Demonkratia

 Demonkratia


George Washington oli Yhdysvaltojen ensimmäinen presidentti ja oli puolueeltaan sitoutumaton. John Adams oli varapresidentti ja perusti sitten federalisti puolueen ja päätyi Amerikan toiseksi presidentiksi. Ase kuului jokaisen kouraan joka uskalsi elää villin mantereen alueella. Suuntana oli demokratia eli kaikki saisivat äänestää kuka johtaa. Paitsi orjat joita tuotiin mantereelle laivalasteittain pelloille töihin.


Ei mene kauan kun orjuuden asema kyseenalaistetaan ja se johtaa veriseen sisällissotaan jonka tuloksena orjuudesta tulee laitonta. Mustat ihmiset olisivat vapaita kuin mantereen vallanneet Euroopasta tullut uskonkiihkoinen valkoinen väestökin. 


Orjuuden loppuessa alettiin rakentaa autoja ja traktoreita teollisuuteen kun öljyä opittiin jalostamaan. Oli mahdollisuus alkaa rakentaa sähköautoja, mutta siitä ideasta luovuttiin, koska ölyä on niin paljon kuin pystyy vain maailmasta löytämään ja hallitsemaan. Osuuden saisi Venäjältä tai Meksikolta.


Ensimmäinen maailmansota syttyy kun eri valtiot valitsevat enemmän tai vähemmän demokraattisesti itselleen uudet johtajat. Jokainen kuitenkin sanoo olevansa oikeutettu hallitsemaan. Yhdysvallat lähtee levittämään demokratiaa Eurooppaan ja osallistuu sotaan. Miljoonia kaatuu taisteluissa ja Saksa häviää sodan. Saksassa demokratia loi sodan jälkeen tilanteen että leipää sai marketista jos vei kottikärryllisen rahaa maksuksi. Kulta virtasi Englantiin ja Yhdysvaltoihin, Saksan siviilien kustannuksella.


Hitler nousee myöhemmin Saksassa valtaan luvattuaan kansalle oikeutta ja uuden talouden. Neuvostoliitto tarkkailee tilannetta ja Yhdysvallat suuttuu siitä miten juutalaisista puhutaan. Vuodet vierii ja poliittinen eskalaatio käynnistyy kun Hitler lähtee levittämään ideologiaansa Länteen, Pohjoiseen, Etelään ja Itään sotilaallisesti. Yhdysvallat lähtee jälleen levittämään demokratiaa Eurooppaan miljoonilla ihmisillä ja voittaa jälleen sodan Neuvosto-Liiton kanssa.


Puna-armeija heilutti lippuaan Berliinin Reichstag rakennuksen katolla sodan voiton ja loppumisen merkiksi. 



Berliinissä tavattuaan Neuvosto-Liitto ja Yhdysvallat eivät kättelekkään yhteisen sovinnon merkiksi. Yhdysvallat olisi halunnut kapitalismia demokratian nimellä ja se ei Neuvosto-Liitolle sopinut. Muuri rakennettiin Berliinin läpi jakaaksen maailman. 


Yhdysvallat näki mahdollisuuden kapitalistiseen bisnekseen siellä missä kyti halua rakentaa kommunistista pohjaa yhteiskunnalle. Tarvittiin vain syy ja demokratiaa uhkaavaan maahan satoi Amerikkalaisia pommeja seuraavien vuosien kuluessa.


Neuvosto-Liitto järjestäytyi uudelleen Venäjäksi ja aloitti uuden ajan politiikassa. 


Internet lähtee leviämään juuri kun kommunismi olisi hyötynyt siitä talousjärjestelmän rakentamisessa. Amerikkalaiset suuryritykset ja tiedustelu manipuloi netin rikollisuutta suosivaksi ja piilottaa sen näkyville. Internet on korruptoituneena kuitenkin haavoittuvainen ja rikokset palajastuvat todeksi mitä silmät näkee. 


Vuosia tiedustelu manipuloi tietoa jättämällä kertomatta äänestäjille todellisen tilanteen vain pitääksen vallan itsellään. Demokratialle olisi uhka jos äänestäjä tietäisi mitä se äänestää. Mitä Amerikkalainen demokratia sai sitten aikaan? Taloudellisen kuilun jossa jokainen pilleri tai kolikko on avain seuraavaan hetkeen selviytymistä maailmassa jossa on riski joutua rintamalle jos auktoriteetti niin määrää.


Mitä vähemmän salaa sitä laajemmin voi puhua asioita. Ehkä se on avain vakaudelle. Demokratiassa kukatahansa voi taitavalla puhumisella päästä päättäjäksi vaikka todelliset aikeet voivat johtaa sosiaaliseen kaaokseen. Ehkä olisi hyvä jos ne ketkä haluaa johtaa valtiota laittavat avoimen hakemuksen poliisin kautta ja poliisi järjestystä valvovana auktoriteettina olisi tyytyväinen jos laki ja järjestys säilyisi myös jatkossa ja myös vapaudessa. On myös toimivia demokratioita jotka toimivat tasapainossa ilman liikaa ääripään kallistumaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä