Valintojen paino

 

Valintojen paino





Kimmo oli mielisairaalan johtaja ja pyöritteli tietokoneella potilastietoja kun poliisiradiosta kuului ilmoitus puukon kanssa heiluvasta miehestä. Kimmo tarttui luuriin ja soitti paikalliselle poliisi-aseman johtajalle ja ryyppykaverilleen Väiskille. Hetken keskusteltuaan Kimmo sulki luurin tyytyväisenä ja kävi ilmoittamassa kansliaan että uusi koepotilas on tulossa mielentilatutkimuksiin. Kansliasta lähti hoitaja valmistelemaan mielentilahuonetta koekäyttöön.


Kimmo oli vastaanottamassa potilasta kahden lihaskimpun kanssa ja puukkoa heilutellut sekavasti käyttäytyvä mies tuotiin raudoissa mielisairaalan pihaan poliisin tuomana. Potilasta otettiin kainaloista kiinni ja vietiin mielentilahuoneeseen. Käsiraudat avattiin ja potilas istutettiin tuolin ääreen ja kädet raudoitettiin pöytään kiinni että niitä pystyi liikuttamaan ketjun varassa, mutta ei päässyt irti.


Kimmo pyysi hoitajia postumaan paikalta ja avasi pöydällä olevan salkkunsa ja nosti sieltä pistoolin ja kranaatin pöydälle siten että niitä pystyi kurkottamaan yltämättä niihin senttien päästä. Kimmo aloitti puhumisen. Me teemme nyt psykologisen kokeen mielenterveydestäsi ennen kuin mietimme mitä teemme sinulle. Potilas istui tuolilla järkyttyneenä eikä puhunut mitään. Kimmo pläräsi potilaan tietoja tabletilta samalla kun kertoi että tämän pitäisi tehdä valintojen sarja tietämättä muita vaihtoehtoja kuin omansa. Kun säännöt olivat selvät pistooli sekä kranaatti siirrettiin potilaan ulottuviin. Kimmo siirtyi siirtonsa jälkeen huoneen kulmaan istumaan tuoliin siten että tuolin selkänojaan pystyi nojaamaan eteenpäin.


Kimmo pyysi potilasta tutkimaan aseita ja sai tehdä niillä mitä halusi. Potilaan ottaessa kranaatin käteen Kimmo pyysi potilasta samalla selostamaan mitä ajatteli. Potilas piteli kranaattia käsissä ja kysyi kimmolta.. Saanko vetää sokast. Kimmo nosti eleellisesti kättään ja potilas sai hyväksyvän signaalin. Nostettuaan kranaatin silmiensä eteen alkoi hikipisaroita valumaan otsalla ja käsissä kun etusormi puristui sokkaan kiinni ja se tuntui olevan kiinni että piti nykästä. Varovasti vetämällä ei irronnut. Kimmo kysyi potilaalta paljonko sokka painoi? Potilas mulkoili Kimmoa joka istui huolettomasti tuolillaan. Samalla potilas huomasi punnuksen tatuoituna lääkärin sormeen. Kimmo huomasi potilaan huomion ja totesi että vahva sormi. Potilas veti sokan kranaatista mutta ei päästänyt iskuria irti. Kimmo tuli ottamaan sokan potilaan käsistä ja jätti tämän istumaan kranaatti kädessä pöydän ääreen samalla kun poistui käymään kahvilla.


Kahvit juotuaan Kimmo tulee takaisin ja potilas sanoo että käsi kramppaa kun ei uskalla päästää kranaattia käsistä. Kimmo ottaa kranaatin potilaan kädestä ja laittaa sokan takaisin kranaattiin kiinni ja asettaa pöydälle. Entäs tämä pistooli Kimmo kysyy ja ottaa aseen käsiinsä. Näyttää että lippaassa on luoteja ja ojentaa aseen potilaalle pitäen piippua itseensä suunnattuna. Potilas ottaa aseen kahvasta kiinni silmät kiiluen. Kimmo alkaa kävelemään ympäri huonetta puhuen luodista ja kuinka seki pysähtyy joskus johonkin. Potilas virittää aseen vetämällä liikkuvat taakse ja alkaa tähtäämään Kimmoa. Kimmo ottaa samalla kranaatin pöydältä ja vetää siitä sokan päästämättä sitä virittymään.


Kimmo sanoo potilaalle että jos vetää liipasimesta niin kranaattikin räjähtää. Potilaan kädet alkaa tärisemään ja vetää liipasimesta. Ase laukeaa ja vahva savupilvi nousee ilmoille. Kimmo päästää kranaatin tippumaan pöydälle virittimen lentäessä lattialle. Oli muutaman sekunnin hiljaista kunnes kimmo kumautti kovalla äänellä KABOOM. Potilas ampuu uudelleen ja kova pamaus tinnittää korvissa. Mitään ei tapahdu ja potilas viimein ampuu itseään päähän, mutta kovan pamauksen ja hylsyn lisäksi ei tule mitään. Kimmo huitoo savua potilaan edessä ja toteaa tämän olevan valmis hoitoihin ottaen samalla aseen tämän käsistä. Kaksi isoa hoitajaa taluttaa potilaan lukittuun huoneeseensa odottamaan jatkoja.


Seuraavana päivänä Kimmo tulee potilaan huoneen luokse. Iso kaksipuolinen peili erottaa potilasta ja Kimmoa. Kimmo puhuu mikrofoniin ja pehmustetun huoneen kaiuttimista kuuluu Kimmon puhe. Olet nyt uudessa kodissasi. Olet ilmeisen vaarallinen ympäristölle, joten lukitsimme sinut sinne. Potilas tähystelee huonetta eikä nää peilissä kuin itsensä. Sinut on nyt sijoitettu pehmustettuun ja lukittuun huoneeseen pienellä wc kylppärillä. Luukusta tulee safkaa. Jos joku olisi kuollut olisit vankilassa. Sitten mikrofoni sulkeutuu ja se mistä potilas äsken näki itsensä oli nyt monitori josta tekoäly piti seuraa hänelle määrittämättömän ajan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä