärää joten kyseessä on varmaan löydetyt luut mutta nekin puuttui.


Eräs gemmologi kuitenkin tunnisti kivet ja otti yhteyttä kaksikkoon. Kyseessä lienee erään kadonneen 1800 luvulla eläneen alkemistin timantit joista on tehty voodoo nukke. Historiallinen arvo lähenteleekin viittäkymmentätuhatta euroa. Make ja Miksu joutui tilanteeseen että he joutuisivat myöntämään olevansa haudanryöstäjiä jotta saisivat täyden hinnan. He sulkivat myynti-ilmoituksen teknisten ongelmien takia. Mediasta otettiin yhteyttä ja kaksikko lupasi ottaa myöhemmin uudelleen yhteyttä.


Miten me selitetään että me ollaan myyty kalloja verkossa jo vuoden päivät että saadaan 50 000€. Sitten ovikello soi ja kaksikko menee avaamaan ovea. Poliisista päivää. Tultiin vähän tutkimaan paikkoja. 


Pian he huomasivat olevansa tutkintavankeudessa. Syytteet tulivat kolmantena päivänä. Törkeitä hautarauhan rikkomisia ja muita syytteitä. Verottajakin vaatii kallokaupasta osuutensa. 

Poliisit löysivät tutkinnassa kirkonkirjoista haudan tietoja. Suomalainen alkemistin jälkeläinen oli antanut timantit kirkolle 1900 luvun alussa. Pastorin tyttären tytär oli kuitenkin sitten ommellut timantit kiertolaisilta ostetulta nukelle silmiksi. 1970 luvulla kirkkoherra löysi remontin yhteydessä nuken ja oli säikähtänyt nukkea niin totaalisesti että oli haudannut nuken kirkkomaahan merkkaamattomaan hautaan. 

Miehet olivat eri selleissä mutta ajatukset olivat lähestulkoon samanlaisia. Miksei me myyty sitä suoraan. Olisiko tämä vältetty? Miten voi käydä näin kun niitä timantteja ei olisi koskaan muuten löytynyt.. Kai? Se tavallaan olikin ainoa lieventävä asianhaara. Nukke päätyi museoon ja kaksikko sai muutaman vuoden vankilaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä