Örkki

Örkki





Arkeologit ovat kaivauksella Siperiassa. Ikiroudasta nousi pyramidin kärki. Niinkin vanha kuin 120 000 vuotta. Juuri ennen jääkauden alkua rakennettu kompleksinen monumentti. Jääkausi yllätti muinaiset ihmiset. Jääsilta mantereiden välillä? Miten roomalaisilla ja intiaaneilla oli samaan aikaan hevosia?


Aikanaan historiassa: Örg oli metsästämässä jääkarhuja matkalla kohti Amerikkaa, Tyynen-Valtameren yli. Hevoset söivät pääasiassa jään alta kairattua levää. Örg nukkui hyisellä matkalla hylkeiden sisällä joita tuli harvakseltaan metsästysetäisyydelle että pääsi nuijalla lyömään päähän. Örg oli läpeensä karvainen kaveri ja peseytyminen oli raakaa touhua merijäällä. Hevoset vetivät Siperiassa veisteltyä rekiä ja kyydissä oli hyljemakuupussi ja jääkarhun taljoja ja tietysti kivikirves jolla sai hakattua jäästä sopivia palikoita igluun. Hevoset oli sitkeitä metsähevosia jotka oli sopeutunut arktiseen maastoon. Juomaksi oli tietysti nuoleminen jäätä tai lunta syömällä. 


Örgin lempinimi örkki kohtasi jääkarhun ja oli vitun vihainen kun oli kaamos ja oli vain tähdet. Karhun tullessa metrin päähän Örkki iski kivikirveen suu vahdoten jääkarhuun. Jääkarhu heittää Örkin jäänpintaan viiden metrin päähän, mutta kirves pysyy kädessä. Örkki örisee muinaisia pakanajumalia ja onnistuu iskemään karhua kirveen suuhunpieliin että pää halkeaa. Ruumiin valuessa kuiviin Örkki tuumii että tästä saisi hienon shamaani-hatun.


Vuosia vaellettuaan Örkki pääsi hevosensa kanssa Amerikan mantereelle ja kohtasi paikallisia alkuihmisiä. Ugalabugala ja Bugbug wootlol. Vihdoin sai kasviksia ja mammutinlihaa. Örkin hevoset pääsi luontoon ja lisääntyi. Kuten koko mukana ollut klaani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä