Vapautettu 2 Ekoteko

Vapautettu 2 Ekoteko


Igor oli istunut Siperialaisessa vankilassa jo vuoden kun oli poiminut kukkapenkistä kukkia tyttöystävälleen puistosta. Ohi kulkeva poliisi oli napannut välittömästi vandaalin ja toimittanut rikkeen jokaisesta kukasta. Ruusuja poimimassa oli kysytty kuulusteluissa. Igor oli yrittänyt selittää että ne oli hyvään tarkoitukseen. Poliisi oli todennut että aivan sama vaikka olisi kaivanut niillä nenää mutta se on rikos valtiota vastaan. Rangaistus oli pitkä toimenpiteeseen vaadittavien lupaleimojen määrän vuoksi. Nyt vuosi kulunut töitä tekemässä istumisen ohella.


Eräänä päivänä gulakin komentaja tuli kysymään haluaako Igor vapauteen. Tietysti. Se olisi ekoteko. Kuukausi istuttamassa muistometsää ja sitten palkan kanssa vapaaksi. Mikä ihana uutinen. Aivan mahtavaa. Kiitos erittäin paljon. Lähtö heti.


Igor jätettiin alueelle missä oli ollut laaja metsäpalo aiemmin ja sitten istutettiin puita kuukauden leirissä. Varusteet tulivat armeijan kuorma-autolla. Riuku rakennettiin heti kun löyty tarpeeksi vähän hiiltynyt ja maatunut oksa joka kesti istumisen.


Kuukausi kului tasaisesti ja metsää saatiin istutettua valtava alue. Palkanmaksupäivänä meille hikisille ja hiiltyneille työläisille tuotiinkin palkan sijasta armeija varusteet ja kyyti kuorma autolla suoraan rintamalle. Leiri pystytettiin tottuneesti nopeasti mutta aseet olivat uusi ilmiö. Samana iltana Ukranailaiset hiipivät leiriin kun ketään ei ollut vartiossa. Kaikki oli nopeasti puukotettu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä