Hautaajat

 

Hautaajat




Muistan kuinka avustajani oli niin onnellinen että sai naukkailla töissä. Tutkien maksavaurioita ja muita eri syistä kuolleisiin. Erikoisalana kotiin kaatuneet spurgut. Nyt tämä avustajani oli siinä edessäni ja tutkin hänen maksaansa hiljaisessa laboratoriossa. Valmiina tuhkaksi. John Lee Hooker - Graveyard Blues soi taustalla kun saatoin pitkäaikaisen ystäväni uunin sisuksiin. Ei läheisiä.


Viikko siinä vierähti ja yksinäistä oli. Päätin etsiä itselleni uuden avustajan jolla olisi jotain persoonallisia taipumuksia. Päätin etsiä työntekijää tor verkon graveyard forumilta. Esittelin itseni kuolinsyyntutkijaksi ja hautaajaksi joka etsii uutta pitkäaikaista kumppania. Jätin ilmoitukseen sähköpostiosoitteeni.


Noin kuukausi vierähti ja olin jo ottamassa työvoimatoimistoon yhteyttä työn välittämisestä kunnes tuli sähköposti.


Luin nuoren miehen cv:tä ja pohdin. Palkkaisinko vankimielisairaalasta vapautunutta mieshenkilöä. Istui kuulemma keräilystä, ei kerro tarkemmin, ei kuulemma vakavaa. Leikkausjätteiden varastaminen sairaalan roskiksesta. Kertoo hakemuksessaan olevansa kiintynyt kuolleisiin ja tulee hyvin kaikenlaisten juttujen kanssa toimeen. Oli valmis muuttamaan vaikka työpaikalle avustajaksi, mikäli palkka olisi normaali. Kertoo olevansa nykyään raitis. Nimi Jukka


Mietin että ottaakko riski. Ensimmäinen hakemus. Säästäisin muutaman satasen kuussa jos muuttaisi takahuoneeseen päivystämään seuraavaa asiakasta, joka kirjattaisiin ja laitettaisi uuniin. Päätin unohtaa koko asian. Hulluja. Päätin hakea normaalia työkaveria.


Seuraavaa päivänä kun tulin töihin oli joku henkilö toimiston edessä jonottamassa putkikassin kanssa. Mitäs te? Kuulin että teillä olisi työpaikka tarjolla. Mistäs moista kuulitte? Kerroitte itse, vastasin siihen eilen. Tulin nyt.


Katsoin hytisevää miestä ja pyysin toimistooni sisälle. Autat minua tämän päivän ja maksan taksin takaisin pisteeseen mistä pääset takaisin kotiin, minä olen Seppo. Selvä, en tuota pettymystä.


Päivä alkaa verrattain sutjakkaasti ja Jukka aloittikin erikoisella kysymyksellä: Mitä teette tuhkille? Tuonne lastaamme säkkiin ja viemme niitylle. Ai, mietin olisiko sille muute käyttöä. Olen hetken vaiti ja kysyn mitä laukussa on. Jukka vastaa että enimmäkseen vaatteita. Ja mp3 soitin. Jaa mitäs musiikkia kuuntelet? Black metallia enimmäkseen. Okei, itse olen enemmän blues miehiä.


Miksi tulit tänne niin innokkaasti? Kun minulla on visio että me alettais säilömään elimiä lasipurkeissa alkoholiin liuotettuna. Maksavaurioita ja ampumahaavoja. Myydään pimees verkos elimiä. Jukka, nyt alkaa kuulostamaan jo vähän turhankin persoonalliselta.


Jukka kaivaa laukusta aseen. Me vaihdetaan osia. Minä jään tänne töihin ja sinä menet uuniin. Mitäs helvettiä tämä tarkoittaa. Bisnesvaltaus. Ei muuten käy. Seppo upottaa kätensä pöydällä makaavaan ruumiiseen ja repii sieltä vatsalaukun käsiinsä. Heittää sen Jukkaa päin siten että sisälmyksen leviävät. Jukka lamaantuu oksennusrefleksiin ja ampuu Seppoa päin osumatta.


Seppo ottaa peltialustan ja lähtee kulkemaan se edessä luotiliivin tavoin. Jukka ampuu kakskakkosella ja alusta torjuu luodit eikä ykskään osu Seppoon. Jukalta loppuessa luodit Seppo saa huitastua veitsellä Jukan kurkun auki.


Jukka kuolee veren levitessä pitkin labraa. Seppo tutkii Jukan lompakon ja miettii. Vai vaihtoa ajattelit. Henkilötunnusten avulla jotka olivat Jukan takataskussa Seppo kuittasi Jukan haudatuksi ja tuhkasi hänet.


Eikä kukaan kysellyt mitään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä