Lumisadetta

  Lumisadetta




Operaation alkuun olisi enään minuutteja. NSA:n pääkonttorissa suunniteltiin psyop iskua valtakunnan televisioverkkoon. Pian kaikki maan kanavat pimenisivät lumisateeksi viideksi minuutiksi tarkoituksena istuttaa näkymätön viesti jota ei huomattaisi. Sitten nappia painettiin ja lumisade valtasi ruudut kotitalouksissa.


Osa ihmisistä kiipesi katolle säätämään antenneja ja joku taisi heittää television ikkunasta luullen sen menneen rikki. Yhdessä taloudessa katsottiin kuitenkin satelliitista ulkomaista urheilulähetystä ja kriittisellä hetkellä ruudussa alkoi vilisemään häirintäsignaalia. Tunnekuohuksissa nuori mies Alex meni television eteen sanomaan että ei voi olla mahdollista tälläisellä hetkellä. Sitten katse lasittuu ja katsoo ruudun sisään ja siinä erottuu liikkuva 3D kuva Amerikan lipusta jossa on tähtien tilalla pääkallo luut ristissä ja aaltoilevia vaakaviivoja. Luullen sitä hetken hallusinaatioksi, katsoi sitten tallentavaa DVD tallenninta joka tallensi urheiluatapahtumaa. Tämä tulee nauhalle hän tuumi ja meni istumaan sohvalle odottaen että tapahtuiko jokin sotaoperaatio ja soittaa kaverilleen. Puhelin ei ole mykkä ja kaveri vastaa että hänenkin tv jumittaa, mutta ei vaihdeta tietoja piilotetusta viestistä.


Viiden minuutin jälkeen kuva on taas normaali ja ruudun yläreunassa tulee urheilulähetyksen yllä että operaattori pahoittelee häiriötä. Uutisissa mainitaan myöhemmin että valtakunnan televerkossa oli häiriö joka saatiin tehokkaasti korjattua. Uutisten jälkeen Alex katsoo DVD:n ja lumisade näkyy selvästi ja liehuva pääkallolippu erottuu selvästi kun kuvaa on tarkentanut silmillään ruudun läpi. Mitä minä teen? Tietääkö kukaan muu?


Alex laittaa DVD:n kirjahyllyn kirjojen väliin ja yrittää unohtaa näinkin piinaavan asian. Viikko vierähtää, kuukausikin, mutta mitään ei ole tapahtunut ja kuvitteleeko hän että ihmiset käyttäytyisivät erillain sosiaalisissa tilanteissa. DVD on edelleen kirjojen välissä ja ajatus sen laittamisesta verkkoon nousee mieleen. Kun varovaisesti kyselee ihmisiltä he vierastavat ajatusta että heille näytettäisi piiloviestejä telkkarissa.


Sitten eräänä iltana töiden jälkeen Alex kopioi DVD videon koneelle ja lähettää videotiedoston videopalvelimelle salatulla verkkoyhteydellä otsikolla: Hidden American pirate flag. Linkkaus muutamalle uutis-sivustolle ja video alkaa levitä ja saada katselukertoja.


Aihetta käsitellään avoimesti eri some-alustoilla ja häiriön alkuperää tutkitaan tiedustelun kieltäessä  tietonsa asiaan mikä herättää epäilyksiä. Pian video herättää vastareaktioita NSA:n toimistossa mietitään miten tästä selvitään. Sitten tulee ulostulo että se oli NSA:n servereiltä karannut haittaohjelma joka saatiin nopeasti kuriin. Osa uskoi, osa ei, mutta se ei muuttanut sitä, että Amerikan lippu ei ollut entisensä. Järjestys säilyi eikä mellakoita tullut, mutta NSA oli pysyvästi vainoharhainen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä