Kiskot

Kiskot



Raiteilla Viisaasti yhtiön kahvihuoneessa istui junankuljettaja kapteeni Rauno joka odotti kollegaansa ja ystäväänsä Karhaa joka oli myös kapteeni. Rauno oli ottanut mukaansa opiskelukaveriltaan ostettua kokaiinia. Hän oli kuullut, että Karha oli juuri ajanut junalla jonkun yli. Rauno odotti hillitysti ystäväänsä ja tämän istuttua lyhyet jutustelut, kunnes Rauno ottaa asiansa esille. ”Haluatko lääkkeeksi kokaiini annoksen?” Mitä, tä? Karhan vastattua Rauno jatkaa.: Osa jatkaa jotka pystyy ja osa jää kerrasta eläkkeelle. Tämä auttaa minua jatkamaan niinkuin ennenkin. Oletko kiinnostunut? En tiedä, ehkä, ainakin mielenkiinto heräsi. Opiskelukaverini salakuljettaa tätä Ruotsista, Rauno sanoo näyttäen 10 gramman kokaiinipussia. Haluatko kokeilla? Tämä pussi maksaa Hollannista tuotuna maahankuljetushintaan 200€ eli tämä on 10 kertaa edullisempaa. Minulla on suhteita… Karha katsoo Raunoa ja miettii että jos antaisi mahdollisuuden, ollut niin hankalaa. Muita ei näy kahviossa ja Karha ottaa annoksen kokaiinia nopeasti kuitilla pöydältä Raunon tämän lainin tehdessä.


Karha nostaa päänsä lainin jälkeen ja totetaa hillityn riemuissaan että ou jeeah, tuntuu karhulta. Tätä minä tarvitsin. 30 minuutin keskustelun jälkeen Karha ostaa koko kymppisäkin tietäen että kohta tulee laskut. Automaatin kautta 200€ Raunon lapaan ja kotiin nukkumaan. Kuukauden päästä samallainen satsi. Tällä kertaa jätän auton firman parkkiin ja lähden julkisilla kotiin. Bussiin noustessa iskee laskut mutta niistä kyllä selvittäisiin kunnialla. Joitakin yksittäisiä lauseita taisi päästä suusta mutta ei mitään vakavaa.


Seuraavana päivänä olo on parempi kuin ennen lainia vaikka vähän laskut pelottikin. Puhdasta koksuu, en olisi tiennyt vielä eilen päivällä. Kuskiksi junaan koksut taskussa. Perinteinen tervetulotoivotus junaan ja liikkeelle. Kun oli päästy Helsingin alueen ulkopuolelle ja vauhti alkoi kiihtyä yli sataseen niin Karha teki lainin Inter City junan deskille. Rovaniemelle olisi vielä noin kahdeksan tunnin matka. Koksut imaistuaan Karha tuli emotionaaliseksi kun pystyi tekemään töitä lähes normaalisti. Tunnen olevani lentokapteeni. Kyyhkyjähän ne tai hän oli. Elämä jatkuu ja voin tehdä töitä. Karha oli tyytyväinen. Vajaa tunti ja laskut hiipivät. Nyt täytyy keskittyä ja pysäyttää juna oikein. Ei hätää, olen tehnyt tämän ennenkin. Ja onnistuu pysäyttämään junan oikein ja jatkamaan matkaa. 


Vähitellen lainit yleistyy kuukauden aikana ja deskille muodostuu koksuista viisi viivaa kuin tehden tähden. Pentagramma kuten Karha sitä sanoi vaikkei tehnytkään ympyrää ympärille ja herneet nokkaan. Sitten se taas tapahtuu. Koksuista ilmoilla ja joku tekee taas itsemurhan. Aijai, kamera meni vereen. Soitto poliisille ja juna parkkiin. Vittu mä oon sekasi Karha hokee kun poliisit on matkalla paikalle. Poliisien kysyessä Karhalta mitä tapahtui. Karha saa sanottua: En ehtinyt väistämään vaikka käänsin. Poliiseille kuitenkin vakuutellessa hän saa luvan jatkaa junan kuljettamista kun paikka on siivottu. Huh, hytissä kaikki koksut ja saan jatkaa. Samalla reissulla osui myös hirvi kärkeen ja sen sarvet kolisi junan alla jonku aikaa junan jatkaessa matkaa. Ilmoitus riistavartijalle ja matka jatkuu. 


Helsingissä Karha taas etsii Raunon ja ostaa uuden 10g koksupussin. Raunon vastattua puhelimeen ja Karhan kertoessa että tarvitsee lisää kokaiinia. Rauno vastaa: Viikon päästä aikaisintaan samaan hintaan. Puhelimesta kuuluu jotain meteliä ja Karha kysyy mitä Rauno tekee. Kuuntelen koksuissa black metallia ja ajan junaa. Pärjäätkö? Toivottavasti, otan varmaan saikkua. Kävi taas vahinko, mutta selvisin myös emotionaalisesti, tähän asti. 


Karhan kokiessa vieroitukset hän päätti jäädä kotiin viikoksi flunssan vuoksi. Raunon myydessä taas samanlaisen säkin koksuu Karha lähti taas liikkelle. Tätä jatkui ja vähitellen kiskot leveni ja piteni. Kerran jouluna joulupukiksi pukeutunut henkilö nousi Rovaniemellä junaan ja jätti ottamatta parran pois, koska vaunussa oli lapsi kyydissä. Ei halunnut rikkoa joulun illuusiota. Naukkaili kuitenkin taskumatista glögiä. Otti parran pois vasta kun perhe oli poistunut junasta myöhemmin. Siitä eteenpäin hän oli ilman partaa ja sanoi olevansa tonttu jos joku kysyisi.


 Raunon kaverin jäädessä viranomaisille kiinni ja koksujen loppuessa Karha päätti mennä vieroituksen jälkeen talkkariksi Raunon kanssa kun junankuljettajan lisenssit meni umpeen. Rauno kasvatti pienimuotoisesti kotonaan kannabista sivutuloiksi ja tarjoili myös Karhalle. Molemmat pohti millaista olisi ollut jos se olisi ollut heidän päihde ennen koksuu.


Kiskot 2 Eläkkeelle


Sepi oli palkattu eläkkeeltä paikkaamaan Karhaa ja Sepi oli ottanut aseen mukaan töihin. Sepi oli juuri päässyt skitsofrenia hoidoista jotka tuli kun eläkepäivän bileissä veti niin paljon kokaa ja viinaa että meinasi varmaan tajuta itekki sammuvansa niinku vittu iha just. 


Sepi otti perinnöksi saamansa pistoolin mukaan töihin. Pitäisin kaikki turvassa. Kiskoisin tätä junaa loppuelämäni kun tänne kerta täytyy tulla. 


Sepi katsoi sisäisestä verkosta milloin juna olisi täysimmillään ja kaappaisi junan. Juna oli aivan täys kun Sepi ajoin aseman ohi. Tuli sanomaan lähimmän vaunun matkustamoon pistoolin kanssa, että me jäätiin nyt asumaan tähän junaan. Kukaan ei poistu tästä junasta enään koskaan. Millä estät meitä matkustamosta huudetaan. Joku soittaa jo hätäkeskukseen. Sepi kohottaa aseen ja ampuu poistumiskäytävän oveen humisevan reijän. Siinä.. Poistun nyt ajamaan junaa. Sepi nostaa junan nopeutta 10% ja soittaa keskukseen. Voin ruokkia tämän junan mutta tämä ei pysähdy enään koskaan. Anteeksi…? Niin.. Tämä on kaappaus. Jos joku asettaa esteen ajan välittömästi päin. Ajan Rovaniemi Hämeenlinnaväliä ja vaadin kokonaisen raiteen eläkkeelle. Minulla on ase. Sepi kohottaa aseen ja ampuu kuskin ja matkustamon väliseen tilaan kurkistusreijän. Vaunu on puolillaan. Täytyy mennä moro. Tuut tuut.


Sepi avaa oven ja astuu matkustamoon. Perkele. Haluaako joku poistua. Jos haluaa niin se on mahdollista vain ja ainoastaan nyt. Ensimmäinen joka on poistumassa paniikissa vaunusta seuraavaan Sepi teloitaa junakäytävälle. Ei muuta…


Marssii panikoivaan junaan ja ampuu matkalta työntekijöitä ja matkustajia. Lippaita kuluu ja kaikki ketkä istuu Sepi jättää henkiin. Vittu ei panikoida. Ei mitään hyötyä. Raide on evakuoitu ja Sepi ajaa yötä päivää välillä torkkuen junaa eikä päästä ketään ulos. Ruumiit heitettiin joltai sillalta kun ne alko haisemaan. Viikko päivää siinä meni ja hallitus antoi luvan eliminoida Kohteen raketilla. Sepi kuoli Ennen kuin vaihtoi suuntaa häämeenlinnassa. Matkustamo evakuoitiin. Olivat olleet syömättä jo pari päivää. 


Karha ja Rauno pääsivät työharjoitteluun firmaan kun tarvittiin kapteeneita. Ensin heitä oli kolme ja sitten kesätöissä Karha ja Rauno kahdestaan. Otetaankohan meiltä heti seulat? Ei kokeilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä