Lääkäri kaappaa agentin

Lääkäri kaappaa agentin




Olin normaalisti töissä psykiatrisella kun potilaakseni saapui nuori mies. Kertoi että tilanteen pitäisi silleen olla järjestyksessä että voisi saada psykiatriselta laillisia hallusinogeenejä ja että pitäisi päästä jatkamaan agenttitöitä kotiin. Miljoona käräytettyä seksuaalirikollista hakkeroineena pääsisi näillä puheilla ”eläkkeelle” jatkamaan operointia siitä mihin jäi. Minua jäi kiinnostamaan oliko hän tosissaan ja ehdotin että et saa rahaa ellet ota antihallusinogeenistä injektiota pakaraan kahdenviikon välein loppuelämän ajan. Potilas näytti hämmentyneeltä. Luulin että ymmärrät mitä puhun. Lääkärinä korjasin että olen aina oikeassa ja käskin potilaan hakea apteekista tuhannella eurolla lääkkeitä jotka pistettäisiin ja alkaisi terapia jossa hän saa kertoa agenttitarinoitaan hoitajalle. Äläkä sitten ole ylimielinen.


Myöhemmin kuulen hoitajilta kuinka ”agentti” kyseenalaistaa hoitajien todellisuudentajun. Selvästi paranoidinen skitsofrenia. Hän ei pääsisi koskaan karkuun. Meidän täytyy tehdä ehdottoman selväksi että on koko maailmalle parhaaksi että potilas ottaa lääkkeitä. Samalla kuulen todisteluja miksi hän on agentti. Laseraseita, jahas, mitäs muuta. Meripuita? Pitäisiköhän meidän lisätä annostusta. Zypadhera ei selvästikkään riitä ja valitat mahaongelmia. Abilify injektioita lisäksi koska harhat hakkeroinneista ei katoa. Mistä lie saanut päähänsä. Väittää että se on totta.


Vuosia kyseenalaistin potilaan tarinaa ja potilas valitti saavansa kuolemaan johtavilta tuntuvia sivuoireita lääkkeistä, kuten tukehtumisvaaraa nielemishalvauksen yhteydessä. En uskonut ja vaadin potilaalle lisää lääkkeitä. Kaikki ongelmasi johtuvat skitsofreniasta. Mutta minulla ei ole skitsofreniaa potilas jankkaa. Olen oikeasti hakkeri. Psykiatrian ammattilaisena tuntuu uskomattomalta että valtio salaisi jotain rikoksia mitä sattuu netissä. Kuvittelet. Potilas sanoo minulle että tuntuu että olisin yhden hengen karja sinulle. Mutta sääli on sairautta kun kymmenillätuhansilla pumpataan lääkkeitä lihaksiin kuolettavilla sivuoireilla. Et ikinä saa sitä kymmenen euron LSD-lappua. Se ei ole sinulle hyväksi. Potilas manaa lähes itku kurkussa. Mutta kun kidun. Ei auta, lääkkeet on se mikä pitää yhteiskunnan pyörimässä. Mitenhän kivikaudellaki selvittiin kun käytettiin normaalisti päihteitä. Nykyään 10% suomalaisista käyttää mielialalääkkeitä. SE ON OIKEIN, PYSYY JÄRKI. Lääkäri tavaa varmana. Ei ole mitään hallusinogeenejä fiksaamassa aakkosia.


Sitten se tapahtuu. 6 vuotta myöhemmin potilas tulee ja kertoo suoraan. Sotilastiedustelusta otettiin yhteyttä ja olen jälleen palveluksessa. Lääkärinä pohdin johtuuko tämä skitsofreniasta. Potilas väittää minun joutuvan ongelmiin. Minäpä katkaisen siltä tulot. Ei enään ikinä leiki agenttia. Miksei se kuollu lääkkeisiin kun niistä niin valitti. 


Soitan mielisairaalaan ja sanon että skitsofreenikko hyppii silmille vuosien hoidon jälkeen. Sitten poliisit ja ambulanssi vievät potilaan kuukaudeksi pakkohoitoon. Potilas tekee töitä puhelimella ja henkilökunta kyseenalaistaa koko olemassaolevan historian. Mitä olen tehnyt väärin. Minulla on tärkeä työ verkossa turvallisuuteen liittyen. Mutta toistot kaikuivat kuuroille korville. Mikään ei muuttaisi tätä todellisuudentajun luonnetta mikä täällä on. 


Sitten se tapahtuu. Vartiopaikka pettää, ei pystynyt puhelimella toimimaan tarpeeksi tehokkaasti. Miksi yksi ihminen merkkaa niin joskus niin helvetin paljon. Potilas joutui rintamalle verkkoon kun ei ollut asemapaikallaan ollessa mielisairaalassa pakkohoidossa. Agentti jonka tarinaa ei saanut olla olemassa kuin verkossa määrättyyn pisteeseen asti. 


Sitten se tapahtuu. Sotilaspoliisi tulee vastaanotolleni ja vie kuulusteluihin. Takiasi agentin tarina petti ja levisi sytyttäen konfliktin. Ja sinä halusit vain pakkohoitoa. Olisi varmaan pitänyt kuunnella kun se kerta on työ. Nyt pääset testaamaan työtäsi potilaana oikeuspsykiatrisella. Meno voi tosiaan olla joskus vähän hullua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä