Vapautettu 8 – Psykiatria

 Vapautettu 8 – Psykiatria


Ei sitä sen kummemmin tutkittu, mutta paperilla vaikutti hyvältä. Venäjä tilasi Syyriasta valtavan määrän captaigon pillereitä. Pillereitä joihin oli sekoitettu kofeiinia, meth-amfetamiinia ja ekstaasia. Tuo isis jihadistien käyttämä huume jota käytettäisi tästä eteenpäin psykiatrian potilaisiin, jotta nämä parantuisivat rintamakuntoisiksi.


Eräässä venäläisessä mielisairaalassa mentiin osastolle jossa oli pakkopaitaisia potilaita. Näiden puvut avattiin ja heidät lukittiin vuorokaudeksi koppiinsa captaigonin vaikutuksen alaisena kalashnikov rynnäkkökiväärin kanssa. Ak-47 rynkyt oli ladattu täyteen harjoituspatruunoita eli puukärkisiä luoteja. Potilaita seurattiin. Joku ampui sarjan omaan suuhunsa ja vammautui niin vakavasti että upseeri teloitti potilaan suoraan huoneeseensa kun tämä korlasi veri suusta valuen. Ne jotka selvisivät aseen kanssa yön yli täyttivät aamulla värväys paperit.


Vasili meni psykiatriselle kun sota masensi niin valtavasti. Hän puhui puolituntia lääkärille kuinka sodan pitäisi loppua ja auttaisi jos vain voisi. Lääkäri ojensi captaigon pillerin ja sanoi että tämä auttaa. Ota se ja kun alkaa vaikuttaa niin voit tulla odotushuoneesta jatkojutuille. Vasili istui hetken aulassa ja kun olo muuttui eufooriseksi ja aktiiviseksi. Lääkäri tuli kysymään miltä tuntuu. Ei masenna yhtään ja olo on mainio. Lääkäri pyysi Vasilin huoneeseensa ja ojensi värväyspaperit parantumisen merkiksi. Vasili ei lukenut paperia ja allekirjoitti suoraan. Lääkäri sanoi Vasilille että saa kyydin kotiin jos odottaa vielä aulassa. Vasilin istuessa kymmenen minuuttia aulassa sotilaspoliisi haki hänet sotilaskoulutukseen.


Vasili päätyi skitsofreenikoiden prikaattiin ja sijoitettiin psyko komppaniaan. Hän sai varusmiespuvun missä oli käsivarressa Venäjänlippu, pääkallo ja siinä luki psyko venäjäksi.


Ensimmäisenä aamuna Vasilin komppanialle jaettiin captaigon pillerit ja mentiin aamupalapuuron jälkeen kuntotestiin. Vasili huomasi ettei väsy lainkaan. Osa uusista tuttavuuksista sai psykoottisia oireita captaigonista. Osa ei tunnistanut oireitaan ja osa uskoi niitä. Vasili oli varmaan järkevimmästä päästä mutta oli silti kauhuissaan kun näki kuinka joku ampui juostessa rynkkynsä luodit sarjana taivaalle. Kun eräs Sergei alkoi ampua muita juoksijoita jalkoihin että nämä juoksisi nopeampaa niin upseeri ampui tarkan sarjan tämän päähän ja tämä jäi makaamaan juoksukentälle. Loppu-aika juostiin ja ohi mennessä nähtiin kuinka kuolleen veri kuivui maahan kiinni. Kun ensimmäinen juoksija kuoli juoksuun niin treenit loppuivat. Oli jo myöhä ilta ja kaikki sai morfiinia nukkumiseen että jaksaa aamulla. 


Aamulla oli kranaatinheittoa. Kaikille jaettiin kymmenen perunaa, C4 muoviräjähdettä ja sytytyslankaa. Perunoihin tehtiin pistimellä reikä ja se tungettiin täyteen muoviräjähdettä johon laitettiin sitten sytytyslanka. Sitten kersantti antoi meille vanhoja Stalinin ajan tulitikkuja. Radalla sitten saatiin vapaasti alkaa harjoittelemaan eli sytytys ja voimakas heitto. Oltiin viiden metrin välein ja Vasili ei saanut stidejä syttymään. Kunnes sitten leimahti vaimeasti ja juuri ja juuri sai sytyslangan syttymään. Perunan heitto pitkälle ja kuului kumahtava räjähdys. Sitten kuului räjähdysten sarja ja korvissa soi. Joku räjäytti itsensä ja verta roiskui myös Vasilin päälle. Kaksi loukkaantui, mutta rintamakunto säilyi.


Loppu aika oli taisteluharjoituksia ja 10% värvätyistä kuoli erillaisissa tapaturmissa koulutuksen aikana. Captaigon piti kuitenkin mielen virkeänä eikä se synkkä kaaos niin harmittanut.


Rintamalla he saivat sitten pelkkää captaigonia eikä morfiinista ollut tietoakaan. Niimpä he taistelivat väsymyspsykoosiin asti. Joku kynsi itsensä hengiltä, monelta petti sydän, joitakin itsemurhia, osa kuoli omiin luoteihin. Loppusilauksen teki Ukrainan armeija joka käveli rauhallisesti psykojen luokse kun nämä mekastivat yössä ja heidät oli helppo havaita. Kuulivat jo äänistä että aseet ei toimi ja kaikki on vakavassa psykoosissa. Tarkat sarjat niittivät psykot kun oli jo liian myöhäistä laittaa pistimiä aseisiin. Kaikki olivat kuolleet ennenkuin ehti nukkua silmäystäkään rintamalla. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä