Likasta ja kirkasta

 Likasta ja kirkasta




Olipa kerran spurgu nimeltä Simo joka keksi miten saa halvalla ilmaista viinaa. Hän osti lasinpesunestettä jonka liuottava osuus tulee metanolista. Tätä kun jatkaa etanoliin 50:50 ja menee nautiskelemaan eliksiiriä sairaalan pihaan niin ennenpitkään henkilökunta pakottaa juomaan myrkytyksen estämiseksi viinaa.


Simo nautti nestettä korkillinen kirkasta kerralla. Jatkettu holi hidastaa metanolimyrkytyksen kehittymistä vaikka se tuleekin varmasti. Ellei saa myrkytykseen sitä viinaa. Kun annokset oli juotu niin mentiin sairaalaan sisälle huutamaan. VIINAA!!! LÄHTEE MUUTEN NÄKÖ TAI HENKI!!! Kaikui sairaalan käytävillä. Nopeasti selitettyään lääkärille että on aloittanut metanoliharrastuksen että olisi varaa savukkeisiin. On niin kamalan kalliita. 


Lääkäri pyytää vartijaa vahtimaan kun sekavalle spurgulle juotetaan etanolia ilman tarjottua blandista. Kun malja on tyhjä Simo kysyy että voiko nopeasti käydä polttamassa tupakkapaikalta stögöjä niin tulee sitten takaisin. 


Vartija soittaa poliisit perään että spurgu saisi viinaa eikä karkaisi ja aikansa odottaneena poliisit saapuvatki. Poliisit pitävät Simoa aloillaan kun hoitajat piikittävät viisivolttista etanolia jossa on glukoosia suoraan suoneen. Simolla huimaa ja örisee kiitokset. Saisinko uniin asti annokset se kysyy vielä. 


Kun henki on pelastettu niin sammunut Simo viedään putkaan nukkumaan.


Aamulla Simo menee hakemaan päänsärkyyn poliisien takavarikoimat juomat. Simo vaatii poliisia palauttamaan juomat koska ne menee tuulilasien pesemiseen. Poliisi antaakin nesteet takaisin.


Matkalla sairaalalle Simo pysähtyi liikennevaloissa kaatamaan nestettä autojen tuulilasille ja hinkkaamalla sukalla puhtaaksi. Kerjäsi näin röökirahoja, mutta ei onnistunut.


Sairaalalle laahustanut Simo alkoi juoda nesteitään ja sama toistui. Simo pistettiin tällä kertaa lepositeisiin samalla kun hänelle tarjottiin suoneen etanolia. Poliisit hakivat taas putkaan. Tällä kertaa mietittiin mitä asialle voisi tehdä. Kun oli aamu eikä mitään ollut keksitty niin Simo päästettiin kotiin, mutta nesteet takavarikoitiin. Älä mene sairaalalle juomaan tai saat porttikiellon sanoivat perään. Simo ei kuunnellut, ajatteli vain viinaa.


Simo meni apteekkiin hakemaan ruiskua ja ajatteli että hänpä tekee sen itse. Meni baariin ja otti pöydältä tyhjästä shottilasista tipan ruiskuun ja meni vessaan piikittämään tätä tippaa. Taputteli taivetta ja ajatteli että oliskohan minttuviinaa. Saa vähän verensokeria, täytyy lisätä vähän vettä sekaan. En olekkaan syönyt kuin putkan sämpylöitä kaksi päivää. Simo vetää vedot ja silmissä kirkastuu. On hetken hämmennyksissä vessassa. Sitten muistuu viina taas mieleen. Vielä yksi tippa, sitten kotiin. Tällä kertaa shotin etsimisessä menee tovi vaikka jalka ei toimikkaan. Simo menee baaritiskille ja jää odottamaan että joku ostaa shotin viinaa ja kun näin tapahtuu niin tulee salamana kysymys. Saanko tyhjän lasin kenties? 


Simo menee istumaan pöytään seuraksi shotin juomisen ajaksi. Hän katsoo kiiluvin silmin kuinka shottilasi tulee kohta käsiin. Shottilasiin jäi kokonainen tippa ja sitä Simo meni vähin erin tuuttaamaan baarin vessaan välillä käyden pummaamassa jämät tupakkapaikalla.


Sitten se vesijatke unohtuu kun joku tarjoo kokonaisen shotin ja mielessä on se aito alkuperäinen kirkas. Suonen etsiminen tuntuu mahdottomalta ja neula uppookin vähän niinkuin jonnekki ja viina uppoo lihakseen. Simo pyörtyy ja siivooja löytää Simon vessasta kuolleena piikki käsivarressa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä