Delirium-aave

 Delirium-aave



Eläkkeelle oli mukava päästä. Kymppitonni kuussa tilille ja mitäs mitäs. Muuta kuin alkoholia alkosta. Laadut ja merkit tulivat tutuksi. Kun keppana ei enään riitä siirrytään neloseen ja viinin kautta väkeviin jokapäiväkänneihin.


Viikon jaksoi heilua putkeen jurrissa kunnes se alkoi enään mennä raajoihin. Vähitellen maailma muuttui kyynisemmäksi ja viinaa sai tilattua verkosta. Ei ollut työkavereita arkisin kylässä niin jaksoi kaataa viinaa. Sitten kaverit katosi. Sitten viina oli ainoa kaveri. Sitten viinapullosta ilmestyi aave. Ehti olla vuoden kännissä kun delirium-aave ilmestyi elämään. Se käski juoda palavaa viinaa aina että tietää tulevansa oikeasti jurriin että tuntuu. Ristolla tuli lähinnä raajat toimintkyvyttömäksi ja pysähtynyt järki teki juomingeista toistoja. Silti teki mieli heilua. Aave oli pisaran muotoinen ja sillä oli etanolin kirkkaat silmät. Aave kuitenkin jatkoi huutamistaan. ”Ensin lomaa sitten viinaa” Tätäkin lausetta se toisti satoja kertoja samalla kun se liiteli Riston ympärillä. Ensin loomaa, sitten viinaa sitten koomaa. Loomaa, viinaa, koomaa, kiima-koomaa kunhan loomaa.


Pian aave oli jo pyörinyt kuukauden Riston ympärillä. Risto lantrasi Virolaista pirtua maustetulla vodkalla. Pian hän huomasi että hänen juomansa on niin väkevää että se syttyy palamaan. Aave pakotti Ristoa juomaan palavaa viinaa julkisesti ja Risto suuntasi lähikauppaansa. Risto kaatoi viinat vesipulloon ja lähti kauppaan ennen sulkemisaikaa. Nyt on palavaa viinaa. Aave kierteli Riston ympärillä ja huusi Riston ajatuksiin. Ota ase, ase ase, ota ase, ase, ase. Ei ne asemalle. Ase, ase, ase, ei se mase, mase, masenna, liikaa, kai, se ase kai se ase kai se ase. 


Kaupalla Risto ottaa vesipullon esiin ja pyytää myyjää haistamaan vettä koska siinä on jotain outoa. Myyjä haistaa pulloon ja nyrpistää nenäänsä. Haisee alkoholille. Risto pyytää myyjää maistamaan viinaa. Maista nyt! En! Risto ottaa aseen repustaan ja sanoo että maistaa nyt ja ottaa huikan itse. Ahh. Väkevää. Vaniljapirtua. Maistuuko? Myyjä sulkee liikkeen ja ottaa huikan noin 70% juomaa. Hyi vittu tää on väkevää. Ojentaa pullon Ristolle ja oksentaa samalla tämän eteen. Risto reagoi että ampuu hämmennyksissä myyjää kohti mutta luoti menee ohi ja osuu melkein delirium-aaveeseen joka seurasi houreisen Riston etenemistä. Aave alkaa huutamaan Riston ajatuksiin. Juo palavaa viinaa! Risto huutaa ettei pysty, ei pysty. JUO VIINAA!!! Risto pyytää myyjää antamaan tulitikut ja sytyttää nesteen palamaan. Aave huutaa Ristolle ja hän ei kykene kuin huutamaan aseen kanssa. Viimein Risto juo palavaa viinaa pullosta pitkän tujun. Laskee pullon pöydälle ja ääntää. Ääni on muuttunut möreäksi. Möreä ääninen Risto tarjoaa viinaa myyjälle samalla kun suunpielestä valuu verta. Sitten risto oksentaa palavaa verta. Myyjä juoksee kirkuen ulos Riston kuollessa kaupan lattialle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä