Voiko paratiisissa juoda?

 

Voiko paratiisissa juoda?





Vodkaa. Tuota olin juonut jo elämäni aikana paljon. Ryystin tuttuun tapaan pullosta viinaa ja sitten kuin valo olisi laskeutunut mieleeni kesken pullon. Kuoleman jälkeen voi juoda viinaa, se oli kuin juoppo enkeli joka kuiskasi korvaan. Juomaa riittää vielä kuoleman jälkeen. 


Tilanne alkoi mennä skitsofreeniseksi kun etsin enkelin kanssa raamattua varastosta ja juotiin molemmat samalla viinaa. Olin varma että vodkassa oli jotain pyhää ja se sai minut jatkamaan etsimistä. Olin varma, mutta täytyi tarkastaa raamatusta jota ei nyt löytynyt etsintöjen päätteeksi. Enkeli sanoi että oikeasti Jeesus oli muuttanu veden vodkaksi. Olin aivan varma mutta en luottanut enään omaan arviointikykyyn.


Heräsin varaston lattialta tyhjä pullo vieressäni. Säikähdin alkuun ja huomasin että enkeli oli kadonnut. Mitä eilen tapahtui? Se oli kysymys johon en keksinyt mitään järjellistä selitystä. Lähdin paikallisen puliukko kaverini luokse keskustelemaan vodkan hengestä, mutta ensin alkosta piti hakea pullo viinaa.


Teppo oli kunnon viinamies ja tervehti minua murahtavalla äänellä. Moro Jaska, onko pullo jo korkattu? Ei vielä mutta kohta on, et ikinä usko mitä eilen tapahtui. Kun olin selittänyt Tepolle että tulin varmaan viinan kautta uskoon hän piti minua aavistuksen seonneena.


-Mutta juot edelleen viinaa hän täsmensi.

-Joo, vodka oli vettä ennen Jeesusta. Kuoleman jälkeen alkoholi on maksalle kuin hoitavaa kosteusvoidetta sain kerrottua.

-Vai niin. Mitäs meinasit nyt tehdä sitten?

-Nyt juodaan pullot vodkaa ja kutsutaan enkeliä tänne.


Juomme odottaen viinaa ja pullot alkaa tyhjenemään. Sitten eilisestä tuttu hehku nousee mieleen ja enkeli tulee Tepon vessasta olohuoneeseen. Alan melkein kiljumaan ja Teppo näkee että jotain tapahtui.


Enkeli tuli saan soperrettua Tepolle vaimeasti. Päivää taloon hän saa sanottua, löytyykö kiljua. Kysyn Tepolta onko vielä vanhoja kiljuja jäljellä ja sitähän löytyy. Teppo tuo vaikean näköisesti mehukattipurkillisen hyvää mutta jo hieman ikääntynyttä kiljua. Teppo katsoo kysyvän näköisesti kun juon muutamalla huikalla kiljupurkin tyhjäksi todeten enkelillä olleen jano. Teppo sanoo ettei nää ketään ja join sen itse. Ei kuulosta totuudelta enkeli sanoo edessäni ja päästää pitkän röyhtäyksen laskien kiljupurkin pöydälle vodkien viereen.


Juokaas yksi pullo tyhjäksi enkeli käskee ja saan Tepon kanssa juotua pulloni täysin tyhjäksi. Enkeli ottaa tyhjän viinapullon pöydältä ja pyytää minut mukaan keittiöön. Siellä hän käskee laskemaan vettä hanasta pulloon ja näin myös teen. Vien enkelin kanssa pullon Tepolle ja pyydän häntä maistamaan vettä. Teppo sanoo ettei hänen tee mieli vettä, mutta ottaa huikan mielikseni. Teppo ottaa kevyen huikan, toisen ja pitkän kolmannen. Tuhannen promillen ihmettä tämähän on viinaa Teppo huutaa. Olen hämmentynyt ja otan pullon horjuen Tepolta. Pitkän huikan jälkeen totean veden todellaki muuttuneen vodkaksi. Teppo alkaa itkemään onnesta ja minulla kiljut alkoi nousta jo niin voimakkaasti että sammuin taas lattialle.


Herätessä enkeli on taas kadonnut ja Teppo kuorsaa sohvalla. Otan pullon pöydältä ja olen valmis ottamaan pitkän loiventavan, mutta viina oli muuttunut takaisin vedeksi. Teppoa tuskin haittaa että käyn sen kiljukätköllä ja kutsun enkeliä sillä aikaa kun se nukkuu. Ehkä saan viinaa ennenkuin Teppo herää. 2 litraa kiljua uppoaa niin nopeasti kun mahaan mahtuu ja läpi valuu. Lotrasin veden kanssa mutta enkeliä tai viinaa ei näkynyt. Lähdin mukavassa nousuhumalassa kohti kotia. Päätin pitää välipäivän eli selvitä vaan kiljuilla. Jätin Tepolle viestin että olin juonut siltä kiljua.


Kotona menin suihkuun kunnes viileä vesi sai päähän huimauksen tunteen. Silmissä sumenee hetkeksi, mutta en kaadu. Kun avaan silmät huomaan enkelin istuvan paskalla vieressäni pöntöllä poltellen jotain yrttisätkää. Tämä rauhottaa enkeli sanoo. Samalla huomaan että suihkusta tulee viinaa. Menen äkkiä etsimään kalsarit jalassa varastosta ämpäriä. Kun olen tulossa takaisin enkeli vetäisee vessan ja toteaa että sori tahdittomuudesta. En syyllistä ja laitan ämpäriä suihkuhanan alle. Täältä tosiaan tulee viinaa. Kerään kumisaappaat, kipot ja purkit täyteen viinaa suihkun alla. Tätä on varmaan 20 litraa hihkun onnesta. Enempää en illasta muista ja herätessä kaikki oli muuttunut takaisin vedeksi.


Päätän polkea pyörällä alkosta pullon ja enkelin taas tullessa saan kysyttyä miten muutan veden pysyvästi vodkaksi. Enkeli toteaa ettei se ole mahdollista. Sinun viinapäälläsi juo puoli litraa ja juot pari desiä päälle. Se on sellanen taivainen tarjous. Maksat puolesta litrasta ja saat pari desiä kaupan päälle. Vähän kuin pullon tilavuuden laajentamista vaikka järveen, mutta vettä se vain on. Sellanen kertatarjous jossa juo reilulla kympillä niin paljon kuin jaksaa. Vai järvellinen viinaa, mielenkiintoinen mahdollisuus.


Sitten Tepon kanssa kutsutaan kaikki kylän juopot eräänä yönä paikalliselle uimarannalle ja meillä oli kaikilla vähän holia. Join tottuneesti vahvan humalan nuotion äärellä ja odoteltiin enkeliä saapuvaksi. Teppo vakuutteli muille että Jaskalla on taipumus muuttaa kännissä vesi vodkaksi. Vähättelyä kuului, mutta myös naurua. Mutta mepä aiottiin todistaa.


Pian tuntuu taas huimausta ja viereisestä ojasta nousee hahmo. Olin jo vahvassa humalassa, mutta en voinut erehtyä. Enkeli oli saapunut saan sanottua kaikille. Muiden mielenkiinto tilannetta kohtaan nousi enkelin saapuessa seuraamme. Tänään onkin väkevä päivä puliukoille enkeli sanoo hymyillen. Muut katsovat kun nousen ja lähden mutisten kohti järveä. Kastelen paitani veteen ja pian tuntuu väkevä tuttu tuoksu nenään. Paitani oli alkoholista märkä ja roiskutin siitä vettä nuotioon. Voimakas leimahdus nousee liekeistä muiden tuijottaessa. Oliko tuo vettä vai alkoholia? Ranta oli alkoholin ympäröimä ja pian kaikki ryysti järvestä väkevää vettä. Sammuttiin kaikki uimarannalle.


Aamulla herään ja enkeli oli edelleen seurassani osan jo lähteneen kotia kohti. Miten sinä vielä siinä saan kysyttyä. Minusta tuli todellinen kun tarpeeksi moni uskoi minuun. Ainut ongelma on nyt se että vettä on vaikea saada. Nyt paratiisissa voi juoda vodkaa. Mutta sehän on hyvä uutinen sanon hymyillen. Minähän vain ryyppään muutenkin.


Muutama viikko meni juhliessa loputonta viinaa enkelin kanssa kunnes kunto alkoi jo vähän reistaamaan. Pelkäsin kuolevani krapulaan ja pyysin enkeliltä vettä. Se ei onnistunut. Muutama päivä loputonta närästystä ja polttelua sai minut epäilemään enkelin tarkoituksia. Rukoilit viinaa ja minä sitä sinulle annoin. Jos et usko minuun enään niin muutan taas kaiken vedeksi.


En tiennyt mitä pelkäsin eniten, mutta rukoilin että saisin vähän vettä. Pian enkeli katosi ja vesihanasta tuli taas vettä. Enkeli ei palannut takaisin ja minä raitistuin.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä