Hasiskynttilä

  Hasiskynttilä




Syrjäisessä luostarissa munkit ja nunnat asuivat keskenään sovussa. Luostarissa viljeltiin kannabista joista tehtiin hasiskynttilöitä ja siten saatiin virikkeitä luostarin asukkaille. Hasista sekoitettiin steariiniin ja kynttilää polttaessa ilmaan nousi päihdyttävää kaasua. 


Luostarin asukkaat polttivat kynttilöitä itsekseen työskennellessään yksikseen tai seurassa huoneissaan. Oli tapana kirjoittaa luostarille kirjoja ajatuksistaan. Kynällä oli kätevä kirjoittaa, mutta joskus oli mustekynä jossa sulka heilui kirjoittaessa kun asukas hasiskynttilän vaikutuksesta kirjoittivat ajatuksiaan kirjaan. Kirjoitettiin filosofiaa, runoja, teorioita ja kaikkea mitä hasis kertoi. Kirjat lahjoitettiin valmistuttuaan luostarille ja kirjan päätyessä kirjakauppoihin luostari sai lisätuloja.


Luostarissa juotiin juomaksi alkoholitonta kotikaljaa menneitä kunnioittaen. Aikoja jolloin olut oli ainoa juoma joka säilyi pilaantumattomana alkoholinsa ansiosta ja sitä joivat kaikki. Luostari muisteli menneiden aikojen alkoholista johtuneita raskauteen vaikuttaneita ongelmia ja siksi luostarissa juotiin alkoholitonta olutta.


Luostariin pääsi erillaisista syistä. Jotkut halusivat rauhallisen ympäristön purkaa ajatuksiaan tai sitten tultiin jakamaan jokin erikoinen elämäntarina jonka voisi jalostaa hasiskynttilän kanssa uudeksi tekstiksi. Luostarissa ei tarvinnut olla koko ikäänsä. Lähtiessään luostari tarjosi taloudellista osuutta kertyneistä tuotoista ansioiden mukaan.


Draamaakin riitti kun jotkut tahot eivät ymmärtäneet mistä on kyse ja luostarin toimintaa haluttiin rajoittaa. Alkuun viranomaiset olivatkin kiellon kannalla kun pelkäsivät että kynttilästä tulee henki kehoon. Tieteelliset selitykset saatuaan ihmiset rauhoittuivat ja kynttilöitä sallittiin valmistaa luostarissa. 


Kauppaakin harkittiin, mutta tultiin siihen tulokseen, että koska ihmiset on erillaisia ja sammumisen vaara kynttilän kanssa on vaarallista jos ympäristö ei ole turvallista. Niimpä kynttilät jäi luostarin tavaksi, mutta kirjallisuus levisi. Kirjoilla haettiin sitä vaikutusta lyyrisesti mitä hasiksesta saatiin. Erillaiset tarinat loivat tunteen terapiasta, noituudesta ja jopa poliittisia ideoita uskallettiin ottaa esille jos ne olivat loogisia ja rakentavia.


Hasiskynttilät olivat osa historiaa ja osa tulevaisuuden jatkumoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä