Vapautettu 5 Kuolematon

 Vapautettu 5 Kuolematon


Maxim oli kuljettanut vuosia meth-amfetamiinia Venäjältä Suomeen kunnes jäi kiinni. Poliisit tekivät aseineen ratsian joka johti armottomaan tulitaisteluun ja Maxim jäi ainoana henkiin. Hänet pidätettiin ja vietiin elinkautiseen vankilaan.


Eräänä päivänä Maximille tuli mahdollisuus liittyä rintamalle vapautusta vastaan. Maxim suostui. 


Kasarmilla hän oppi että kun kersantti ampuu piikkilankojen yllä kovilla konekiväärillä. Silloin on parempi ryömiä ettei osu päähän. Opittiin sotimaan oikein urakalla. Sitten asetettiin Stalinin ajan miinoja harjoituksissa ja toivottiin ettei ne räjähdä samalla kun niitä harjoitusmielessä virityksen jälkeen purettiin.


Maximin viikon harjotus loppui ja koitti rintamalle lähtö. Matka meni kuorma-auton lavalla eikä taukoja ollut kuin tankatessa. Lopulta komppania pääsi perille. 


Maximille annettiin reppu täyteen miinoja ja lähetettiin miinoittamaan rauniona olevaa pommitettua tehdasta. Maximilla oli yksin koko päivä aikaa miinoittaa sopivasti tehdasta kunnes kompuroi virityksen jälkeen ja käsi räjähti irti. Maxim vietiin kenttäsairaalaan.


Saattohoidossa vapautettiin Venäjällä potilaita taivaaseen ja nukutuksen kautta elinten ja luiden poistoon jotka menisivät rintamalle. Maxim heräsi morfiini tokkurassa ja huomasi että hänellä on ommeltu uusi käsi kyynärpäästä eteenpäin. Kirurgi tuli mahorka suussa katsomaan Maximia. Antoi antibiootteja, methamfetamiinia ja morfiinia. Olet kui uusi. Takaisin rintamalle kun tikit poistettiin. Tilalla oli joku vanhuksen tatuoitu käsi jonka etu ja keskisormi liikkui ristikkäin, mutta niiden toimintaan tottuisi.


Rintamalle takaisin päästyä kersantti tarjosi pullon vodkaa piripäiselle Maximille. Maxim otti pullon mukaansa ja lähti miinoittamaan piripäissään metsää. 


Yöhön miinoitettuaan hän tajusi että pitäisi palata ja miinakentän läpi. Voi perkele. Maxim lähti haahuilemaan metsään ja kunnes hän oli suunnilleen linjoilla niin astui miinaan. Hän ryömi käsillään linjoille kunnes oli huutoetäisyydellä muista. Maxim tultiin hakemaan ja hänet vietiin jälleen kenttäsairaalaan. 


Kirurgi oli ottanut osan Maximin morfiinista itse ja Maxim heräsi kesken leikkauksen kun kirurgi ompeli jo toista jalkaa kiinni. Molemmat jalat eri paria. Toiseen jalkaan asennettiin väärän kokoinen reisiluu. Kirurgi jutteli Maximille vaikka tämä oli osittain tajuton. Tämä on kuin uusi. Päivällä Maxim alkoi heräämään. Samat menetelmät kuin aiemmin ja takaisin rintamalle.


Maxim käveli voimakkaasti ontuen vaikka oli voimakkaasti meth-amfetamiinin vaikutuksissa. Ukrainalaisten ilmestyessä paikalle kesken miinoituksen Maxim päätti ettei jää vangiksi. Tulitaistelun aikana Maxim otti repustaan miinan. Ei ollut aikaa vetäytyä eikä vangiksi enään halunnut joten viritti miinan ja löi sen otsaansa. Pää levisi hangelle ja sota jatkui.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä