Vapautettu 7: Kummitus

 Vapautettu 7: Kummitus


Andrei päätti vaihtaa saunaan kiukaankivet ja haki Novosibirskin puistosta mukavan pyöreitä kiviä ja laittoi entiset kivet siihen tilalle. Valvontakamera tallensi autolle matkatessa kuinka kangassäkki repesi ja kiviä pyöri auton allekki. Andrei oli vähän kömpelö ja pyylevä joten hän ei saanut kiviä auton alta ellei siirtäisi autoa. Lada kääntyi kätevästi ruudusta, mutta Andrei törmäsi kivisäkkiin ja pakoputki vaurioitui alkaen päästämään kovaa pörinää. Matkattuaan pärisevällä ladalla kotiin hän päätti laittaa saunan päälle. Joku siviili oli kuitenkin hädissään soittanut poliisit koska lada kuulosti rynnäkkökivääriltä ja erikoisjoukot olivat jo matkalla. Kun Andrei heitti löylyä yksi kivi halkesi. Andrei säikähti ja sitten kuului jotain pillien vihellystä. Andrei katsoi saunan ikkunasta kuinka poliisit ampuivat saunan ikkunaan kuten muihinkin ikkunoihin ja heittivät kyynelkaasukranaatin asuntoon sisälle. Andrei oli pidätetty nopeasti. Vaurioituneesta kivestä tuli syyte valtion omaisuuden hajottamisesta ja muista kuluista napsahti vankilaa. 


Vankilassa Andreille tultiin sanomaan että sinusta tulee mainio pioneeri. Andrei oli samana iltana jo kasarmilla. Koulutuksessa Andrei sai vastuulleen harjoitella ja testata viallisten miinojen toimintaprosentteja. Andrein joukkueesta kuoli harjoitellessa kaksi alokasta. Viidentenä päivänä Andrei ylennettiin sotamieheksi. Kun joka toinen miina toimi ne kelpuutettiin ja sama kuorma lähti kuorma-autolla koulutuksen jälkeen Andrein komppanian kanssa Ukrainaan rintamalle.


Andrei olikin varsin noheva miinoittaja ja laski mielessään asentamiaan miinoja. Varmasti jo yli tuhat hän kehuskeli asevarastolla tovereilleen. Sitten Ukrainalaisten ampuma ohjus osui varastoon kun Andrei oli jo poistumassa varikolta. Hän näki kuinka hänen taistelukaverit räjähti palasina ilmaan ja sirpale lensi Andreita sydämmeen tehden valtavan verta vuotavan haavan. Ruumis rojahti maahan mutta Andrein aave jäi seisomaan sen vierelle. Kenenkään muun aaveita ei näkynyt. Mitä? Mitä tapahtui? Andrei näki kuinka rinnasta pulppusi verta maahan loputtomasti. Sitten Venäläinen upseeri tulee paikalle ja näkee tuhot. Andrei menee ilmoittamaan upseerille mitä tapahtui mutta tämä ei kuule eikä reagoi Andreihin mitenkään. Andrei seuraa tapahtumia varaston raunioilla yön yli ja lähtee vaeltamaan katsomaan miinoituksiaan. Täällä ne on. Montakohan on räjähtäny ja mitkä ei räjähdä?


Lähteäkkö vaeltamaan muualle mukaviin maisemiin? Ehkä. Neutraalille alueelle päästyään hän huomaa törmänneensä näkymättömään seinään. Tämän täytyy jotenkin loppua. Johtuuko tämä niistä miinoista? Andrei päättää ryhtyä valvomaan miinakenttäänsä.


Kuukaudet vierii ja sota etenee kohti jotain päämäärää kunnes aseet on vaienneet. Andrei Näkee kuinka miinanraivaajat purkaa miinoja, mutta muutama miina on sellaisia joita hekään eivät heti näe.


Vuodet muuttuu vuosikymmeniksi ja Andrei valvoo muutamaa miinaa verta rinnasta vuotaen. Hän näkee kulkemansa matkan verivanasta. Sitten alueelle aletaan rakentamaan asuntoja. Andrei yrittää huitoa ja varoittaa viimeisestä miinasta joka on jäljellä. Pian sekin löydetään ja paljastuu että se oli suutari. Verenvuoto loppuu ja Andrei kysyy vaimeasti olenko minä vapautettu? Sitten hänen aaveensa katoaa usvana taivaalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä