Vapautettu 4 Merillä

  Vapautettu 4 Merillä


Venäläinen öljytankkeri oli muutettu siirtämään viljaa ja merimiehiksi haettiin viljaa Afrikkaan viedessä paikallisia merimiehiä laiva täyteen. Mitään papereita ei kysytty. Ainoa mitä tarvittiin oli että osaa Venäjää, Englantia ja tajuaa mitenpäin ruuvi kiristyy. Sitten kapteeni tulosti matkalipun joka oli toistaiseksi voimassa ja laivasta sai poistua milloin vain. Kun väki oli huvennut palkatta seilaamiseen eri satamissa maailmalla niin haettiin satamissa lisää työmiehiä samaa tahtia.


Välillä kiristävät bordellit kadottivat työmiehiä jotka olivat käyneet maissa. Somalian rannikolla merirosvot hyökkäsivät ruosteista purkkia kohti. Sitten miehistö haki rynnäkkökiväärit ja konekiväärit aselaatikoista kannelta ja aloittivat armottoman sotimisen. Samalla kapteeni puhui somaliankielellä kovaäänisiin että laivaan pääsee töihin jos antautuu. Yksi selvisi hengissä ja hän antautui armottoman sotimisen jälkeen. Laivaan ei tullut vaurioita. Viisi miehistöstä kuoli erillaisiin rynnäkköaseesta tulleeseen vammaan. Merirosvo jäi elämään laivaan. Hän kertoi kapteenille reitin merirosvojen ohi jos sai ruokaa. 


Seuraavaksi suunnattaisiin Norsunluurannikolle missä katsoisimme miehistövaihtoa ja veisimme Somalian banaanit ja Norsunluunrannikon kahvit Yhdysvaltoihin vapauteen ja lastaisimme tärkeää kauppatavaraa kuljetettavaksi Venäjälle. 


Yhdysvalloissa sata Afrikkalaista työmiestä siirtyi vapauteen ja Venäläinen miehistö jatkoi siitä mistä jatkettaisiin kotiin lomille. Laatikkotolkulla kodin elektroniikkaa Venäjän marketteihin. 


Välillä kyytiin tuli satamissa valtiottomia. Passittomat joilla ei enään ollut kotimaata. Nuo merille tuomitut seilaajat etsisivät loputtomilla satamilla uutta kotimaata. Merillä ruokapalkalla. 


Egyptistä tuli kerran laiva aivan täyteen työmiehiä ja ne nousi kapinaan. Halusivat Kreikkaan. Alunperin oli tarkoitus tuoda ne sotimaan Venäjälle työn jälkeen. Kapteeni flippas ja vei Ukrainaan. Antoi aseet veneeseen ja lähetti rantaan.  Katsoi kiikareilla kuinka pelastusveneiden väki joutui konfliktiin ukrainlaisten kanssa. Sitten Ukrainan rannikkovartiosta tuli laivalle ja takavarikoi laivan. Laivasta sulatettaisiin uusia tankkeja. Enään ei kuljetettu merimiehiä vapauteen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä