Joulu-Putki

Joulu-Putki



24.12

Taneli oli päättänyt mennä tilausjoulupukiksi jouluna. Tanelilla oli skitsofrenia eikä alkoholi ollut maistunut vuosiin. Oireita ei juurikaan ollut, mutta Taneli ajatteli sen olevan piilevä, koska joskus oli ollut outoja kokemuksia. Hän ajoi autollaan ensimmäisen perheen pihaan ja lähti tilaisuuden jälkeen seuraavalle keikalle. Tanelin saavuttua viimeiseen kohteeseen hän otti ison kangassäkin oven edestä ja soitti ovikelloa. Pukuun pukeutunut keski-ikäinen mies avasi oven ja pyysi peremmälle, kun asunto oli varmistettu oikeaksi.


Sisällä Taneli huomasi että mies nimeltä Juho asui yksin ja kangassäkki oli täynä Saksasta ja alkon varastolta tilattuja viinapulloja jotka oli paketoitu. Ne ovat kaikki minulle Juho sanoi, mutta jos voisit jakaa ne minulle. Taneli oli vähän hämmentynyt ja ojensi pulloja Juholle sitä mukaan kuin ne säkistä kilisten tulivat. Juho availi paketteja sitä mukaan kuin ne tulivat säkistä ja siellä oli myös jäähtyneitä blandiksia jotka asetettiin jääkaappiin odottamaan. Paketeista minttuviinan ja kermaliköörin avattuaan  Juho kysyi että jääkö Pukki ryypylle jos avataan ja otetaan näiden sekoituksesta maistiaiset. Taneli kieltäytyi ensin ja jatkoi pakettien jakamista. Juho ei kuitenkaan luovuttanut ja totesi että edes maistiainen, silleen että ajokunto säilyy. Ne olisi illan ensimmäiset, mutta jos sitä sitten maistaisi, mutta jaetaan ensin pullot. Juho kertoi tarinoita pulloista sitä mukaan kun ne avautuivat. Pullot jaettuaan oli aika ottaa lähtömaistiainen ja jatkaa kotiin. Sitten Juho kysyi asuuko Taneli yksin. Taneli hämmentyi ja Juho selitti että kuolee jos juo kaikki viinat että jos jää punkkaamaan uudenvuoden yli niin voi pitää joulu-putken. Samalla maistiainen alkoi vaikuttamaan Tanelin psyykkeessä ja minttuviinapullon neste alkoi hohtamaan ja siellä näkyi kimmalletta kuin tähtiä. Sieltä kömpi esiin keiju joka lensi Tanelin ympärillä ja hoki jatkuvasti että ”Suostu, suostu” ja Taneli suostui.


Uudet hörpyt ja täydet lasit seurasivat toisiaan ja keiju kehotti juomaan aina vaan enemmän. Kun minttu ja kermalikööri oli puolessa välissä ja Taneli hyvässä kännissä. Hän sanoo ensimmäisen kerran viinakeijusta nimeltä Meeri. Juho on vähän epäileväinen miksi tämä puhuu viinakeijusta joka kehottaa juomaan. Oletko alkoholisti? En, tämä toimii vähän erillai näköjään. Niin näköjään on, pystytkö vielä juomaan viikon? Meeri pyörii ympyrää ja suostuttelee Tanelin myöntymään. Se on kokonainen viinameri ilmaista juotavaa Meeri iloisesti selostaa lennellessään Tanelin pään ympärillä. Ilta päättyy kun Taneli sammuu saunan jälkeen märkä parta päällä alastomana pukuhuoneeseen.


25.12

Taneli herää ja nenään tulee puuron tuoksua. Taneli katselee ympärilleen ja heittää kylmältä tuntuvan partansa lattialle ja menee oksennuksen ja aamukusen kautta pukuhuoneeseen pukemaan joulupukin puvun päälle. Onko mitään aamupalaa? Tuossa on pikapuuroa ja napsi jos krapulaan maistuu? Hirveä darra kyllä, mutta napsu jää nyt välistä ja puuron jälkeen lähden kotiin. Tämän sanottua Meeri tulee taas lentelemään. En minä mihinkään sinua jätä kun sinulla on vielä viinameri juomatta, Meeri sanoo iloisesti. Taneli toteaa että ei yksi napsu varmaan haittaa. Kaatamiseksihan se joulupäivä meni, mutta illalla Meeri muuttui vaativammaksi. Kyllä sinä tonttuseni nyt jatkat nukkumiseen asti niin aamulla voidaan katsoa uudestaan.


26.12

Taneli herää kun Meeri kiskoo Tanelin silmiä auki. Herää nyt juomaan jumalauta. Mauri katsoo kelloaan ja huomaa että on vasta aamu. Vessan kautta pikapuurolle ja eilisiä pullonpohjia juomaan. Meerin mäkättäessä liian hitaasta juomistahdista Tanelilla menee hermo ja hän lyö halkovajassa rannekellonsa Juhon kirveellä rikki ja laittaa pysähtyneen linssirikkinäisen kellon takaisin ranteeseensa. Meeri laskee välillä sekuntteja ja minuutteja ääneen kun samalla kun vahtii että Taneli juo varmasti.


27.12

Taneli herää kun Meeri kallistaa viinapulloa tämän housuille joka oli jäänyt kämmeneen sammumisen jälkeen. Perkele mulla kaatu viinaa housuille. Meeri mäkättää että se oli tarkoituskin että pääsee taas juomaan. Taneli katsoo rikkinäistä kelloaan ranteessaan ja menee aamuisen vessakäynnin jälkeen syömään puuroa. Meeri käy vaativaksi sitä mukaa kun krapulat kovenee. Juho laittaa kova tee nimiseen viinaan kahteen lasiin kokatee pussit ja sanoo että tällä pitäisi auttaa. Kieltolain resepti viinaa ja maistuu. Nämä teet ovat viimeiset Etelä-Amerikan tuliaiset viime vuodelta. Meeri alkaa lepertelemään Tanelille: Maista jooko, olisi tosi kiva jos maistaisit. Krapula sillä kyllä lähti ja pystyi taas juomaan. Kokan vaikutuksen loputtua Meeristä tuli äkäisempi kuin aiemmin. Känni oli jo niin voimakas että raaka vodka meni kuin vettä alas. Meeri hijeni kun taju sammui. 


28.12

Taneli herää kun Juho oksentaa vessassa. Meeri tulee samalla esiin ja hänestä tulee ympäriinsä mustaa keijupölyä. Taneli kysyy Meeriltä mitä tämä haluaa. Juoda hengiltä niinkuin aina. Taneli säpsähtää totisena. Eikö tämä lopu? Loppuu se joskus väkisinkin, mutta en tiedä milloin. Toivottavasti se on mukava päivä. Tanelikin käy oksentamassa ja menee keittiöön sanoen ettei tiedä pystyykö loppujen lopuksi lopettamaan. Juho vain toteaa että viinaa saa kaupasta ja ryyppyseura on kiva juttu. Puuroakin riittää, maistuuko? Juho on ottanut näköjään puvun jo pois ja on verkkareissa ja t-paidassa. Taneli katsoo törkyistä joulupukuaan pullojen keskellä ja kysyy saisiko hänkin vaihtaa vaatteet. Samalla Meeri saa sanottua väliin että ei se sitten olisi joulu-putki. Taneli toteaa samantien että ei välttämättä ennen kuin uusivuosi on ohi ja katsoo pysähtynyttä kelloaan. Mones päivä nyt on? Katsotaan tekstitv:stä Juho toteaa. Maistuuko aamupalaksi kenties vanilja tai karamelli vodka? Jos molempia sekasin niin saadaan päivä käyntiin. Ei blandiksia? Ei aina jaksa.


29.12

Taneli herää johonkin lievään kohtaukseen ja Meeri ilmestyy paikalle kysymään joko tämä tekee kuolemaa. Taneli haukkoo henkeään ja Meeri sanoo jämäkästi että ei riitä vielä, henki kulkee mainiosti. Kammottava olo Taneli sanoo ja menee vessan jälkeen keittiöön. Mitäs tänään juomaksi Taneli kysyy väsyneesti Juholta. Juho kaataa laseihin valhalla likööriä ja ufo hedelmä shottia sekoitukset. Tällä jaksaa taas. Meeri kuiskaa korvaan että kuolema tulee kohta. Käsi täristen Taneli kippaa juomaa nieluunsa ja sanoo että se on oikeastaan aika hyvää, kun siihen tottuu.


30.12

Meeri on päättänyt herättää Tanelin tekemällä oksennusääniä tämän korvaan kun Taneli oli juuri heräilemässä. Melkein oksensi nukkuessaan ja onnistuu juoksemaan juuri vessaan. Meeri sanoo että tuo on vaarallista. Onneksi ei käynyt kuinkaan, niin ehkä vielä pari päivää pystyy juomaan ellei mee överiksi. Juho tulee katsomaan rähjäistä joulupuvussa oksentavaa Tanelia ja sanoo että huominen enään niin voidaan sulkea korkki. Loppuuko viinat? Ei, kyllä ne on vähentynyt aika paljon, mutta ei ne juomalla lopu. Maistuuko tosivahva karpalo-lonkero näin niinku loiventavana päivänä. Ei viinaa? Meeri pyörii Tanelin ympärillä ja sanoo hiilihappojen nopeuttavan nousuja vaikka ei olekkaan viinaa. Juho sanoo että jos jätetään viinat tänään kun tuota lonkeroa on niin paljon. Okei ja tölkit sihisee.


31.12

Sun täytyy jaksaa Meeri huutaa Tanelin korvaan kun tämä on heräilemässä. Aamukäynnit vessassa ja puuron kautta keskustelemaan miten jatketaan. Virtasia koko viiminen ilta. Meerillä pärisee energiajuomat samaa tahtia kun Taneli niitä vodkan kanssa pystyy kiskomaan. Sitten pimeni. Juho on paniikissa. Taneli sai rytmihäiriön. Juho elvyttää Tanelia, mutta tämä ei millään herää. Sitten Juho lyö nyrkillä Tanelia rintaan ja tämän sydän käynnistyy uudestaan. Taneli herää kun kauempaa kuuluu rakettien pauketta. Samalla hän näkee Meerin tajuttomana lattialla eikä keijupölyä leijaile ympärillä. Meeri kuoli ja minä olen elossa Taneli saa sanottua sammaltaen. Juho päättää laittaa itsekkin korkin kiinni ja molemmat katsoo ikkunasta kauempana paukkuvia raketteja eikä Meeri ole enään ympärillä. 


01.01

Juho antaa kymppitonnin käteistä Tanelin lapaan ja toteaa tälle hyvät jatkot. Antaa vielä rauhottavia mukaan kotiin niin selviää krapulasta. Taneli sai ajettua kotiin vaikka hirvittikin ajaa. Onneksi matka ei ollut pitkä. Muutama päivä lepoo ja elämä alkoi voittaa. Taneli laittoi taas korkin kiinni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä