Romiksella

Romiksella



Mikolle tuli vanha tuttu romikselle hakemaan käteisellä sterkkoja. Kaikkiko? Kaikki… Kuulostaa että haluat romikselle osakkaaksi. Riippuu diilaatko essoja joita maahantuon. Tarvitsen paikan pestä rahaa. Mikko on hiljaa ja miettii hetken. Rane tiputtaa tiskille yhden esson. Olet juonut koko ikäsi täällä romiksella kaljaa. Ota yks esso ja elämä aukee taas uusiksi. Minulla on ideoita. Mikko ottaa pienestä kylmälaukusta uuden oluen. Kylmälaukku toimii auton akuilla joita Mikko lataa erikseen pistorasiasta koska piuha ei yltänyt perille asti. Mikko testaa tällä tavalla käytettyjen autojen akkujen riittoisuutta ja tekee niistä pöytäkirjaa harrastuksena. Rane kysyy että entä onko kukaa kyselly akkuja? Ei vieläkään. Voit myös vaihtaa yhden pillerin koppaan olutta. Jos saadaan trukkilavallinen olutta voidaan myydä se verovapaasti verkossa. Tulee enemmän tienestiä tällä tavalla. Koppa kaljaa tai kymppi ja myynti täällä. Voidaan tyhjistä tölkeistä sulattaa figuureja ja myydä matkamuistona. Mikko katsoo hetken tölkkiään ja toteaa että se pitää sen selvänä. Juo tölkin tyhjäksi ja nostaa tiskin alta viis sterkkaa. Saat kaikki kahteen sataan. Ne toimii ja normaalisti 50€ kappale. Tämän jälkeen Mikko ottaa esson ja kulauttaa sen seuraavalla oluella alas. Rane lähtee sterkkojen kanssa.


Mikko matkaa kotiin sähköpyörällään jossa on itsetehdyt nastarenkaat. Sulatti vanhoja autonrenkaita ja asensi vanteelle. Lauloi koko matkan ja suditti kääntäessä liukkaalla tiellä kuin ajaisi moottoripyörällä motogb kisassa. Mulla ei oo koskaan ollut näin mukavaa ja hauskaa se huusi räntäsateessa kun paineli sähköpyörällä loskassa pakkastyöhaalarit päällä.


Kotona hän päätti lopettaa juomisen koska emotionaalitrippi oli niin voimakas. Laskujen jälkeen hän soitti Ranelle ja sano että se selvisi kahdesta aineesta. Ei tee mieli holia. Kiitos. Ranella taisi vierähtää kyynel poskelle kun kuuli että kaveri pääsi sen avulla alkoholista eroon. Ainaki toistaseks. 


Aamulla Mikko meni alakuloisessa krapulassa takaisin töihin ja tuijotti kaljalaukkua koko päivän mutta ei ymmärtänyt miten ei tee mieli juoda. Rane tuli käymään ja heitti sterkoista 50€ osakaskaverilleen. Kaikki meni kaupaksi. Hieno juttu. Tehdäänkö diili essoista. Mikko mietti kokemaansa ja suostui. Ei se voi olla vakavaa.


Seuraavana päivänä Rane toi uuden matkapuhelimen johon laitettiin uusi prepaid liittymä. Tuossa on luuri johon otetaan yhteyttä ennenkuin tänne tuodaan tuhat pilleriä essoja. Myyt niitä tiskin alta. Kuka tänne tulisi ostamaan essoja? Mä kerron kaikille paitsi poliiseille Rane sanoo vitsikkäästi. Voit vaihtaa olueen jos vielä juot tai voit myydä olutta samalla. Laitat terassin tonne pihaan. Jos joku tulee juomaan olutta ja napsimaan essoja niin voit antaa niille ajankuluks työkaluja käteen ja kattoo mitä tapahtuu. Ne voi kahden tunnin duunilla maksaa kopan ja kolme tuntia aktiivista essoissa niin seki on kuitattu. Loppu on vaan plussaa ja autot menee osiin.



Mikko muistaa että jollain romiksella oli esson huoltoaseman kyltti jonka hän käy ostamassa. Laittaa sen kiinni aitaan, kytkee sähköt jolloin kyltti alkoi loistamaan. Kirjoitti aitaan spraylla sanan baari kyltin viereen.


Viikon kuluttua ja edelleen selvinpäin. Puhelu tulee Ranen antamaan puhelimeen ja sovitaan tapaaminen tunnin päähän romiksen pihaan. Tölkeistä sultatettu rauhanmerkki roikkui riipuksessa kaulalla kun diiliä tehtiin. Rane maksoi pillereistä viis tonnii käteisellä. Valtava pino rahaa. Se on sijoitus. Mikko sijoitti puolet omaa rahaa ja sinne meni säästöt. 


Tuhannen rauhanmerkkipillerin hallussapidosta voi tulla sanomista jos jäädään kiinni. Rane rauhoitteli ja sanoi että ei tarvi ku tuplaa rahat ja eikä tarvi enempää massia. Ei voi olla liian huono tuuri. Mä tuun kavereiden kans jossain vaiheessa kaljalle. Rane otti sata pilleriä mukaansa ja lähti matkoihin. 


Kuukauden kuluttua yhtäkään asiakasta ei näkynyt muuta kuin yksittäisiä varaosan hakijoita. Moni kysy että onko esso baarissa käyny ketään ja joku taisi muutaman asennuskaljan juoda samalla kun väkersi autojen kanssa. Rane tulee hakemaan uudet sata pilleriä. Eikö kauppa käy? Ei oo kukaan käyny kysymässä mitään. Outo juttu, ehkä joku päivä onnistuu. Mikko sanoo että rahaa tulee sterkoista sen verran hyvin että on alkanut tissuttelemaan taas olutta.


Vuoden aikana yksi osti esson kun heitti essoläpän ja tarjosi. Mikko tienasi kympin. Siihen sisältyi kyllä romiskuntoisten autojen kesken kilpailu. Humala vs esso. Mikko oli varma että juo itteensä selväksi mutta hävisi silti. 


Rane tulee käymään ja sanoo että mä myin kaikki essot. Tienasiksä kympin. Mä annan sulle sen 2500€ takaisin niin ollaan sujut. Oli mukava asioida osakkaan kanssa. Otetaanko uusiksi vai jääkö tähän. Hieman krapulassa Mikko saa sanottua että ei enään tätä. Jäin omilleni ja se riittää. Tarvitko Rane varaosia? Ei kun ostin uuden auton edellisen tilalle. Jännä peli. Jatkot ja morot ja Rane poistuu romikselta hyvällä omallatunnolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä