Tohtori Pontikka

 

Tohtori Pontikka





Pena heräsi tuttuun krapulaan. Voi kiesus taas selvinpäin. Yrittää kääntää kylkeään, mutta jokin ei ole kunnossa. Enkö olekkaan mökillä. Hän avaa verestävät silmät ja nousee pystyyn. Pää osuu lehtikeräyssäiliön kanteen. Vittu taas mä sammuin tänne. Äkkiä Gambina pullo povitaskusta, pitkä huikka ja aletaan selvittään missä ollaan. Hiljalleen yksi luukku aukeaa ja sieltä nousee parrakkaan spurgun pää. Kävelyllä oleva mummo pöyristyy ja huutelee hävyttömyyksiä Penalle. Pena näyttää jurosti keskisormea ja nousee astiasta pois. Vitun kukkahattumummot. Pena nousee säiliöstä ja alkaa oksentamaan punertavaa kirkasta Gambinaa ja sitten vatsahappoja. Vatsan ollessa tyhjä on hyvä ottaa uusi huikka, vähän pitempi kuin edellinen. Röyhtäys, kuset muuntajan kylkeen ja kohti mökkiä.


Pena nousee vielä hakemaan kadonneen kengän astiasta ja löytääkin raaputtamattoman ÄSSÄ arvan. Kenkää ei löydy. Pienellä kivellä arvan raaputettuaan silmät aukenevat. TONNI. Kokonainen vitun tonni kuuluu vaa huuto mummolle asti joka on jo kadonnut jonnekki. Tällä saa vitusti juotavaa, Penan itkiessä onnesta. Kenkäkään ei harmita ja kenkäpuoli kävelee kotiin sunnuntaisessa aamussa juoden välillä nauraen Gambinaa.


Vaatimattomaan pieneen ränsistyneeseen mökkiin päästyään tonnin kiiltoinen Pena alkaa raivaamaan kaikkea roskaa pihalle. Tänne mahtuu pontikkapannu Pena juhlii. Minä sijotan pontikkateollisuuteen ja teen ison bisneksen paikallisella ostarilla muiden juoppojen kanssa. Minusta tulee paikallinen kuuluisuus. Alko menee konkurssiin hän nauraa jo vahvassa humalassa. Oikea Al-Capone hän sanoo katsoen itseään rikkinäisestä peilistä jossa on jostain syystä pieni tahra oksennusta. Iltaa myöten jalat on jo arkana tanssimisesta, tonni käteen känni toteen Pena hokee ja loikkii. Huomenna meen kuin kuningas baariin parhaimmat päällä ja juon yhden tuopin, siihen on varaa.


30 vuotta vanha puku sopii vaikkakin on vähän väljä. Toisen kengän puuttuessa jalkaan sopii hyvin kumisaappaat. Pena marssii baariin ja iskee vitosen pöytään ja huutaa napakasti. Tuoppi! Tuopin saadessaan Pena sanoo kuiskaten tiskin yli. Voitin arvassa, olen kuin kroisos. Paljonko tuli, tulee kysymys. Kokonainen vitun tonni Pena sanoo ylpeästi. Nyt on varaa juhlia. Päässä Penalla on vanha ylioppilaslakki, ekaa kertaa päässä. Joka päivä on ollut vappu viimiset 20 vuotta. Kerranki se päivä paistaa risukasaan Pena saa sanottua kyynelten valuessa onnesta. Aloitan omat bisnekset. Baarimikkoa kiinnostaa oudon hyypiön jutut ja selvitellessä Pena on vaitonainen. Ne on bisnessalaisuuksia. Eikai mitään huumeita? Ei, ei ikinä, niihin voi kuolla ja ne on vaarallisia. Keskustelu päättyy kun Pena saa vielä yhden shotin kossua ja lähtee ylpeästi marssien kohti puistoa missä on muut ammattilaiset.


Seuraavana päivänä jono spurguja marssii erillaisten pontikan tekovälineiden kanssa rautakaupasta ja marssii niiden kanssa Penan mökille. Koomisin näky oli kun viimiset spurgut kantoi teräksisiä 200 litran tynnyreitä. Pontikkakaravaani pääsi perille viimein ja talkootyönä oli jo piakkoinkin yhdessä tynnyrissä kiljut käymässä, jota käytettäisiin myöhemmin keittoon josta tislattaisiin alkoholit pois.


Penalle jäi tonnista muutama kymppi jolla hän osti onnellisena koko rahalla litran pullon Koskenkorva viinaa. Vähän makeahko kuiva valkoviini, kuten ammattilaiset tietää.



Piakkoin on 200 litraa, 20% kiljua jota aletaan keittämään. Tästä tulee 40 litraa puhdasta holia, Pena tanssii onnesta. Olen omavarainen hän juhlii. Tärkein on heittää ensimmäiset pari desiä tislettä maahan koska se on metanolia. Muuten voi lähtee henki tai näkö.


Eihän se kovin herkullista ollut, mutta päähän se kolisi päivästä toiseen. 10 litraa pontikkaa Pena jakoi talkoo-avusta kavereilleen. Seuraavasta tynnyristä jäisi jo voitolle rahallisesti. Nyt oltiin omavaraisia juoppoja.


Kuukaudet kuluivat ja rahaa oli jo kertynyt sievoinen summa. Pena oli kuullut bändistä nimeltä Rytmihäiriö ja se oli oikeastaan kova veto. Sepon kanssa ajettiin niiden keikalle parhaimmat päällä myymään pontikkaa kovaan hintaan. Avattiin keikkapaikan edessä ruosteisen Hiacen takaovet ja myytiin muovisissa limukkapulloissa pontikkaa. Pena kävi keikalta hakemassa kaikki levyt mitä löyty myynnistä ja keikkapaita missä on spurgunpää pentagrammissa. Pena oli siitä paidasta ylpeä.


Joskus porukalla keräännyttiin mökille dokaamaan eikä kuunneltu mitään muuta kuin Rytmihäiriötä. Ne oli elämämme parhaimpia aikoja. Kuin Jeesus olisi tullut porisemaan suoraan Penan mökille.


Viinan myynti oli romahtanut kylässä, kun kaikki joi Penan pontikkaa. Poliisikin kiinnostui kun viinan myynti romahti. Mihin kaikki kylän spurgut on kadonneet? Poliisi päätti olla puuttumatta asiaan ennenkuin mitään ilmaantuu. Jotain huolestuttavaa tässä kuitenkin oli.


Sillä aikaa spurgumafia juhli loputonta holia. Siitä muodostui sellainen spurgurituaali joka ei lopu koskaan. Kerran he räjäyttivät kannon maasta kiljupullolla. Meinasi henki lähteä ja tulla pamauksesta sanomista. Kaikki asuivat mökin pihaan kaivetussa perunakellarissa joka oli tuettu vanhoilla lankuilla kuin kaivos ja keskellä oli kamiina. Penan pontikkakommuuni.


Eräänä aamuna Seppo heräsi keltaisena. Kaikki huolestuivat. Mahaan sattuu Seppo sai sanottua. Jos meni maksa en voi juoda enään koskaan. Seppo kyynelehti enemmän holia kuin kipua. Lähti sitten Hiacellaan ajamaan varmaan 2 promillen aamukännissä sairaalaan. Seppo ei koskaan palannut. Meni polkimet sekaisin sairaalan pihassa ja ajoi ilman turvavöitä sairaalan seinään. Henkihän siinä lähti vaikka vauhtia ei paljoa ollutkaan.


Kävimme hautajaisten jälkeen kaatamassa haudalle pullon pontikkaa ja vittu ne kukat kuoli.


Päätimme eräänä päivänä mennä Jerrykannun kanssa puistoon dokaamaan nurmikolle. Meillä oli Jerrykannussa puutarhaletku josta me imettiin pontikkaa. No se näytti siltä että me impataan bensaa ja joku soitti poliisit.


Poliisit tulivat hämmentyneen vihaisina katsomaan mitä me tehdään. Spurgut alkanu imppaamaan bensaa viinan juonnin sijasta? Kuka vittu te olette, poliisit kysyvät edelleen tanssivalta pahvinaamariselta oudonnäköiseltä henkilöltä. Lopettakaa toi vitun tanssiminen, me ollaan saatana poliiseja. Tämä lopettaa tanssimisen, ottaa naamarin pois ja sanoo. Anteeksi, olen absolutisti ja näyttelijä. Tää on oudoin keikka mitä mulla on ikinä ollu. Herrasmiehet maksoi minulle että tanssin tälläisenä viinapeikkona kun ne juo pontikkaa puistossa ja kuuntelee Rytmihäiriötä. Kaikilla oli rahaa satasia mukana mikä oli käsittämätön yhtälö. Sitten poliisi haistaa Jerrykannua ja näkee siellä puutarhaletkun ja alkoholin löyhkän. Mistäs tämä, ne kysyy meiltä. Me ollaan hiljaa. Kuka teistä tekee pontikkaa vai teettekö kaikki. Penalta pääsee vahingossa voimakas röyhtäys jota seuraa raju oksentaminen poliisien edessä. Poliisit katsovat hiljaisina ja sitten toinen toteaa kylmästi. Jos jalat kantaa niin kävele kotiin. Me käydään sillä aikaa katsomassa mitä sieltä löytyy. Pena jatkaa oksentamista hoippuen pusikkoa kohti kiroten samalla. Poliisit lähtevät Jerrykannun kanssa ja käskevät viinapeikkoa lähtemään kotiin tai tällekki tulee sakot.


No niinhän siinä kävi että mökki ratsattiin ja me oltiin taas onnettomia. Se oli pitkä tonni. Poliisit ei huomannu ratsiassa kuitenkaan maahan haudattuja tynnyreitä täynä pontikkaa. Me oltiin tehokkaita, mutta enään ei voisi pontikkaa tehdä jäämättä kiinni.


Me löydettiin Sepon auton kadonneet vara-avaimet ulkohuussin takaa kun siivottiin paskahuussia pontikan voimalla. Oltiin vitun katkeria poliiseille ja Sepon poismenosta joten päätimme murtautua vakuutusyhtiön autonraatovarastolle. Löydettiin Sepon kolhiintunu ruosteinen paku ja saatiin se vielä käyntiin. Ajettiin sillä porteista läpi ja karkuun mökille.


Nostettiin sitten porukalla viiminen pontikkatynnyri pakuun ja ajettiin poliisiasemalle. Iskettii puukolla tynnyrin alareunaan läpi ja sytytettiin valuva noro tuleen ja lähdettiin ajamaan lujaa karkuun. Oltiin noin kilometrin päässä kun sivupeilistä näkyy valtava savupatsas ja kuuluu valtava pamaus. Pena meinaa sammua rattiin satasen vauhdissa mökkiä lähestyttäessä. Auto tärisee kun vasemman eturenkaan aurauskulma on vinossa. Oikealla oli iskari vääntyny. Radiossa ei toiminu kuin sinne jumiin jääny Frederikin C-kasetti joka soi täysillä että pysyi hereillä. Yhteen kameratolppaan välähti kuva kun Pena ajaa melkein sammuneena. Keskellä Jukka näyttää vahingossa keskisormea kameralle säikähtäneen näköisenä. Pelkääjän paikalla Ismo oksentaa ikkunasta pihalle pakun kylkeen ja pakusta jää öljyvana kilometrien päähän.


Ajamme vitullisessa kännissä mökille ja sammumme pakuun mökin pihalla. Heräämme kun poliisin erikoisjoukot osoittavat aseilla meitä huuruisten ikkunoiden takana ja huutaa vitun vihaisia käskyjä. Ovet menny taas lukkoon itsestään. Yritämme käynnistää autoa että saamme lukon auki, jotta pääsisimme ulos. Jukka oksentaa syliinsä krapulaa. Poliisit ampuvat auton renkaat kun Pena käynnistää starttia. Ei saatu vieläkään auki lukkoja. Sitten tulee kyynärpää ikkunasta läpi repii ruosteisen oven käsin irti. Meidät viedään putkaan kovakouraisesti suoraan kuulusteluihin.


Kerros mitä tapahtui poliisi kysyy vihaisena. Muisti pätkii vitusti, muistan kyllä ekan kaljan 30 vuotta sitten ja siitä se ajatus sitten lähti. Olin juuri valmistunut. Sitten sammuin pöytään ja heräsin putkassa enkä muistanut kuulusteluista mitään. Kaikilla on niin pitkä putki takana joka loppui kuin seinään ja kaikki sai sydänkohtaukset putkassa ensimmäisten putkapäivien aikana. Meitä ei voitu pelastaa. Sitä krapulaa ei kestäisi yksikään ihminen tällä planeetalla mihin me kuoltiin.


Ruumiinavauksessa meidän elimien kuntoa ihmeteltiin. Ne oli totaalisen loppu. Meidän mafian salaiset tatuoinnitkin paljastui. Penalla oli sydämmen kohdalla teksti Tohtori-Pontikka ja pieni pääkallolippu. Kaikilla muilla luki Eliitti Spurgu ja pontikkajuomapullo johon oli tehty kruunu koristeisilla X X X merkinnällä.


Ulkohuussista löytyi paikallisen spurguämmän tekemä kirja mihin se oli piirrellyt kuulakärkikynällä härskejä pontikka-aiheisia pornograafisia kuvia. Pillu-Leena oli ainoo joka noille anto mutta siltä sai aina outoja tauteja, joita se oli saanu entisellä uralla hutsuna niin se teki päiväkirjaan äijille pornokirjan jota ne selaili paskalla lyhdyn valossa.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä