Varikset


Varikset




Ulkoa kuului cräkkäämistä. Varikset nauroivat kun söivät käyneitä pihlajanmarjoja. Mitähän ne, varmaan terve kaveria. Ääntä ei voinut vaientaa. Miksei ne syö marjoja raakana. Nyt ne ryyppäs ja rellesti jatkuvasti. Menin parvekkeelle ja sanoin linnuille raakana kaverit. Linnut jatkoivat dokaamista. 


Satoi vettä, vesipisarat nakuttivat ikkunalautaan: unp unp unp. Olin hulluuden partaalla. Sitten aloin pohtia jos linnut yrittäisivät kertoa jotain. Aina cräck. Pöllön lol, korpin cräck ja suden woot signaalit. Woot lol cräck signals. Aivan kuin kuu puhuisi yön eläimien äänillä. Cryptaisi maailman yötä tyylillään. Kuten minä jossain välissä savukkeiden savuilla. Kryptasin aikaa.


Rullasin jointtia ja buustasin jälleen sieniä. Varis lensi avoimen parvekkeen oven eteen ja alkoi nauraa. Kasvatti rastat ja lensi pois. Laitoin oven kiinni ettei ne tule sisälle savujen perässä. Siinä vaiheessa kun rotat alkaa tekemään maalauksia viemäreihin mä huolestun. Mihkä duuniin ne laittas? Syömään etanoita? Cräck… Varis tuijotti minua parvekkeen kaiteelta ikkunan läpi. Se vei kaiteen menneessään kun lähti. Sitten kaide kasvoi takaisin. Alkaa annostus olla kunnossa.  Nauratti. Katsoin ikkunasta lintuja ja niillä oli punaiset silmät ja niiden siivet olivat valtavat kun ne lensi psykedeelistä nurmea vasten. Orava oli tammen juurella ja keräili suuria timantteja maasta. Ompa jännän näköistä. Menin sohvalle trippailemaan ja poltin jointin. Oli rento ilta.


Tripin jälkeen oli jo hämärää. Linnutkaan ei enään ilmotelleet. Lämmitin mikrossa makaronilaatikon ja chillailin savujen kanssa loppuillan.


Seuraavana päivänä jossain vaiheessa flippasin. Katsoin parvekkeelle ja kaiteella näkyi varis jolla oli punaiset silmät. En ollut ottanut mitään. Ompa pelottavan näköinen. Onkohan sillä krapula. Kävin kaupassa ja huomasin oravalla punaiset silmät. Kaupassa jollain kärpäsellä oli punaiset silmät. Vittu alko kuumottamaan. Tein ostokset ja menin nopeasti kotiin. Miksi luonto näyttää että niillä olisi punaiset silmät? Myyjä vaikutti asialliselta.


En uskaltanut katsoa ikkunasta ja menin sänkyyn seuraavaan aamuun asti. Aamulla katsoin aamutv ja kaikki näytti normaalilta. Katsoin ulos ja näin variksilla punaiset silmät ja ne söi marjoja. Tän täytyy olla psykoosi. Sitten variksen suusta kuului nimeni Kari, kari, kari. Cräck, Kari, karille, marille, fakiiri, cräck. Onneksi otin elokuun kesälomaa niin ei tarvi heti lähteä töihin. Nyt linnut on raakana. Linnuilla oli punaiset silmät vielä seuraavanaki päivänä ja ne jatkoi puhumista. Kari, karille, karikko Kari, cräck. Toivottavasti tämä ei pahene. 


Yöllä oli myrsky ja ukkosti. Kuulostaa voimakkaalta. 


Aamulla eläimet vaikuttivat taas normaaleilta. Linnut cräkättivät normaalisti syöden marjoja. Mitähän se oli? Mielikuvitusta? Onneksi se loppui. 


Kesäloma loppui ja paluu töihin koitti. Töihin oli tullut uusi työntekijä elokuun jälkeen. Hänellä oli tatuoitu punasilmäinen varis käsivarteen. Mitä se oli tuumin. Yritin tutustua häneen tarkemmin. Pääsinkin sitten jutulle. Esittelin itseni Kariksi ja hän itsensä Tiinaksi. Kerroin että näin pari vuorokautta variksilla punaiset silmät tripin jälkeen. Tiina kysyi onko psykoosi alttiuksia? Ei tietääkseni. Ehkä sille on luonnollinen selitys. Mikä on sun tatskan tarina? Että näkis pimeässä. Ai, ok. Ehkä se on looginen juttu sanon naurahtaen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä