Se skitsompi koulutus

Se skitsompi koulutus






Piti herätä kouluun ja oli aamu. Heräsin puolituntia liian aikaisin, koska naapurin koira haukkui. Faija oli juomassa viskiä keittiössä ja selasi ärtyneenä eilisen lehden kuolinilmoituksia. Kysyin väsyneesti ennen kouluun lähtöä olisko heittää kymppiä. Tossa kymppi.

Menin väsyneenä kouluun ja hain kympillä energiajuoman ja maksoin bussin bussikortilla. Päivä meni jotenkin ohi, mutta pääsin kuitenkin kotiin. 

Kotona faija sanoi, että jos haluan tienata rahaa niin voisin käydä salamurhaamassa velkaa olevia ihmisiä. Kuulutko mafiaan kysyin? Ohimoita pyöritellessä faija vastasi että kyselen liikaa. Suostunko murhaamaan ihmisiä muutamalla kympillä jos kyse on eloonjäämisestä. Kukaan ei maksa velkojaan. Pakko harventaa velallisia radikaalisti. En kysy enempää ja otan faijan ojentamana äänenvaimennetun aseen käteeni. Jos meidän elanto on siitä kiinni niin suostun.

Faija tutkii satelliittikuvista äveriäitä omakotitaloja jotka sijaitsevat syrjässä metsän lähellä. Tuonne teltta ja osoite tiedossa. Viikonloppuna kun luen kokeisiin faija tulee paikalle. Olisi keikka. Pitäisi mennä 50km syrjään ja iskeä omakotitaloon. Poika, ota sinä ase ja mene ampumaan asukkaat. Soita ensin ovikelloa.

Päästyäni ovelle käteni aavistuksen tärisee. Soitan ovikelloa ja odotan. Joku keski-ikäinen mies avaa oven ja ammun tätä mahaan. Tämä kaatuu polvilleen eteeni ja ammun tätä päähän. Ruumis jää valumaan verta maahan ja astun asuntoon. Ei vaikuta rikolliselta. Onko täällä ketään huudan sisälle. Ei vastausta. Faija tulee paikalle ja kysyy onko kaikki jo hoidettu. On vastaan. Hyvä, etsitään ensin viinakaappi, pakko saada huikka. Jääkaapista löytyy olutta ja faija tarjoo yhden minullekkin. Etsitään kaikki arvokas niin ollaan sujut. Oli tämä jännempää kuin kokeisiin lukeminen.

Päästiin uutisiin, mutta medialla oli kyllä väärät henkilöt hakusessa. No me keikattiin vielä muutama asunto samalla tyylillä, kun sain provikkana viikkorahaa. Faija oli tyytyväinen kun tilit pysyi tasaisina vaikka velallisia riitti. Mediassa etsittiin sarjamurhaajaa. Siinä vaiheessa tajusin ja kysyin faijalta mistä löydät nämä kohteet. Puhelinluettelosta poikani, puhelinluettelosta. 

Yläkerrassa koira alkoi jälleen haukkumaan. Käyn ampumassa tuon koiran
faija sanoi sammaltaen. Nousi pöydän äärestä siemaisten viskin ykkösellä alas ja antoi
äänenvaimennetun käsiaseen hattuhyllyn päältä. Et sinä nyt koiraa ala ampumaan sanoin. 
Kuule poikani, et sinä sitä edes kuule. Minäpä näytän. Faija tunki sormet jauhelihaan ja otti
nokareen jonka tunki aseen piippuun. Kuuntelin kuinka naapurin koira reagoi ovella johonkin. Sitten oli hiljaista. Faija tuli takaisin asuntoon ja sanoi, että se oppi kerralla postiluukun läpi.

Tajusin missä mennään ja otin faijalta aseen. Ammuin faijan olohuoneen sohvalle ja soitin poliisille ratkaisseeni mysteerin. Sain mitalin ja vaikka minun väitettiin tarvitsevan terapiaa jatkoin silti opiskeluja siitä mihin jäin. Muutin tosin muualle.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä