Pelastusrengas

 

Pelastusrengas




Juuso ajaa auton ulos laivasta. Auton vararenkaassa on piilotettuna 10 kiloa kokaiinia. Auto on vanha automaatti ja viimeinen pysähdys keimolan portilla. Tankki täyteen ja kohti pohjoista. Vielä lähtiessä nokalliset niin jaksaa painaa pitkää matkaa. Moottoritiellä kohti Tampere Vaasa tapahtuu jotain. Hämeenlinnan kohdilla kaasu hirttää kiinni. Ei voi mitään. Viikko leimaan ja alkaa paukkua läpi. Kaasupoljin on pohjassa kun Juuso väistelee koksuissa autoja moottoritiellä kahtasataa.


Matkustamossa on paniikki. Nyt tuli linnaa. Ei voi vittu saatana mitään. Ensimmäisen pysähdyspaikan jälkeen Juuso hyppää jarrulle ja vetää käsijarrusta. Käsijarrun vaijeri katkeaa ja auto melkein lähtee lapasesta. Auto pomppaa nurmikon kautta takaisin tielle ison kiven kolistessa pitkin pohjaa. Pakoputki irtoaa ja alkaa kormia huumaava meteli. Jarru menee pohjaan kun kivi katkaisi jarrunesteen putken.


Tää ei vaan pysähdy ja meteli on järjetön. Juuso kaivaa kännykän taskustaan joka on hätätapauksiin. Moottoritiellä väistellen muita autoja hän näpyttelee numerotiedusteluun 020202. Hetken tuuttattuaan siellä vastataan ja Juuso pyytää tiepalvelulta tietoja miten auto pysäytetään. Tässä vaiheessa taustapeileissä alkaa näkyä valoja. Hirveä meteli kuuluu eikä virkailija saa selvää puheesta. EN OSAA PYSÄYTTÄÄ AUTOA!!!. tuut tuut tuut.


Vittu kun menin ottamaan nokalliset perkele. Toivottavasti ei koko lasti jää kiinni ja tulisi vain ratti ja paska auto.


Yhdistetään asianajajalle. Tämän vastattua Juuso karjuu puhelimeen että ei tiedä selviääkö hengissä tai vapaana mutta käskis sanoo muijalle että kukkaruukussa on 10 000€ käteistä. Asianajajan valpastuessa ja kysyvänsä mikä meteli on. KYTÄT PERÄSSÄ, AUTO LEVIS, LASTI PERÄSSÄ. Joo soitatko asemalta kun ovat saaneet sinut pysäytettyä. Juuso ei kuule mitään puhelimesta ja jättää sen kaiuttimella viereen penkille. KUUNTELE MUA. Joo joo. ÄÄÄH. Mä soitan kytille ite ja sanon että auto tarvis saada pysäytettyä.


Poliisin tullessa takapuskuriin kiinni Juuso saa soitettua 112 ja sanoo että auto ei pysähdy ja kytät perässä. Koska kommunikointi oli mahdotonta Juuso laittoi hätävilkut päälle. Järvi. MINÄ AJAN TÄMÄN AUTON JÄRVEEN! Sitten ne ei välttämättä tutki rengasta.


Auton ollessa sillalla Juuso avaa takaluukun, kurvaa ulos ajoradalta ja lentää pyörien järveen. Turvatyynyt ja turvavyöt pelastivat. Vararengas lensi jonnekki kauemmas eikä sitä löydetty. Lehdissä puhuttiin huumekuskista joka ei osannut pysäyttää autoa. Auton raato hävitettiin ja vararengas jäi järveen.


Kun kuukauden päästä kotiutui sairaalasta oli koksut vielä löydettävissä. Autossa oli leimaa se vain lahosi. Mutta lähti kyllä korttiki huumekuskina olosta. Kutakuinkin selvittiin säikähdyksellä.


Kyllä siihen sukellusoperaatio tarvittiin että rengas saatiin pelastettua, mutta ai että oli se sen arvoista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä