Vapautettu

 Vapautettu




Abdulille sanotaan että hänen täytyy lähteä töihin kultakaivokselle eikä ole varaan kouluun. Nämä sanat pyörivät mielessä kun hänet oli pidätetty 10g kokaiinin hallusapidon vuoksi. 10 vuotta kultakaivoksella oli saanut säästöön sen verran rahaa että oli varaa ostaa menolippu Eurooppaan. Tällä koksulla hän saisi alun elämälleen. Hän oli kymmenen vuotta etsinyt nettikahvilassa katukuvien perusteella moottoripyöräkerhojen osoitteita ja löytänyt joitakin joista osa taisi olla baareja. Abdul jäi lentokentällä kiinni tullissa. Nyt hän on ollut 10 vuotta vankilassa. Hänellä oli elinkautinen. Vankilassa huumeita oli kaikkialla. Joka päivä pelkkää leipää jos riitti vankilaan jaettavaksi. Afrikkalainen vankila ei ollut helpoin keikka.


Aikansa lusittuaan hänen vankilan ovensa aukeaa ja hänelle tullaan sanomaan että hänen eläkkeensä  on ostettu. Tuossa on lippu vapauteen. Matka pohjoiseen alkaisi heti. Kohti vapautta ja Abdul oli ensimmäistä kertaa onnellinen. 


Kotimaassaan hänet sijoitetaan kasarmille ja hänelle annetaan sotilaspassi jossa hänellä on kuvana maahantulokuva. Passissa on outoja aakkosia jollaisia hän ei ole koskaan nähnyt aiemmin. Sitten hän viettää yhden illan tuvassa juttelemassa samantaustaisten ihmisten kanssa. Ollaampa onnekkaita. Joka tupa sai yhteiseksi iloksi pullon vodkaa ensimmäisenä iltana. Abdul oli ollut koko elämänsä selvinpäin. Meno oli lystikästä ja mukava tunnelma oli koko tuvassa. Seuraava päivä pelattiin sotapelejä lanissa ja opittiin kommunikoimaan keskenämme. 


Seuraavana päivänä meidät herätettiin aamuyöllä ja komennettiin varusvarastolle. Siellä heille jaettiin sotilasvarusteet. Rynnäkkökivääri ja repullinen tarvikkeita. Tämän jälkeen tuvan kautta ampumaradalle jossa heille jaettiin ammukset. Abdul muisti kuinka kultakaivoksella laitettiin sormet korviin kun räjäytettiin kalliota dynamiitilla. Nyt ei ollut kuulosuojaimia kun kädet oli aseessa. Komentajana heillä oli swahilia puhuva luutnantti. Eräs saapuneista kyseenalaisti koulutusta ja hänet lyötiin tajuttomaksi. Kun hänet oli jätetty makaamaan heille annettiin muovitimanttiverkkoon kudotut pipot niin on mukavampi olla. Paksu pipo kyllä lämmitti ja luoti jousti sen verran kimmokkeena että selvisi osumasta. Nyt ollaan vapaita ja mennään kierrättämään tyhjä vodkapullo tuvan kautta. Huomenna jatkuu koulutus. 


Aamulla meille pidettiin vartin tiedonanto jonka jälkeen jatkui sotilaskoulutus. Sulkeisissa meille sanottiin että viikon kuluttua lähdette Ukrainan pakkasiin vapauteen. Koulutuksessa heidät laitettiin kyynelkaasu konttiin jonne heitettiin flashbang. Muutama sekuntti piti jaksaa ennenkuin ovet aukesivat valoa kohti huudon suunnistamana.


Abdul oli saanut sekakokoa varustuksen ja hänellä oli kömpelö liikkua eikä aakkosiakaan ehditty opetella muuta kuin videopelissä lukeneet symbolit. Abdul kuoli ensimmäisenä päivänä rintamalla Ukrainalaisten tehtyä vastahyökkäyksen asemiin ja hänen ruosteinen kalashnikov meni jumiin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä