Viimeinen tippa

 

Viimeinen tippa





Kelo kulki pitkin Tampereen katuja ja joi viinaa katsellen ohikulkevaa ratikkaa. Äreä ääninen sivistynyt spurgu. Hieman repaleisin vaattein laitamyötäisessä kulkien rauhallisesti. Eräs kuljetusauton työntekijöistä varoitti Keloa ettei tämä jäisi auton alle ja hämmennyksessä viinapullo hajosi. Kelo ei huomannut jo väistynyttä vaaratilannetta ja suuttui säikäyttämisestä työmiestä. Äreitä kirosanoja virtasi suusta ja työmies tuli keräämään lasinsiruja maasta Kelon sekoillessa ja äristessä. Työmies tarjosi taskustaan LSD pullon jossa oli noin yksi vahva annos jäljellä. Kelo ottaa LSD pullon ja juo sen tyhjäksi. Ottaa vihaisena työmiehen sorkkaraudan auton lavalta ja lähtee kävelemään kohti kirjastoa. Työmies lähtee Kelon perään ja hämmennyksessä Kelo lyö sorkkaraudalla työmieheltä ranteen rikki ja tämä jää kiroilemaan paikoilleen.


Kirjaston kohdalla Kelo tuntee jo vaikutuksia ja aivan kuin olisi uusi mies. Ottaa sorkkaraudalla rotwallin irti ja lähtee kirjastoon sisälle. Hän menee tiskille ja laskee kiven pöydälle. Koskettaa sitä sorkkaraudalla ja alkaa puhumaan kovalla äänellä. Olen kirjoittanut tätä kirjaa koko elämäni ja haluaisin että lukisit sen. Miten kiveä luetaan? Kelo katsoo kirjastonhoitajaa mulkoillen ja kysyy kuiskaten. Onko se kivettynyt? Ei kai se muurautunut umpeen. Mitä teit sille? Se oli mun koko työ? Kirjastonhoitaja vinkkaa kolleegalleen sivummalla että kaikki ei oo okei.


Yle on kuvaamassa kirjastossa ja poistumassa juuri paikalta kun eräs työntekijöistä antaa juttuvinkin siitä mitä on juuri tapahtumassa. Kelo huutaa kirjaston katolle sorkkarauta kädessään. Työni on kivettynyt. Yle alkaa kuvaamaan Keloa ja studioon menee videokuvaa spurgusta joka puhuu kivelle. Kelo säikähtää kiveä kun kivi alkaa puhumaan spurgun kautta. Kelo liikkuu nykien kohti kameramiestä ja puhuu samalla kivettyneen kirjan lumoosista. Puoliksi hampaaton virne kasvoillaan, kyynelten valuessa poskilla Kelo hokee kuinka elämäntyö kivettyi heti kun sen sai valmiiksi. Sen aiheutti se viimeinen tippa. Kelo alkaa alkaa hakkaamaan sorkkaraudalla kiveä ja karjuu kuinka antaisi edes pisaran. Koska kivi ei viinaksi muuttunut niin Kelo lähti turhautuneena kadulle. Kun hän astui kirjastosta ulkoilmaan poliisipartio pysähtyi Kelon eteen. Kelo alkoi huitomaan sorkkaraudalla poliiseja ja nämä ottivat etälamauttimen esiin. Samalla kelo heitti sorkkaraudan joka osui ilmassa lentäviin sähköpiireihin joiden suunta lensi lähellä olevaan lokkiin. Lokki kuoli ja kelo otti linnun kainaloon lähtien juoksemaan poliiseja karkuun. Yle kuvasi kirjaston ovella tapahtumaa ja tallentui kuinka joku sekosi kun luuli poliisin ampuvan Keloa. Poliisin jäädessä selvittelemään tilannetta, Kelo sujahti poliisi-autoon. Saadessa hätävilkut ja hälytysvilkut päälle. Poliisit huomasivat tilanteen että heitä kuvataan, lokki ja spurgu on autossa. Samalla Yle kääntää kameran partion autoa kohti jossa lähtee pillit päälle ja sutien karkuun poliisien juostessa perään. Kelo lensi hävittäjällä autojen alta sujahtaen yhtäkkiä oikealle kaistalle liikennettä ajaen satasta karkuun.



Ajettuaan sen verran että poliiseja ei enään näkynyt peileissä lokki alkoi puhumaan että käänny seuraavasta risteyksestä. Kelo törmäsi pillit päällä vastaantulevaan autoon ajettuaan väärää kaistaa väärään suuntaan. Pillien soidessa tuli nälkä ja Kelo alkoi järsiä lokin kyljistä untuvaa ja raakaa lihaa. Pian ikkunaan koputetaan ja tullaan kysymään mitä tapahtui. Kelo nousee lokin verisissä vaatteissa autosta untuvien peitossa löytämänsä aseen ja lokin kanssa. Muristuaan hetken paikoillaan seisten sivulliset ymmärsivät että kaikki ei oo normaalia. Lokki sanoi ”mennään etsimään jäätelö” Kelon äänellä ja ikkunaan koputtanut henkilö sanoi asetta katsellen että spurgu taitaa olla tosissaan ja onistuu poistumaan paikalta soittaen polisiit paikalle.


Kelo jatkaa kulkuaan pidellen lokkia kaulasta toisessa ja asetta toisessa kädessä. Lokki sanoo Kelolle että kannattaisi varmaan kokata ennen safkaa. Kelo ottaa pistoolista varmistimen pois ja uhkailee sillä suoraa lokkia päähän. Olen aivan järjettömän tosissani, joten voisitko olla hiljaa. Okei, ymmärrän täysin, jos haluat voit syödä. Kelo jatkaa kulkuaan syöden koskikeskukseen missä menee ravintolaan ja esittelee lokkiaan jos loput voisi vaikka kokata tai myydä. Ravintoloitsija sekoaa ja heittää kassasta äkkiä 20€, jotta Kelo lähtisi lokin kanssa matkoihinsa. Kelo heittää lokin roskikseen ja lähtee kulkemaan kohti alkoa pistooli kädessä. Hokien viimeistä pisaraa vaimeasti ja varmasti joka laahustavan askeleen tahtiin. Hän kuulee takaansa kiroilua ja kääntyy katsomaan. Säkenöivästä roskiksesta nousee lokin pää ja huutelee perään. Tarjooks kyydin alkoon? Kelo ampuu omaan vastaukseensa roskikseen kireän hermostuneena. Lokki huutaa takaisin maksaa 20€ setelin jos saa kyydin alkoon. Kelo huomaa oman setelinsä kadonneen ja lokin sanat olivat juuri se mitä tarvittiin. Kelo haki lokin roskiksesta ja lokki ojensi setelin Kelolle. Kelo laittoi sormen seteliin tulleeseen luodinreikään josta hetken ihmeteltyään laittoi setelin taskuun. Lokki sanoo tuollaisen olevan laitonta ja pyytää että jatkaisimme matkaa.


Lokki sanoo aseiden olevan vaarallisia ja Kelo kulkee näyttäen lokille pistooliaan. Se voi olla se viimeinen pisara. Lokki sanoo ymmärtävänsä tilanteen ja toteaa elämänpolkujen joskus olevan erikoisia. Jossain kuuluu voimistuvaa hälytysajoneuvojen ääntä ja vatsassa kiertää. Hallusinogeeninen pillien sointi alkaa valtaamaan tärykalvoja ja kun kuuluu kova huuto. Poliisi, ase maahan. Samalla lokki kiertää tiensä ulos ja Kelo laskeutuu kumaralle eteenpäin maahan oksentaen lokin palasia. Taivaalta tulee toinen lokki ja noukkii oksennusta maasta. Lähtee lentoon sanoen Kelolle ”Se on kuin pisara meressä”. Kelo heittää lokin kädestään taivaalle ja ampuu lokkia taivaalta, mutta ei osu. Samalla kun ase laukeaa Kelo pidätetään. Kun Keloa viedään paikalta lokki sanoo massa istuen sen olleen kahdenkympin seteli. Se riittää varmaan tuohon tulleeseen taksiin. Lokki jäi maahan Kelon joutuessa maijan takaosaan. Kelo vietiin mielisairaalaan missä hän viettää edelleen aikaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä