Verenkantajat

 Verenkantajat



Noin vuonna 10 000 Saharan viidakossa raivattiin moottoritielle tilaa. Moottoritie olisi sähkökaapeloitu autoille ja autot saisivat vetyenergialla toimivan sähkötien. Metsää kaadettiin mitä tarvittiin, koska puuta kasvoi maailmalla niin paljon että sitä oli pakko käyttää teollisuudessa ja kotitalouksissa, että ilmasto ei viilene liikaa. Eräällä työmaalla löydettiin viidakon pohjasta ruiskujen hautausmaa sattumalta. Työt keskeytettiin siksi ajaksi kuin neulat kartoitetiin metallinpaljastimilla ja vietiin yliopistolliseen dna tutkimuskekukseen Nigeriaan. 


Tutkimuskeskuksessa ruiskujen neulat laitettiin koneeseen joka paineella tyhjensi neulat ja otti liuoksen dna laitteeseen. Tietokone näytti suoraan verenkantajan hologrammin joka alkoi selittämään  tulostautuvaa dna raporttia omalla äänellään samalla kun parametrit muokkasi puhumista omalla persoonallaan suhteuttuna veren datoihin. Joskus oli tärkeä selvittää oliko kyseessä lääkkeitä, huumeita tai vaikeimmillaan tauteja. Metallit kierrätettiin uudelleen käyttöön putsauksen jälkeen. Kammiot olivat jo maatuneet. Jokainen näyte haastateltiin.


Edellisestä löydöstä oli kulunut jo kymmeniä vuosia joten oltiin tarkkoina. Paperittomia heroiinin käyttäjiä näyttäisii olevan. Amadi tarkisti labraraporttia ja ilmoitti siitä tiedustelulle, josta lähetettäisiin dna tiedot vuodelta 2010. Pidätystietoja ja muita tietoja joista voisi löytää verenkantajan tietoja. Moni näyte kertoi ettei tiedä kuka on mutta tietää silti millainen on. Seassa oli myös tunnistettavia tietoja. 


Esimerkiksi kannabispellon kasvatus ja pidätyskuva Salim nimisestä henkilöstä. Vankilassa alkanut käyttää heroiinia. Tuntematon hauta. Avarakatseinen… Mahdollisesti. Töitä tehtiin kolmessa vuorossa kun tarvittiin joku joka kuuntelee selostusta loppuun asti. 


Amadi muisteli kuinka oli nuorena naisena aloittanut suoraan opinnoista työt labrassa. Tuhansiin vuosiin labran historiaa mahtuu paljon. Jos joskus illalla ei saanut unta niin kotitietokoneella oli ajankuluksi mielenkiintoista kuunnella dna selostuksia historian eri ajoilta ja myös itsestään. Työstä oli muodostunut harrastus. Joskus ne neulatkin lakkaa löytymästä, mutta jokainen tutkitaan. Sen jälkeen tutkitaan aineistoja ja työn profiili muuttuu. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä