Shamaanin painajainen

 

Shamaanin painajainen





Kalmankantajan inspiroimana



Kivikausi 10 000 vuotta sitten. Shamaani istui veneessä. Oli juuri selvinnyt metsäpalosta joka pyyhkäisi koko tienoon yli. Oli kalastamassa veneessä kun savua alkoi ilmestyä. Oliko edellinen nuotiopaikka jäänyt sittenkin kytemään.



Liekkien hälvettyä Shamaani joka ei nimeään tiennyt. Yksinäinen waeltaja. Istui kytevälle puunkannolle ja järsi hiiltynyttä oravaa samalla. Voi pirskatin pirskatti, mitä menin tekemään. Nyt varmaan syödään sitten oravia metsäpalon reunalle asti. Mutta taskusta löytyi vielä jääneitä silokkeja. Sienet naamariin ja eteenpäin.


Metsän henget alkoivat hahmottua nousevasta savusta. Eivät olleet tyytyväisiä. Shamaani ottaa kirveen taisteluvalmiuteen. Huitoo nousevia haamuja ympärillä, mutta ne vain hajoavat muuhun savuun. On aika tappaa jokainen kanto. Shamaani huitoo kantoja kirveellä kunnes kekäleet sokaisevat. Parta melkein syttyy tuleen. 

 

 

Pian shamaania ympäröi maasta nousevien kantojen juurakko jotka shamaani kirveellä tuhoaa.


Metsänhenget osoittavat voimansa ja nostavat hiiltyneet eläimet uudelleen eloon. Liekehtivät sudet, hiiltyneet karhut ja feeniksin lailla nousevat kotkat elävät tulevan lehmuston ja entisen tuhkamaisemien välillä.


Läpi palaneiden metsien, hiiltyneiden tasankojen ja tuhkan peittämien metsien jälkeen löytyy metsäpalon reuna ja ikivihreä näyttäytyy. Olisiko henget antaneet jo anteeksi.



Shamaani löytää kylän missä ei ole koskaan aiemmin käynyt ja kertoo kuinka metsänhenget ovat vihaisia. Koska palo vei metsästysmaita siitä ilmansuunnasta eläimiä virtasi tänne. Tiesimme että jotain on vialla.


Vai sinä poltit metsän ja metsänhenget ovat vihaisia. Kaikui paikallisten kertomuksissa. Pian shamaani oli sissisodassa kokonaisen klaanin kanssa. Viimeisessä taistelussaan hän jäi vangiksi.


Kaivat oman hautasi. Kaivat niin että ranteet repeävät ja kunnes kuolet.


Shamaani orjuutettiin kaivamaan kuoppaa itselleen ja viikkoja kärsineenä tapahtui jotain. Täällä on vettä. Täällä pohjalla on vettä. Kaikki olivat riemuissaan. Shamaani löysi kylään kaivon. Metsänhenget olivat antaneet anteeksi ja shamaani selvisi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä