Spyydy

  Spyydy




Matkailuautossa ympäri Suomea vaeltava palkkionmetsästäjä Aino tutki läppärillään seuraavaa kaupunkia jonne mennä etsimään seuraavaa kohdetta. Aino oli noita ja hänen tunnus oli rakentaa hämähäkkimäinen verkko kohteen ympärille ja pelastaa jos joku tarvitsi apua. Kun seuraavan kaupungin kohde oli kohdistettu pystyi lähtemään tien päälle. Läppäriltä nettiä selatessa löytyi erillaisilta foorumeilta tai kommenttipalstoilta viestejä jotka viittasi että jokin oli pielessä. Sitten hakkerointisovelluksilla IP osoite selville. Tällä kertaa löytyi yksittäinen viesti perheväkivallan uhrilta


Syrjäinen parkkipaikan spotti matkailuautolle ja soittamaan kohteen ovikelloa. Kun oven avasi humalainen mies, Aino kysyi voiko tulla sisään koska on sosiaalihuollosta. Mies meni vaitonaiseksi ja esti aluksi. Ainon kysyessä hakkaako mies tämän vaimoa, mies hermostui. Aino löi karateiskun miehen solisluuhun ja se murtui miehen notkahtaessa lattialle. Aino meni sisään asuntoon ja löysi itkuisen naisen vessasta ja lohdutti tätä. Soitti viranomaisille että kohde löydetty ja poliisipartio tuli noutamaan miehen kuulusteluihin ja putkaan. Nainen pääsi turvataloon ja Aino sain sen verran palkkiota että pärjäisi taas seuraavaan kohteeseen asti. Lehdissä ei mainittu mitään.


Seuraavaa kohdetta piti etsiä pari päivää päivittyviltä foormuviesteiltä joita ohjelmoitu botti filtteröi. Tietokone piippasi että joku laittoi foorumille viestin että joku pakottaa käyttämään kovia huumeita eikä pysty lopettamaan vaikka haluaisi ja pelkää ottaa viranomaisiin yhteyttä. Viesti rekisteröitiin Ainon tietokoneelle vaikka se poistettiinkin foorumilta. Aino jäljitti IP osoitteen ja lähti tutkimaan tilannetta. Otti keikan ja tarkasti etänä tietoliikenteen. Tarkisti vielä että nyrkkirautahanskat ja kevlar paita on mukana.


Saavuttuaan kerrostalo alueelle ja pysäköidyttyä tien varteen oli aika jalkautua etsimään oikeaa ovea. Soitto ovikelloon ja joku aaveen näköinen nuori mies avaa oven. Aino kysyy kirjoittiko mies foorumille viestin ja tulisi auttamaan sen asian suhteen. Mies päästää täristen asuntoon sisälle ja Ainon tarkastettua ettei muita ole asunnossa hän kyselee mistä löytyy tämä joka pakottaa käyttämään kovia aineita. Miehen sanat hoipertelee ja hän yrittää täyttää ruiskuaan että saa ajatukset kulkemaan. Aino miettii miten saisi osoitteen ja nimen miehen sanomiksi. Miehen tuutattuaan ränniin kuola valuu suunpielestä ja sanat valuvat suusta. Nimi, osoite ja pyynnöksi rahaa. Aino heittää satasen miehelle ja lähtee samantien osoitteeseen joka löytyy kävelymatkan päästä.


Kevlar hanskat käteen ja koputus oveen. Ovi aukeaa ja Aino kysyy pääsisikö sisään ostamaan kamaa ja näyttää satasen seteliä oven avanneelle miehelle. Mies tuijottaa Ainoa rintoihin ja pyytää sisälle. Ainon nähdessä kuinka mies nostaa ison säkin subutexia pöydälle ja kysyy että haluaako velaksi pari nappia. Aino lataa iskun kevlar hanskalla miehen korvaan ja yhdellä iskulla mies putoaa  lattialle ja Aino vielä murtaa miehen nilkan ettei nouse. Miehen vaikeroidessa lattialla Aino sanoo että näin voi käydä jos rakentaa toiselle henkilölle kaivon jossa on ruosteiset tikkaat. Ilmoittaa viranomaisille saaliista ja kertoo että yksi käyttäjä tarvitsisi päästä korvaushoitoon. Jälleen tuli viranomaisilta liksa tilille ja oli mukava matkustaa kotiin viettämään parin päivän lomaa kunnes tietokone löytäisi uuden apua tarvitsevan.


Joskus jäljittämiseen meni pidempikin aika jos törmäsi perättömiin ilmoituksiin tai huhuihin, mutta kaikki tarkistettiin. Palkkionmetsästäjä hoiti ne keissit mihin viranomaisten valtuudet ei riitänyt ennen näyttöä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä