Musta-Aurinko

  Musta-Aurinko




Kuljin basaarilla kaukomailla ja päädyin vähän syrjäisemmässä taikakauppaan. Hetken katseltua katseeni osui kauniiseen aurinkoriipukseen. Kysyin myyjältä tarkemmin mistä on kyse ja myyjä totesi sen olevan Musta-Aurinko. Elämään tulee taikaa, mutta tämä myös suojaa kirouksilta. Hetken katseltuani riipusta päätin ostaa sen. Hotellilla nostin riipuksen kaulalleni ja mietin mihin se johdattaisi. 


Päätin mennä hotellin baariin ja otin shotin absinttia. Oikeaoppisesti palavaan sokeriin sekoittaen. Shotin juotuani lähden kulkemaan hotellilta kaupunkia kohti. Absintti notkistaa jännästi ajatuksia ja pian joku tulee tarjoomaan nappia. Mikä se on, kysyn uteliaana. ”It´s magic, try this.” Koska olin vähän jo magian pauloissa päätän ottaa tuntemattoman napin. Antaa korun näyttää. Maksettuani ja nautittuani napin lähden rannalle.


Rannalla maatessani alkaa tapahtua jotain outoa. Pilvet tuntuvat muodostavan kuvioita kaikissa sateenkaarten väreissä. Nousen istumaan. Katson kuinka meri vaahtoaa kuin olut. Lähden vaatteet päällä mereen uimaan olueen ja kun alan juomaan kaljaa.. Sen maku, oksennan aamuiset tomaattikeitot lautaksi ja ranta tyhjenee. Pääsen rantaan hukkumatta ja lähden vaeltamaan sinne minne aurinko paistaa. Seuraan varjoani, aurinko ohjaa. 


Katson lompakkooni ja näen märkiä satasia. Olen aina halunnut tatuoinnin ja lähden etsimään. Vaellan märkänä ja ihmiset ottavat huomiota minuun kun halaan palmua. Eräs poliisi tulee kysymään olenko kunnossa. Kun sanon noudattavani luonnonlakeja tämä tutkii minut. Kun ei löydä huumeita ja toteaa minun olevan enemmän tai vähemmän sekasin ottaa satasen ja päästää minut matkoihini.


Eräältä kamelilta joka jauhaa hasapalloa pysyäkseen rauhassa, otan kouralla sen suusta itselleni vähän kans. Ja sehän aaltoilee. Kameli tosin puraisi sormeni irti. Veritippoja seuraamalla minut olisi löydetty mutta päädyn tatuointiliikkeeseen. 


Mitäs laitetaan? Tutkin huumeissa kataloogia ja mietin jotain siistiä kaulaan. Jotain mikä kuvastaa tämän riipuksen tarinaa. Tatuoija katselee märkää turistia jolta puuttuu sormi. Maksu etukäteen ja tatuointi tehdään heti. Annan kaikki loput käteiseni tatuoijalle ja tämä alkaa tikkaamaan. Jotain mielestään sopivaa kun en kataloogista löytäny. Mutta maksoin silti. 


Brrrrrrr, brrrrrrr. Tatuoija sanoo että normaalisti tämä kohta tekee kipeää, mutta kestän yllättävän hyvin. Totean riipuksen tekevän kaiken työn. Luotan sinuun täysin. Tähän tulee sellainen portaali, joka yhdistää kaksi luoden uuden. Nyt kuulostaa niin jännältä että huimaa. 


Teoksen ollessa valmis nostan korun kaulalleni ja lähden hotellille. Hotellilla sammun sänkyyn ja herään aamulla kun matkatoimiston työntekijä tulee hakemaan bussiin kohti lentokenttää. Samalla huomaan sormen puuttuvan enkä löydä sitä mistään. Päätä kivistää. Sormea ei löydy joten valmistaudun kiireellä bussiin.


Ihmettelen kun on niin älyttömän tavallista kovempi krapula enkä muista mitään. Ihmisetkin tuijottaa oudolla tavalla ja minulle tehdään tavallista tiukempi turvatarkastus. Lento on jotenkin paranoidinen ja ahdistava mutta pääsen kotiin ja viimein nukkumaan. Aamulla pitäisi mennä takaisin jo töihin. Käyn suihkussa ja huomaan että minulla on riipus. Mikäs aurinkoriipus tämä on ihmettelen. Lasken riipuksen suihkutasolle ja ihmettelen mikä vittu se on. Sitten menen peilin eteen ja huomaan. MINULLA ON TATUOITU PILLU KAULAAN! Huuto kaikuu asunnossa. Oli pomolle selittelemistä, kun mitään ei muista. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä