Kultahulluus Koksupörssi

 

Kultahulluus


Jossain päin lappia 1800 luvulla. On siellä kultaa Väinö ajatteli ja iski hakkua pienessä kaivoksessaan. Jussi kantoi kivenlohkareita ulos kaivannolta ja mietti löytyisikö koskaan, mutta Väinö oli varma. Kultasuoni on varmasti täällä, näin sen unessa. Kuivunut vanha joki oli varma nakki. Täällä on syöty poroja ja muuta riistaa, mutta se kulta puuttuu. Lukuunottamatta paria hippua ja talvi on tekemässä tuloaan. Pitäisi ennen sitä löytää jotain millä pärjää talven yli.


Koksupörssi



Se päivä jotenkin jäi päälle tai elämään. Päivä jona kokaiini saapui pörssiin. Kokaiini Oy:lla meni lujaa ja rahaa virtasi huolella pankkien kirstuihin. Yksittäiset pikkurikolliset yritti häiritä satunnaisesti huumekuljetuksia, mutta aseistetut vartijat olivat usein valppaina.


Jahas, päivä pulkassa. Voisin lähteä toimistolta vakio strippibaariin. Tytöt osaa pitää huolta, raskaan työpäivän jälkeen. Päästyään tuttuun kulmapöytäänsä, tuttu Essi tulee juomien kanssa pöytään ja jää juttusille. Millainen päivä oli hän kysyy ja ojentaa oluen Mikolle. Mikko sanoo, että liiton kanssa oli vähän vääntämistä. Kolumbialaiset plantaasin työntekijät vaativat palkanlisää koksulehtinä verovapaasti. Mitä se tarkoittaa Essi kysyy? Voiko kuormasta ottaa siivun verovapaasti, vähän kuin alkoholivarastolla sais palkaksi pullon viinaa. Se mitä se tarkoittaa, tietää sitten taas poliitikot. Mikko ottaa pitkän huikan tummaa olutta ja laskee tuopin pöydälle sanoen: Koksukin vois maistuu. Essi ottaa pienen minigrip pussin rintaliiviensä alta. Tekee viivan pöydälle. Mikko kaivaa lompakon taskustaan ja ottaa sieltä 500€ setelin. Vetää koksut nenään, tarjoaa Essille, jonka jälkeen Essi saa pitää rahan.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huumesotani

Betoniaave

Pähkinöitä