Mitä Koreassa tapahtui?

 Mitä Koreassa tapahtui?




Kim Song-ju istui muiden sissitovereiden kanssa metsässä nuotion äärellä. Japanin miehittäjät oli saatava karkoitettua Korean niemimaalta. Kim puhdisti kivääriään yön pimeydessä ja tarkisti varusteitaan. On vuosi 1931 ja ensimmäiset taistelut Japanilaisia vastaan oli käyty menestyksekkäästi. Tuhansia Korealaisia siviilejä oli muuttanut Kiinaan Japanin miehittäessä Korean vuonna 1910. Eräs sissi toteaa taistelusta väsyneille tovereilleen, että Kim Song-ju:n johtamina olemme menestyksekkäitä ja täten ilmoitan että hänen nimensä kuuluisi olla Kim Il Sung (Kim, become the sun). Kim hymyilee vaimeasti, taisteluiden väsyttämänä. Menestystä ei voi saavuttaa ilman johtajuutta ja uhrautuvuutta. Japanin vastainen liikehdintä on saanut ilmaa siivilleen, mutta Japani on päättänyt pitää maanosan hallinnassaan keinolla millä hyvänsä. Vuonna 1937 Japani perustaa erikoisyksikön Sissejä vastaan ja otteet on sotaisat.


Vuodet vierii ja toinen maailmansota päättyy Japanin antautumiseen 1945 Amerikkalaisten pudottaessa ydinpommit Hiroshimaan ja Nagasakiin. Tämän seurauksena Japani vetäytyy Korean niemimaalta.


Rothschild hykertelee Amerikassa uuden maailmanjärjestyksen kunniaksi. Sodat oli voitettu ja Länsi-Eurooppa oli hänen hallussaan. Nyt alkaisi viivytystaistelut kommunismin tuhoamiseksi, jotta hänen kapitalisminsa kukoistaisi koko maailmassa häntä varten. Sen sijaan, että Korean annettaisi itse kehittyä ja kasvaa niin jaetaan se kahteen osaan 38 leveyspiirille, jolloin Etelää hallitsisi Yhdysvallat ja Pohjoista Neuvosto-Liitto. 


Kim Il Sung saapuu kotimaahansa Neuvosto-Liitosta jonne hän oli siirtynyt Japanin aloittaessa miehityksensä pohjois Kiinaan. Henkisesti ja fyysisesti kaikkensa antanut sissipäällikkö oli uupunut, mutta täynnä tahtoa. Hänestä tulisi Pohjois-Korean uusi juhlittu johtaja, joka rakentaisi kommunistisen utopian ja halu yhdistää Koreat yhdeksi valtioksi. Kaikki sujuu hyvin ja maata aletaan rakentamaan kommunistisin opein. Maatalous kukoistaa ja viljelysmaata jaetaan kansalle, joka oli aiemmin Japanilaisten hallinnassa. Kehitys ei ole kuitenkaan räjähdysmäisen nopeaa, mutta kestävällä pohjalla perustuen omavaraisuuteen. Etelä-Koreassa kehtys on nopeampaa Yhdysvaltojen vääristäessä markkinatalous kilpailua Rothschildien käskystä. 


Jakob Rothschild nauraa yleellisessä kartanossa, kuinka ihmisten huomio viedään kestävästä hyvinvoinnista armottomaan kulutuskulttuuriin ja sen kontrastista yhden rajanvedon välillä. Kilpailu oli alkanut kapitalismin ja kommunismin välillä. Koreat täytyy eristää toisistaan kahdeksi valtioksi, jotka molemmat kutsuu itseään Koreaksi. Heidän välilleen täytyy saada sota, joka repii heidät palasiksi. Tätä varten perustetaan 1947 CIA, jonka kärkihankkeena on saada Koreat tuhoamaan toisensa. Kommunismi on suurin uhka mitä maailman rikkain yksilö voi kokea. Haluan omistaa koko maailman, mutta oveluudella, toisin kuin Hitler, joka yritti sodalla valloittaa koko maailman yhden miehen hallintaan. Ei, haluan että omistan kaiken ihmisistä avaruuteen samalla kun ihmiset kumartavat minulle. Heidän laillinen sortajansa, omistan heidät vielä, mutta pitää olla kärsivällinen. Elän ikuisesti ja kaikkihan on hyvin, koska sodat on aina voittanut hyvikset koko maailman historian ajan. Siksi kaikki on niin hyvin, koska minä kirjoitan historian. Taikadollareita liikkuu yksinoikeudella koko lähi vuosikymmenet, joilla tuhoutunut eurooppa ostetaan itsellemme rakentamalla se, kunnes kommunisteilta loppuu rahat ja me ollaan ilman uhkaa luoden silti uhkakuvia vihollisista joita ei edes pitäisi olla. Sen jälkeen total control on voimissaan eikä tarvitse enään todistella paremmuutta kenellekkään ja voidaan aloittaa vaihe jossa kehitys rajoittuu vain rikkaille ja uudistukset menevät jäihin ja aletaan tutkia paljonko sitä velkaa minulle olikaan. Pohjois-Koreasta valuu pakolaisia Etelä-Koreaan ja päinvastoin. Tämä on fantastista ja saan aitiopaikalta seurata ihmisten kärsimystä. Maailma on sodan jälkeisessä kaaoksessa, jossa kaikki ei tiedä mihin kuuluvat ja kuuluvatko mihinkään, luottamuksesta puhumattakaan.




Kim Il Sung on päämajassaan ja suunnittelee pääkaupunki Pjongjang:in rakentamista täyteen kukoistukseen. Kouluja, sairaaloita, tehtaita.. Kaikkea. Ainoa ongelma on Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo Etelä-Koreassa, joka luo epävarmuutta ja sekavuutta koko niemimaalle. Nehän jakaa Koreat erillisiksi valtioiksi vaikka meidän pitäisi pitää yhtä. Suurimpia suunnitelmiani ja unelmia on yhtenäinen Korea ilman vastakkainasettelua, mutta kehitys vie meitä eri suuntiin. Mitä tämä on? Miksi Yhdysvallat haluaa meidän olevan erillään? Jotenki niemimaa täytyisi yhdistää. Onnistuiskohan sulautuminen jos julistaisin koko Korean sosialistiseksi valtioksi. Vähän kuin shokkiherätys jolla estettäisiin täydellinen kahtiajako. Jotain mätää jenkeillä on meneillään täällä. Siitähän voisi syntyä sota jos epäonnistutaan. Ennen sitä on kuitenkin tehtävä ennaltaehkäisevä armeijan kasvattaminen ja iskukyvyn maksimoiminen virheiden ehkäisemiseksi.


Kesäkuussa 1950 Kim Il Sung julistaa koko niemimaan sosialistiseksi valtioksi ja lähettää armeijansa Etelä-Koreaan. Etelä-Koreassa oli aiemmin ollut puhdistuksia kommunisteja vastaan. Jännitteet olivat jo parin vuoden ajan nousussa kahden valtion välillä ja sotaisia mielipiteitä oli ennen sotaa rajan molemmin puolin. Kim Il Sung ei meinannut millään uskoa että Amerikkalainen rajanpiirto politiikka johtaisi sotilaalliseen konfliktiin näiden valtioiden välillä. Sodan kulku näytti olevan Pohjoisen riemuvoittoa ja Etelän armeija vetäytyi lähes täydellisesti, hallituksen kuitenkaan kaatumatta tai hajoamatta. Etelässä oli Japanista saapuneita Yhdysvaltain sotilaita 90km leveän ja 145km pitkällä kaistaleella, johon Pohjoisen joukot pysäytettiin.


Kim Il Sung oli jo korkkaamassa shamppanjaa Korean niemimaan yhdistymisestä. Sota olisi ohi jo muutamassa kuukaudessa ja jälleenrakennus voitaisiin aloittaa mahdollisimman pian. Juuri kun sota oli loppumassa ja niemimaa saanut rauhan tapahtuu jotain. Yhdysvallat lähettää armeijansa Etelä-Koreaan taistelemaan kommunismia vastaan. Sodan kulku kääntyy kerralla ja Pohjoisen armeija vetäytyy vanhan rajan yli aina pohjoiseen Kiinan rajalle asti. 


Kim Il Sung oli huolissaan ja raivoissaan tapahtumien käänteelle. Ei Korea voi taas joutua vieraan vallan alle, kun juuri päästy edellisestä miehityksestä vapaaksi. Tällä kertaa miehittäjänä on valtio joka on käyttänyt ydinaseita. Ei, näin ei voi käydä. Kaikki työ sissitaistelijasta valtionpäälliköksi turhan takia. Kenen etua Amerikka yrittää ajaa? Miksei ne anna meidän sopia asioista itse. Ei pieni kommunistivaltio toisella puolella maailmaa voi aiheuttaa riskiä kolmannelle maailmansodalle. Se on mahdotonta. 


Rothschild keskustelee presidentti Trumanin kanssa ja antaa ohjeita miten Koreassa aloitettaisiin poliittinen siivous kommunismin kukistamiseksi. Kotimaassa propagandakoneisto suoltaa todellista kommunismin vastaista propagandaa ja se uppoaa 50-luvun amerikkalaisiin. Kansa ei vastusta sotaa  johon niillä ei ole osaa eikä arpaa. Jälleen voitokas sota koneistolta, olette palkkanne ansainnut Jakob tokaisee ja läimäyttää nauraen Trumania selälle. Me ollaan niitä häikäilemättömiä jotka murtautuu ryöstöretkelle rajan läpi niin pitkälle kuin pääsee ja jätämme ikuisen jäljen Korean kansaan. Ryövätään sieltä luonnonvarat ja jätetään sitten oman onnensa nojaan. Kyllä me näemme miten rahaa todellisuudessa tehdään. Kim on mennyt Kiinaan, mutta on todella epätodennäköistä, että he ottaisivat riskin suursodasta. Meillä on sitäpaitsi YK:n lupa tähän sotaan ja Kiina ei kuulu siihen, koska Kiinaa edustaa siellä Kiinan sisällissodan hävinnyt osapuoli ja siksi Neuvosto-Liitto boikotoi YK:ta.


YK:n joukkojen komentaja McArthur olisi halunnut laajentaa Korean sodan Kiinan maaperälle, mutta riskit suursodan syttymisestä hillitsi tätä sota-intoa. 


Kim Il Sung on Kiinassa pyytämässä Maolta tukea maansa pelastamiseksi vieraan vallan alta. Mao on erittäin huolissaan ja kokee naapurinsa Pohjois-Korean kaatumisen suurena uhkana. Mao lupaa auttaa Kim Il Sungia 


Marraskuussa 1950 Kiinalaiset joukot astuivat Pohjois-Korean maaperälle tarkoituksena häätää kutsumattomat valloittajat. Kiinalaiset etenee koko rintaman leveydeltä ja pakottaa vihollisen vetäytymään Etelä-Korean rajan taakse. Matkalla Yhdysvallat pommittaa kaiken infrastruktuurin Pohjois-Koreasta. Koulut, sairaalat, tehtaat.. Kaiken. Pohjois-Korea joutuisi aloittamaan täysin alusta. Pelkästään PjongJang kaupunkiin pudotettiin yksi lentopommi, jokaista siviiliä kohden. Kuin pommimatto pääkaupunkiin josta ei jää jäljelle mitään. Sama tulos kuin ydinpommilla, mutta ”humaanimpi”. 


Sota jähmettyy asemasodaksi ja siviilejä oli kuollut yli miljoona, lähes kaksi ja sotilaita satoja tuhansia. 


1953 aseet vaikenevat ja aselepo saadaan aikaiseksi. Raja ei liikkunut käytännössä mihinkään, mutta tuhot ovat valtavat. Rauhan sopimusta ei kirjoitettu, mutta ehkä vielä joskus. 


Rothschild tarkastelee CIA:n raportteja Pohjois-Koreasta vailla mitään katumuksen merkkejä. Heistä on muodostumassa eristäytynyt kommunisti diktatuuri. Kim Il Sung on vainoharhainen tilanteen kaoottisuudesta, mutta on päättänyt rakentaa maataan uudelleen. Kovia kokenut kansa rakentaa maansa Juche filosofian pohjalta, joka perustuu omavaraisuuteen. Rothschild hymähtää, voisi toimia, mutta en anna sen toimia. Tässä ideologiassa valtion johtaja on aivot, puolue hermosto ja kansa lihakset. Rothschildin menetelmä on miellyttävämpi. Siinä hän on maailman aivot, ihmiset polttoainetta ja pakokaasuna on rahaa. 


Kim Il Sung on aavistuksen sekaisin tilanteesta. Hänen Koreoiden yhdistäminen johti melkein kolmanteen maailmansotaan ja hän joutui syypääksi kaikkiin ongelmiin. Hän antoi kaikkensa, ja nyt on kansan vuoro antaa kaikkensa. Muutamassa vuodessa Pohjois-Korea on kuitenkin rakentanut maansa sotaa edeltävälle ajalle ja siitä vielä pidemmälle. Vainoharhat kuitenkin on ja pysyy valtiossa. 


Ydinkoe tilastoja., vuoteen 1954 mennessä testejä on tehty 45 kappaletta Amerikassa, Neuvosto-Liitossa 8 ja Britanniassa 3. 


Kim Il Sung on toiveikas Korean suhteen. Jälleenrakennus kantaa hedelmää ja arviolta vuonna 1956 maan tuotanto on saatu sotaa edeltäneelle ajalle. Köyhemmässä ja epävakaammassa Etelä-Koreassa tuotanto ei ole vielä kehittynyt ja Pohjoinen on ylivoimainen.


Rothschildia harmittaa kun Kiina ei astunut hänen nerokkaaseen miinaan kolmannen maailmansodan aloittamisessa. Pieni järjestetty tietovuoto siitä että Amerikkalaisia ydinaseita käytettäisi Kiinan maaperällä, jonka tarkoitus oli provosoida Kiinaa julistamaan sota YK:ta vastaan ja mustamaalatakseen kommunismin perustarkoitus.






Skenaario 2


Sota on päättynyt ja Koreat ovat yhdistyneet. Kim Il Sung päättää lopettaa sotaisuudet ja julistaa Koreat sosialistiseksi aseettomaksi valtioksi Kiinan ja Neuvosto-Liiton turvatakuiden myötä. Kokonaisella mantereella juhlitaan rauhaa, joka näyttäisi olevan kestävällä pohjalla, kun vihollisuuksia ei enään ole. Vihdoin on tilanne että kommunismia voidaan kokeilla täydellä kapasiteetilla keskittyen vain hyvinvointiin ja hallinnon hienosäätämiseen.


Rothschild on käärmeissään, kun YK ei suostunut aloittamaan sotaa Korean niemimaalla. Hän näyttää idiootilta, kun ei ehtinyt ajoissa puuttua sodan kulkuun. Nyt ne voi todistaa että niiden järjestelmä toimii ilman häiriöitä eikä siellä voi tehdä sabotaasi operaatioita näyttämättä läpimädältä.


Yhtenäisen Korean Työläis Tasavallan lippu liehuu koko niemimaalla, joka on yhdistelmä Etelää ja Pohjoista. Sekä Pohjoisessa, että Etelässä järjestetään ikuisen rauhan paraateja ihmisten juhliessa kaduilla. Eläköön Kim Il Sung huudetaan joka puolella maailmaa. Sinusta tuli nimesi veroinen.


Pian alkaakin massiiviset infrastruktuurin rakentamiset. Pohjoisista naapureista annetaan aseiden sijaan materiaaleja Korean kukoistamiseksi. Korean läpi rakennetaan junarata Etelästä aina Kiinaan ja Neuvostoliittoon asti. 


Koreaan perustetaan työvoimakoneisto niminen virasto…


2030


Yhdysvaltojen talous on kaatunut talousromahduksessa. Korea on yksi rikkaimmista ja arvostetuimmista valtioista. Kommunismi todisti voimansa. Korean sodan jälkeen syntyi pasifistinen filosofia, joka joidenkin arvioiden mukaan esti kymmeniä suuria aseellisia konflikteja maailmassa. Yhdysvaltojen sodat oli sodittu ja YK:ssa alettiin sodan jälkeen kyseenalaistamaan sotaisaa politiikkaa. Kapitalismi tuhoutui, koska kukaan ei lainannut heille rahaa, jota ne ei edes teoriassa voi maksaa takaisin. Pitkään jatkunut taantuma tuli tiensä päähän. Hallitus oli sammutettuna vuosia, mutta pörssit kituuttelivat pystyssä.


Rothschild repii hiuksiaan päästään ja itkee. Hän menettää kaiken. Kirottu YK kun ei suostunu sotimaan edes lahjuksilla. Vuosisatojen aikana haalittu kulta ja raha oli kulunut loppuun. 50-luvulla aloitettu 100-vuotis suunnitelma maailman rahan keskittämisestä sadalle rikkaimmalle ja loojaleimmalle henkilölle epäonnistui. 


Kim Jong Un esitti Amerikkalaisen eliitin sulkemista vankilaan jatkuvasta sotarikoksiin yllyttämisistä vuosikymmenten ajan. Lisäksi joku kaheli Suomesta ehdotti, että Korean niemimaa olisi infransa puolesta valmis keskittämään maailman törkeimmät rikolliset vankileireille geopoliittisen sijaintinsa vuoksi. Sieltä ei voisi karata rajojen yli kuin Neuvosto-Liittoon tai Kiinaan joten pakomahdollisuudet olisivat minimaaliset. Pian syntyy idea ”simaa ja sirkushuveja” maailmalle. Maailman rikollisuus putoaisi 90% rikospelotteen voimasta ja törkeimmillä tehtäisiin gladiaattori taisteluita joita striimattaisiin ympäri maailmaa sisältäen vedonlyöntiä ja korkean kuukausimaksun. Miljardibisnes, joka tarjoaa adrenaliinirushin, joten sitä ei tarvitsisi hakea muualta. Varsinkaan pimeiltä markkinoilta.  Myös ihmispsyykkeen tutkimus sai uusia ulottuvuuksia, labyrinttitaisteluita, selviytymistä, kuolonajoja jne.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä