Jouluspessu

Jouluspessu




Simo oli ennen päivä joulua päättänyt juoda absinttia. Ilta oli päättynyt ja sekava Simo oli laittanut vanhan aseensa ladattuna kassakaappiin jonka koodin sitten unohti. Sitten oli iskenyt katumus ja kaappi piti saada vaikka väkisin auki.

Se oli se absintti. Koko kämppä oli kaaoksen vallassa. Kassakaappi jonka yhdistelmä on kadoksissa ja sisällä oli ladattu ase jossa ei ole varmistinta. Simo katsoi tyhjää kassakaappia ja mietti mihin se ase oli sitten joutunut. Ja kuinka hän oli saanut sen auki. Oli edelleen mysteeri. Tilausjoulupukin asusteet haisi hitsaus-savuille. Mitähän helvettiä seuraavaksi tapahtuu.

Simo otti mieltä tasaavia lääkkeitä noin kourallisen ja lähti täristen matkaan. Poron sarvet oli naulattu vanhan volvon konepeltiin kiinni. Oli aika lähteä jakamaan lahjoja tilausjoulupukkina. Tässä vaiheessa lääkkeet alkavat toimia ja mieli on aavemaisen tasainen. Enään se kadonnut ase ei häiritse. Oon puolituntia myöhässä mutta otetaan aikataulua kiinni.


Ajettuaan metsätietä noin viiden kilometrin matkan puhelimeen tulee viesti. Oletko tulossa? Samalla rysähtää volvon keula poroon päin ja poro lentää palasina auton yli. Keulassa olleet poronsarvet oli lentäny pystyyn tuulilasiin. Auto lähti pyörimään katon kautta hämärällä metsätiellä. Ryskeen loputtua Simo tutkii nopeasti auton hanskalokeron etsiessään auton papereita ja löytää sieltä kadonneen aseen jonka ottaa mukaan. Tätä ei voi jättää tänne. Menee aseen kanssa katsomaan poroa joka oli jo hengiltä. Ampui kuitenkin poroa päähän niin ei tulisi syytteitä heitteillejätöstä. Liukastui vereen ja parta tahraantui. Kännykkä oli pimentynyt. Kaipa se täytyy mennä jakamaan lahjat kaupunkiin. Ottaa tien sivuun pyörineen volvon takakontista säkin täynä lahjoja ja laittaa aseen sinne jatkaen matkaa. Enään viitisen kilometriä. Pyydän auton lainaan kun olen jakanut nämä.


Matkalla pysähtyy auto ja kysyy onko kaikki ok. On, Poro tuli niin karkas lapasesta. Tarvitko kyydin? Ei täs oo ku muutama kilsa mutta olis jano. Löytys vajaa pullo kossua maistuuko? No en ole enään ratissa niin miksipä ei. Kossusta ehti kulua muutama desi. Olis sittenki pitäny pyytää kyyti silt Joulupukilt. Pysähtyy ja laittaa kossun täyteen lunta. Hölskyttelee välil ja huomaa nesteen määrän kasvavan. Juo nopeasti janoon pullon tyhjäksi ja laittaa pullon säkkiin aseen viereen.


Käveltyään viisi kilometriä ja päästyään perille Simo laskee väsyneenä säkin ovelle ja painaa ovikelloa. On jo myöhä ja hetken viiveen kestäessä ovi aukenee. Samalla alkaa hirveä huuto. Perhe on saunassa ja yksi lapsista säikähti veristä pukkia. Pian perheen isä tulee kiroillen saunasta ovelle ja kysyy: Mikä kesti. Moro, piti tappaa poro. Nyt on niin että olisi hirveä jano ja ajoin kolarin. Toin kuitenkin lahjat. Autonkin tarvitsisin lainaan tai kyydin kotiin. Kun perhe vihdoin pääsi jakamaan lahjoja Simo muisti että säkissä on vielä ase, mutta sen voisi vielä salata. Tyynesti lahjojen jako edistyikin kunnes perheen äiti ehdotti että lapset jakaisivatkin itse lahjat pukin säkistä. Lapset innostuivat ja hyppäsivät tonkimaan lahjasäkkiä kunnes kilahtaa pullo aseen. Toinen lapsista ottaa kossupullon esiin toisen ampuessa aseella hämmentyneenä. Kaikki lamaantuu sekunniksi ja Simo tuntee kovan piston varpaassaan. Oikeastaan kaksi varvasta puuttuu ja verta pulputtaa lattialle. Simo nappaa aseen säkistä ja sanoo lapsien olevan aika mennä nukkumaan. Sanoo perheen isälle että nyt annat kyydin kotiin. Ottaa baarikaapista pitkän huikan isännän rommia ja toteaa olevan hyvää. Äiti ja lapset menivät nukkumaan joten me voidaanki sitten lähteä eikös juu. Yksi pullo lähtee mukaan. Old Pascas 73% näyttää pölyyntyneeltä. Se oli meidän tuliainen, voodoo rituaalista Karibialta. Se äskeinen Old Pascas on ihan alkosta. Korkattuaan pullon ja otettuaan huikan pyörittelee juomaa hetken suussaan ja toteaa sen olevan väkevää. Tämä on vaan lääkkeeks Joulupukki sanoo ja laittaa väkevämmän rommin veriseen säkkiinsä. Sanoen vanhan volvon varmaan pystyneen kulkeneen sillä.



Päästyään liikkeelle ja suuntana kohti kotia Simo ottaakin aseen esille ja sanoo viedääs tää sittenki kytille. U-käännös ja kohti kaupunkia. Kenkä on märkänä verestä mutta ei tee kipeää. Simo kertoo kuinka telotti jouluporon matkalla jakamaan lahjoja. Isäntä on kauhuissaan panttivankitilanteesta, mutta tottelee vaitonaisesti Simon ohjeita. Perheen äiti oli soittanut jo poliisit.


Ajettuaan tovin kohti kaupunkia poliisit tulevat vastaan vauhdilla ja kääntyvät pian perään. Simo komentaa isännän ajamaan karkuun. Kuinka kovaa uskallat ajaa Simo kysyy tyynesti ja painaa aseen isännän reidelle. Mihin pitää ajaa? Jos me ehditään poliisiasemalle ennen kyttii niin saan lievemmän tuomion täst tykist.


En tiennyt että se oli ladattu. Se oli kadoksissa. Varmistinkin puuttuu. Etkä sitten hidasta ja aja kolaria. Sel, Selvä, isäntä sanoo hämmästyynenä. Simo varmistaa asian ampumalla isännältä turvatyynyyn reiän ja itseltään myös. Ottaa turvavyöt irti ja katsoo taaksepäin mitä kytät tekisi. Autossa on ammuttu kaikui poliisiradiossa.



Henkensä uhalla vaaratilanteita väistellen kaksikko selvisi poliisi-aseman pihaan. Simo löi pullon kaulan rikki ja upotti sinne tupakansytyttimen. Jätti kynttilänä palamaan tehden lätäkön palavaa nestettä jonka viivyttääkseen poliiseja kaatoi. Auto syttyi palamaan ja isäntä juoksi poliiseja kohti jonka poliisit ottivat otteeseen ja raahasivat maijaan. Simo ampui poliisiaseman lukon rikki ja sujahti aulaan sisään. Tämähän on suljettu. Laskee aseen tiskille otettuaan aseenkantolomakkeet esille. Sitten poliisit pidättivät Simon ja veivät verikokeiden jälkeen putkaan nukkumaan kun kuulustelut oli taputeltu. Isäntä haastoi Simon oikeuteen ja voitti jutun. Joulupukki sai oikeuden määräämän tuomion. Ainakin niin lehdet väittivät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä