Nunna

Nunna





Jade oli rukoilemassa luostarin huoneessaan. Hän oli tullut kaksikymppisenä luostariin kun oli valmistunut koulusta. Hän oli opiskellut teologiaa, mutta elämä toi luostarille. Muutaman vuoden oltuaan hän oli kuitenkin alkanut väsymään rukousrituaaleihin. Hän muisteli kuinka koulussa jotku olivat juoneet alkoholia, mutta hän itse oli kieltäytynyt aina. Luostarissa istuessaan hän tuumi että saisiko hän alkoholista sittenkin erillaiset tunnelmat. Luostarissa oli tällä hetkellä mahdoton saada mistään alkoholipitoista juotavaa vaikka ehtoollisviiniä tuotettiin laajalle alueelle juuri kyseisessä luostarissa. 


Yhtenä päivänä sunnuntaina ehtoollisen jälkeen hän oli salaa mennyt katsomaan viinitynnyreitä jotka olivat varastossa. ”Se on vain ehtoollissnapsi” hän sanoi vaimeasti ja kiskoi viiniä pienestä pikarista toistona ja valutti viiniä tynnyristä lisää. Tunnin juotuaan hän huomasi ettei mitään tapahdu. Tämähän on vain viinimarjamehua. Huomenna taas poimimaan satoa. Sunnuntaisin oli rauhallista. 


Pian syksy alkoi tulla ja uudet viinitynnyrit oli varastoissaan odottamassa kuljetuksia muualle maahan kirkkoihin ehtoollistarjoiluja varten. Samoihin aikoihin Jade ilmoitti että lähtee etsimään elämäänsä luostarin ulkopuolelta ja lyhyehkön neuvottelun tuloksena hän sai lähteä ja sai vähän rahaa viinin valmistuksesta mukaansa. 


Saatuaan kyydin lähimpään kaupunkiin hän meni ensimmäiseksi ensimmäiseen baariin minkä näki. Siellä hän ehdotti että hän siirtyisi tiskin taakse töihin. Kerrottuaan taustansa eikä heti onnistunut niin matka seuraavaan alkoi. Pian hän löysi baarin missä hänelle tarjottiin heti paikkaa ja vieläpä yöpaikka takahuoneesta. Sitten alkoi tarjoilut pikaperehdytyksen kautta. Vähän ehkä alkuun kömpelösti, mutta oikealla asenteella siitä selvisi. Jade jutteli välillä työparinsa kanssa kuinka hän on valmistanut viiniä luostarissa, mutta ei ole koskaan maistellut alkoholia. Työpari oli vähän ihmeissään ja totesi että tarjoaa talon puolesta muutaman hörpyn holia. 


Illalla maisteltuaan vähän holia Jade tunsi kuinka psyyke rentoutu ja muuttui sosiaalisemmaksi. Hän kertoi ihmettelemiään asioita raamatusta kuten esimerkiksi miten Jeesus muutti veden viiniksi. Nauraen hän totesi sen olleen varmaan mehua. Kokonainen viinipullo oli juotu puoliksi työparin kanssa ja Jade tunsi itsensä väsyneeksi ja meni sammaltaen nukkumaan. Oli ollut pitkä päivä. Palkka tulisi käteisellä siihen asti että luvat olisivat kunnossa. 


Talvi teki tuloaan, kun baariin astui sisään tutun näköinen mies, mutta Jade ei heti tunnistanut kenestä oli kyse. Hetken juteltuaan hänelle selvisi että kyseessä on luostarin omistaja Ossi. Hetken keskusteltuaan luostarin omistaja otti lasiputkilon taskustaan ja laittoi siitä valkoista jauhetta tiskille tyhjässä baarissa. Ojensi rullalle pyöritetyn setelin ja sanoi että kokeile ottaa tuosta nokkaan koksuu. E-en minä taida. Jos sinua kiinnostaa paremmat tulot niin kokeilet. Kokeile niin kerron mistä on kyse. Jade otti varovasti setelin nenäänsä ja imaisi pienen määrän valkoista jauhetta nenäänsä ja aivasti vahingossa loput lattialle. Nosti päänsä ja totesi naaman puutuvan, mutta olo on mainio. Sitten hän laittoi musiikin kovemmalle kun alkoi tanssituttamaan. Mies sitten pyysi Jaden tiskin äärelle ja totesi sen olleen kokaiinia. Kokaiinia? Kyllä… Jos haluat kokaiinin leikkaajaksi niin tarjoan siihen asuntoa jossa työskentelet. Pesen kokaiinirahoja luostarissa hän kuiskasi. Jade muuttui kysyvän näköiseksi, mutta oli huumeissa joten mies jatkoi. Saat ottaa kokaiinia kuormasta ja toimit minulle. Kun asunto oli valmiina niin Jade irtisanoi itsensä. 


Keväällä hän oli käyttänyt kokaiinia jo puolivuotta ja hän ei tiennyt mitä tekisi. Hän leikkasi kokaiinia yläosattomissa muiden naisten kanssa jonku vahtiessa ja noin tunnin välein hän otti nokalliset kokaiinia jaksaakseen työtään. Eräänä päivänä hän päätti että nyt loppuu kokaiinin leikkaaminen ja muu siihen liittyvä toiminta koska sitä tuntui olevan mahdoton lopettaa. 


Sitten hänen tavattuaan Ossin klubilla hän pyysi että saisi lopettaa. Ossi kysyi mitä ehdotat? Haluan takaisin luostariin ja eroon huumeista. Alkoholiton viini olisi ainoa oikea ratkaisu. Ossi mietti hetken ja sanoi että jos haluat takaisin sinne tekemään niitä samoja töitä niin se sopii. Et voi kertoa kuitenkaan koskaan kenellekkään mistä siinä toiminnassa on kyse. 


Jade meni luostariin täristen kokaiinin vieroituksesta ja hänet otettiin sisään toipumaan. Aikansa odottaen hän kuitenkin toipui ja päätti että selvinpäin olisi parasta. Eräänä päivänä kesällä luostariin tuli soitto että omistaja on vaihtumassa. Lehdissäkin oli etusivun juttu kuinka Ossi oli pidätetty kokaiinikaupoista ja koko luostarin toiminta ulosmitattiin valtion omistukseen toiminnan silti jatkuessa. Jade oli kiitollinen että selvisi ja hän valmisti viiniä mielellään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä