Punainen rommi

 Punainen rommi



Manu meni kännissä alkoon aikomuksenaan ostaa pullo vodkaa ja lähteä kotiin. Hänellä oli tussi taskussa kun hän lähti raksalta kotiin alkon kautta. Oli ollut talkoot ja siellä tuli juotua pohjia. Sitten hän huomasi punaista nestettä sisältävän pullon ja kirjoitti siihen Varkaalle. Laittoi sitten pullon takaisin hyllyyn. Myyjä näki tilanteen valvontakamerasta ja vartija pakotti ostamaan tasan satasen maksava punainen rommi missä on tyhjä etiketti paitsi viivakoodi. Jos Manu ei olisi maksanut hänelle olisi tullut syyte. Pullo kourassa kotiin kyydillä ja kertoo ettei uskalla juoda sitä. Ootko ikinä kuullu tuollaisesta tuotteesta. Joku maininta voi olla mutta en muista tarkkaan.


Kotona Manu laittaa pullon muuten tyhjään baarikaappiin ja päättää olla juomatta. Mitä minä ajattelin Manu sanoo ja lukitsee baarikaapin. Kuukausia kuluu ja Manu on jättänyt rommin juomatta, juo kyllä muita juomia. Ihmiset keskustelee rommista satunnaisesti ja Manu välillä miettii mistä juteltu henkilö tiesi rommista. 


Yhtenä iltana Manu pitää juhlat asunnollaan ja pullot on tarjoiltavana pöydältä. Illan päätteeksi Manu herää aamulla eikä muista viimeisistä tunneista mitään. Hän on ilmeisesti sammunut sohvalle. Baarikaappi on murrettu ja siellä ollut ainoa rommipullo on kadonnut. Manu murtuu kyyneliin ja miettii mitä seuraavaksi tapahtuu.


Atte laittoi punainen rommi-pullon kassakaappiin ja mietti outoja asioita. Minulla olisi ollut varaa ostaa tuo, mutta minusta tuntuu että siitä tulee vielä keräily-yksilö ja myyn sen sitten. 


Menee kaksi viikkoa kun Manu kuolee auto-onnettomuudessa kun nukahti rattiin yövuoron jälkeen. Atte säikähtää onnettomuutta tosissaan ja ei käsitä miltä tuntui nähdä kuolinilmoitus lehdessä ennen kuin lähtisi taas toimistolle töihin. Atte päätti ettei sano sanallakaan mitään kenellekkään.


Kuukausia kuluu ja Atte herää kotoaan krapulassa eikä muista mitä tapahtui sen jälkeen kun meni baariin illalla. Ketä hän meni tapaamaan. Kännykän muisti on tyhjä. Aamu kuluu askareita tehden ja ja illalla kun hän on olohuoneessa hän tulee miettineeksi, jos ei muista mitään... Kassakaappi on tyhjä, mutta murtojälkiä ei ole. Olenko minä jossain vaiheessa sanonut jollekkin, kun en muista.


Pyry laittoi kotonaan pullon kassakaappiin ja oli tyytyväinen ettei puhelin ollut soinut. Taisi onnistua. Vittu se oli kännissä ja esitteli pulloo, sammui ja kannoin sänkyyn toivoen ettei se muista mitään. Tyhjensin vielä puhelimenmuistin. Mitähän se muistaa? Ei voi tietää kun ei tule ilmoitusta. Taisi onnistua.


Kaksi viikkoa menee ja Pyry kuulee kuinka Atte oli joutunut onnettomuuteen ja kuollu. Taas kaksi viikkoa. Kukaan ei varmasti tiedä. Minun piti tehdä samallai kuin Atte oli suunnitellu. Pyry joi pullon paniikissa tyhjäksi, heitti pullon roskiin ja sammui. Heräsi aamulla kadutti miltä krapula tuntui. Se oli pitkä kaksiviikkoinen jolloin kuolema tuntui seuraavan ja kahden viikon kuluttua hän menehtyi onnettomuudessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä